Echipa Nationala

Probleme noi la National Arena

Cei care credeau ca gazonul este singura problema de la National Arena s-au inselat. In spatele acestei erori de constructie care a stricat meciul dintre Romania si Franta se ascund si alte probleme la fel de grave, cel putin pentru confortul stadionului.
Acoperisul rabatabil de 11 milioane de euro montat la National Arena va fi urmatoarea problema pe care romanii o vor descoperi. Desi pretul acestuia este urias, acoperisul nu va putea fi inchis daca ploaia va incepe in timpul meciului.

De ce se va intampla acest lucru? In momentul in care procesul de expandare al acoperisului va incepe, ploaia va fi depozitata pe prelata, iar cand acoperisul va fi aproape inchis apa va fi devarsata pe spectatorii aflati in primele randuri.

Aceasta problema s-a ivit si la Commerzbank Arena, modelul constructiei noastre, unde in 2005 finala Cupei Confederatiilor a fost intrerupta cate minute dupa ce apa de pe acoperis a inundat coltul terenului. De atunci, Eintracht Frankfurt a preferat sa joace cu acoperisul deschis.

Singura solutie pe care constructorii au gasit-o pentru a preveni acest incovenient este urmarirea prognozei meteo dinaintea meciurilor. In cazul in care se anunta precipitatii, acoperisul va fi inchis dinainte ca spectatorii sa ajunga la meci.

Chiar si in acest caz, problemele nu dispar. Cu acoperisul inchis, temperatura din interiorul stadionului creste simtitor. "Ar fi o crima sa inchidem acoperisul cu atata lume pe stadion. Daca ar fi avut aer conditionat, ar fi fost o idee buna, dar fara va fi o atmosfera fierbinte", a avertizat meteorologul sef al Germaniei, Joerg Kachelmann, inaintea unui meci de pe Commerzbank Arena in care s-a luat aceasta decizie. Organizatorii nu au ascultat sfatul, iar la meci s-au raportat cateva lesinuri.

Nu doar spectatorii vor suferi din cauza constructiei acoperisului de la National Arena. Cubul urias si sturctura acoperisului vor creea mai multe umbre imense pe teren, iar telespectatorii vor avea probleme din acest motiv purata partidelor care se vor disputa ziua. Pentru ca problemele erau cu adevarat serioase, pe durata Campionatului Mondial din 2006, FIFA a hotarat ca meciurile de pe Commerzbank Arena sa se joace cu acoperisul inchis.

Onlinesport


Probleme noi la National Arena