Echipa Nationala

Blatter a facut show la Buftea: "Inima mea bate pentru Romania"

Sepp Blatter, presedintele FIFA, a fost prezent marti la Buftea, unde a inaugurat complexul de pregatire facut de FRF. Investitia totala a fost de aproximativ 3 milioane de euro si l-a impresionat pe Sepp Blatter. Seful FIFA a vorbit si despre National Arena si meciul Romania - Franta.
"E un moment important pentru România, sunt onorat si bucuros sa fiu prezent aici la Buftea, pentru inaugurarea acestui complex, dar si a noului stadion. Vorbesc în numele întregii familii a fotbalului cand le multumesc tuturor pentru crearea acestui minunat complex.

Acest centru este gata, functional, nu este doar pentru echipele nationale ale României ci pentru toti tinerii care vor sa faca sport. Aveti o tara minunata, mare, fotbalul trebuie sa aduca toti oamenii împreuna, în spirtul respectului si fair-play-ului",  a spus Sepp Blatter.

"Este ceva exceptional la Buftea, este un exemplu pentru toata lumea! Plus ca aveti si un stadion nou! Asa ceva nu se construieste foarte des... De obicei cand merg in diverse tari inauguram sediul federatiei sau un teren de fotbal", a adaugat Blatter.

Intrebat cu cine va tine la meciul din aceasta seara, Blatter a refuzat sa ofere un raspuns concret: "Cand am venit la baza de pregatire, la inaugurare, inima mea a inceput sa bata pentru Romania. Dar diseara, la meci, voi incerca sa fiu neutru poate", a precizat Blatter.

Presedintele FIFA s-a laudat ca fotbalul a devenit un fenomen social foarte important, sustinand ca peste 1 milion de persoane sunt implicate direct in fenomen.

Blatter a vorbit si despre problemele fotbalului mondial, a anuntat tehnologie video pentru linia portii incepand din 2012 si a ramas uluit cand a aflat ca si femeile au inceput sa se dopeze. "Va puteti imagina asa ceva?!", s-a intrebat nervos Blatter.

Conferinta de presa s-a incheiat cu un mesaj din partea lui Mircea Sandu. "Acum doi ani cand am fost bolnav presedintele mi-a spus ca imi da din energia sa. A fost un mesaj care m-a inurajat foarte mult, simt energia sa pozitiva chiar si astazi", a spus Sandu, pentru ca apoi sa il imbratiseze pe Blatter.

Prezent la eveniment, premierul Emil Boc a primit un tricou al echipei nationale din partea lui Mircea Sandu, cu ocazia implinirii a 45 de ani.

Onlinesport


Blatter a facut show la Buftea: "Inima mea bate pentru Romania"