Echipa Nationala

Piturca, omul care doreste sa doboare al doilea record al lui Hagi

Victor Piturca a fost artizanul doborarii recordului de selectii ale lui Gica Hagi la echipa nationala. Coincidenta, tot el se afla acum la manete cand Adrian Mutu incearca sa spulbere o alta bariera a Regelui.
Victor Piturca l-a tinut pe Dorinel Munteanu pana la varsta de 39 de ani la echipa nationala, pentru ca acesta sa spulbere recordul de selectii al lui Gica Hagi. Munteanu a adunat 134 de aparitii sub tricolor, fata de 125 ale Regelui. Munti nu mai juca mai nimic la acea ora, insa era adus constant pe teren ca sa bifeze selectii.

S-a spus la acea vreme ca Piti a dorit cu tot dinadinsul ca recordul lui Hagi sa cada, cei doi neavandu-se deloc la suflet in viata de zi cu zi.

Acum, tot cu Piturca selectioner, Mutu este la echipa nationala ca la el acasa, este capitan si mai are doar patru goluri ca sa depaseasca un alt record detinut de Hagi, cel al golurilor. Fosta glorie de dupa anii '90 a marcat 35 de goluri, iar Mutu are la acest moment 32.

Daca nu va reusi sa marcheze cu San Marino macar de trei ori pentru a egala recordul Regelui, Mutu va mai sta cu siguranta mult timp la echipa nationala, chiar si pana la 39 de ani, daca va fi nevoie.

Onlinesport


Piturca, omul care doreste sa doboare al doilea record al lui Hagi