Echipa Nationala

Presedintele FIFA isi anuntase prezenta la Bucuresti pentru amicalul cu Argentina

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a trimis, vineri, o scrisoare Federatiei Române de Fotbal, în care îsi anunta prezenta la meciul amical România - Argentina, din 10 august, fara sa stie ca întâlnire fusese anulata de oficialii forului argentinian, informeaza FRF.

"În cursul dupa-amiezii zilei de azi, 29 iulie a.c., presedintele Federatiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a primit o scrisoare din partea cabinetului presedintelui FIFA, domnul Joseph S. Blatter. În aceasta scrisoare, seful forului fotbalistic mondial specifica faptul ca 'voi avea onoarea si placerea de a va fi alaturi la evenimentul istoric, marcat de inaugurarea National Arena din Bucuresti. Astfel, confirm participarea mea la eveniment, urându-va deplin succes în ultimele pregatiri pe care le întreprindeti în vederea jocului amical contra Argentinei'", se arata pe site-ul frf.ro.

Federatia Româna de Fotbal a anuntat, vineri, ca a fost informata de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România si Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurarii Arenei Nationale. Sursa citata precizeaza ca decizia AFA este unilaterala si abuziva si reafirma faptul ca FRF va solicita în compensatie daune materiale si morale substantiale.

Federatia Argentiniana de Fotbal anuntase, pe site-ul sau oficial, înca de luni suspendarea meciului cu România, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Partida amicala România - Argentina era programata la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Nationale.

În paralel, FRF a încercat fara succes sa despagubeasca echipa Luxemburgului, care avea în aceeasi data un amical cu Portugalia, pentru a-i aduce pe lusitani la Bucuresti. De asemenea, au fost depuse eforturi pentru a-i convinge pe argentinieni sa revina asupra deciziei de a suspenda meciul amical.

Vedeta argentinienilor Lionel Messi a afirmat în doua rânduri ca deciza AFA este gresita si ca Argentina ar trebui sa mearga la Bucuresti pentru a respecta contractul încheiat pentru meciul din 10 august.

Chiar daca meciul cu Argentina a fost anulat, selectionerul Victor Piturca a decis ca actiunea echipei nationale a României sa aiba loc, FRF cautând un adversar disponibil pentru data de 10 august. Pâna acum a fost vehiculata posibilitatea disputarii unui amical cu nationala Camerunului, în Austria.

Mediafax



Presedintele FIFA isi anuntase prezenta la Bucuresti pentru amicalul cu Argentina