Echipa Nationala

Conditiile lui Piturca. Sandu si Piti negociaza astazi

Victor Piturca a avut astazi o discutie telefonica cu Mircea Sandu si au stabilit sa se intalneasca marti pentru a negocia preluarea echipei nationale. Piti ii pune insa mai multe conditii lui Mircea Sandu.
Fostul selectioner este gata sa preia nationala mare pentru a treia oara. Marti va avea loc prima intalnire, in care Nasu' isi va prezenta planul, dar, intre timp, Piti a pregatit mai multe conditii.

Cele de ordin financiar sunt cele mai importante. Piti cere un salariu anual de 600 de mii de euro, egal cu cel pe care l-a avut la ultimul mandat de la nationala si aproape de trei ori mai mare decat cel al lui Razvan Lucescu.

Cea mai importanta conditie pe care Piturca o pune este legata de clauza de reziliere. Piti i-a transmis deja lui Sandu ca nu accepta sa lucreze la nationala fara o clauza. Piti vrea sa ii fie garantat prin contract ca nu va fi dat afara pana in 2016, sau, in caz contrar, sa fie despagubit pe masura.

Piturca s-a gandit si la viitorul sau staff, din care nu va face parte interimarul din America de Sud, Stefan Iovan. Locul acestuia va fi luat de Eugen Neagoe.

Acestea sunt primele conditii pe care Piturca i le-a pregatit lui Sandu, insa mai multe lucruri vor fi cunoscute dupa intalnirea dintre cei doi, programata marti.

"Hagi nu a acceptat sa preia echipa nationala. Voi începe noi discutii si negocieri. Primul pe lista este Victor Piturca. Este primul anunt pe care îl fac. Nu am reusit sa vorbesc cu Victor Piturca, dar îl voi contacta. Asa cum m-am gândit si la Iordanescu, ei sunt singurii doi antrenori pe care îi avem în tara la ora actuala, care au facut performante. Puiu are patru sau cinci calificari, Piturca are trei. În Comitetul Executiv de luni, e posibil sa se discute si despre noul antrenor al echipei nationale. Luni cred ca pot propune un antrenor Comitetului Executiv", a declarat Sandu.

Mircea Sandu este convins ca Victor Piturca va accepta postul de selectioner. "Sunt convins daca Piturca va accepta. Daca nu vrea nici Piturca, e normal sa ma îndrept într-o alta directie. Daca Piturca doreste o colaborare cu Iordanescu... Din punctul meu de vedere, nu vad cum ar putea colabora. Stiindu-i pe amândoi ca pe niste oameni cu anumite directii, cu personalitati foarte puternice, nu vad cum ar putea colabora. Daca s-ar putea, ar fi o încântare pentru mine. Va fi un contract ferm pe patru ani cu obligatia de reformare si calificare în 2016. Tot ce obtine pe parcurs este bonus", a precizat Sandu.

Presedintele FRF a afirmat ca Victor Piturca va reinstaura ordinea si disciplina la echipa nationala. "Piturca va face ordine, pentru ca n-am avut pâna acum. Daca Mutu a gresit, a gresit datorita antrenorilor pentru ca a fost lasat liber luni si marti sa plece din cantonament. E politica antrenorului, dar si raspunzi pentru asta. Aici nu e ca la echipa de club sa îi ai tot timpul la pregatire. Aici îi ai trei zile. Daca nu îi tii suta la suta concentrati si le dai drumul sa scape prin balarii, balarii jucam", a metionat Mircea Sandu.

Printre variantele lui Sandu pentru postul de selectioner se mai afla doi români si cel putin doi antrenori straini. "Dan Petrescu are un proiect în Rusia. Am avut o discutie cu el. Ceilalti doi pe care i-as vedea ca ar putea veni spre echipa nationala, dar trebuie sa mai antreneze la nivelul Ligii I, dar cu anumite performante, Dorinel Munteanu si Ioan Ovidiu Sabau, trebuie sa mai capete ceva experiente, iar pe Olaroiu l-am pierdut, pentru ca Razvan stia de o luna si jumatate ca renunta la echipa nationala, dar nu m-a anuntat. Poate ca l-a anuntat pe Ionut, dar pe mine nu a facut-o. Un antrenor strain trebuie sa stie caracterul românului, mentalitatea lui, trebuie sa aiba informatii foarte clare despre campionatul României. E dificil. Nimeni nu mi-ar accepta un antrenor strain cu salariu de 1,2 milioane sau 700.000 salariu. Daca nu vrea nici Piturca, ne ducem la un strain, la Delio Rossi sau Schaffer", a completat Sandu.

Nationala României nu are deocamdata antrenor, dupa ce Razvan Lucescu a renuntat la conducerea tehnica, în urma victoriei cu scorul de 3-0 obtinuta, în 3 iunie, pe Stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, în fata selectionatei Bosniei-Hertegovina, într-o partida din cadrul preliminariilor Euro 2012.

Duminica trecuta, FRF a anuntat pe site-ul oficial, ca presedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi preluarea functiilor de director tehnic respectiv, de selectioner ai echipei nationale a României, raspunsul acestora fiind asteptat pâna astazi si fiind unul negativ.



Onlinesport


Conditiile lui Piturca. Sandu si Piti negociaza astazi