Echipa Nationala

Hagi amana un raspuns pana luni si ar vrea sa preia nationala la finalul acestor preliminarii

Gica Hagi s-a intalnit joi cu Mircea Sandu pentru a discuta despre posibilitatea de a prelua echipa nationala. Nasu' era convins ca Hagi va accepta, insa a avut parte de o surpriza de proportii. Hagi i-a transmis ca nu a luat inca o decizie, deoarece echipa se afla la jumatatea unui drum. El nu doreste sa isi asume un esec si ar dori sa vina doar la finalul preliminariilor EURO 2012. Hagi va anunta luni, exact, ce va face.
 Atunci când Hagi a ajuns cu masina în parcarea FRF, din curtea federatiei iesea, tot cu masina, fostul selectioner Razvan Lucescu. Cei doi s-au salutat din autoturisme.

Gica Hagi a iesit cu zambetul pe buze de la sedinta pe care a avut-o cu Mircea Sandu si a facut un anunt surprinzator, mentionand ca nu stie ce va face deocamdata.

Hagi a declarat dupa o discutie cu presedintele FRF, Mircea Sandu, ca nu este dispus sa preia în acest moment echipa nationala si ca nu stie daca oferta federatiei ramâne valabila la sfârsitul actualei campanii de calificare la turneul final al Campionatului European.

"A fost doar o discutie si am zis ca luni trebuie sa ne mai vedem o data sa vedem în ce parte e decizia. Am discutat mai multe aspecte si vom vedea. Eu ma gândesc ca este o situatie importanta si încerc sa gândesc foarte bine ce decizie voi lua. Nu s-a discutat de o oferta, ci doar de un lucru. Eu am decis sa nu mai iau o decizie de pe drum, când lucrurile sunt începute. Nu doresc asta. Nu comentez în plus. E un aspect delicat si de asta am discutat acum. Cu siguranta nu voi prelua o echipa care a început drumul. Vom vedea daca cei de la federatie ma vor astepta. A ramas sa mai discutam. Imediat nu voi fi antrenor, iar pâna nu se termina, nu intra în discutie", a declarat Hagi, la iesirea de la Casa Fotbalului, unde a stat circa doua ore.

"Campania este la jumatatea drumului, decizia lui Hagi este ca nu preia dupa drum lucrurile începute de altii", a tinut el sa concluzioneze.

Federatia Româna de Fotbal a anuntat, duminica, pe site-ul oficial, ca presedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi preluarea functiilor de director tehnic respectiv, de selectioner ai echipei nationale a României, acestia urmând sa dea un raspuns pâna la 13 iunie.

Antrenorul Razvan Lucescu a renuntat la conducerea tehnica a echipei nationale a României dupa victoria cu scorul de 3-0 obtinuta, vineri, pe Stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, în fata selectionatei Bosniei-Hertegovina, într-o partida din cadrul preliminariilor Euro 2012.

În acest moment, nationala României, pregatita de secundul Stefan Iovan si tehnicianul echipei de tineret, Emil Sandoi, participa la un turneu amical în America de Sud, urmând sa dispute sâmbata, la Asuncion, un meci cu reprezentativa Paraguayului. Miercuri, în primul meci al turneului, tricolorii au pierdut, scor 0-1, în fata Braziliei.



Hagi amana un raspuns pana luni si ar vrea sa preia nationala la finalul acestor preliminarii