Echipa Nationala

Hagi a prezis dezastrul

In 1998, cu cateva zile inainte ca Romania sa inceapa parcursul onorabil de la Cupa Mondiala din Franta, Gica Hagi a sustinut o conferinta de presa furtunoasa in care a vorbit pe un ton acid despre situatia fotbalului din tara noastra si despre relatia cu presa.
Totul s-a intamplat dupa meciul amical cu Paraguay de pe Ghencea, castigat cu 3-2 de echipa noastra. Un meci tensionat, cu un Stelea injurat la scena deschisa dupa ce a facut semne obscene catre galerie.

Alaturi de un Puiu Iordanescu impasibil, Gica Hagi a aparut la conferinta de presa si si-a luat in serios pozitia de lider, avertizand ca fotbalul din Romania se va duce in jos.

"In Romania nu va mai fi nimic! In doi-trei ani, fotbalul din Romania va fi zero. Fotbalul traieste doar cu spectatori!", afirma Hagi la acea vreme.

Pana sa ajunga la aceasta concluzie care pana la urma s-a adeverit, Hagi le-a reprosat jurnalistilor prezenti in sala ca, din cauza lor, lumea nu ii respecta.

"Ne aratati casele, vilele, nu stiu ce! Si ce? Am muncit pentru ele. Sunt banii nostri, nu ai vostri! Ati scris ca venim in Bucuresti si ne curenteaza tramvaiele! Nu se poate asa ceva! Ati facut jucatorii cum ati vrut, ati spus ca sunt strambi. Tineti, ma, putin cu echipa nationala! V-am obisnuit prea prost de zece ani de zile, in conditiile in care sunt in Romania. Nu avem nimic! Spuneti ce performante avem in Romania! Noi suntem capi de serie la Mondiale si, din cauza voastra, publicul ne injura!

Tineti cu echipa nationala si puneti-ne intr-o pozitie buna. Meritam sa ne faceti statuie! Trebuie sa ne faceti statuie, in conditiile sociale din Romania! Ne facem meseria bine, rezultatele canta cu noi!", a mai spus Hagi.

In 1998, anul celebrei conferinte, Romania a participat la Campionatul Mondial din Franta, unde a fost eliminata in optimile de finala de Croatia.

Onlinesport


Hagi a prezis dezastrul