Echipa Nationala

Avantaj Romania: Bosnia nu a schimbat statutul si risca excluderea

Romania ar putea primi un ajutor nesperat in incercarea utopica de a ajunge la barajul pentru EURO 2012 din partea Bosniei. Astazi, bosniacii s-au reunit pentru a vota schimbarea statutului Federatiei, insa acest lucru nu s-a intamplat. Avertizarile forului european au fost insa clare: Pentru ca statutul nu s-a schimbat, Bosnia a fost suspendata automat si risca excluderea. Citeste si: Cum ar arata clasamentul daca Bosnia ar fi exclusa.
Membrii Federatiei de Fotbal din Bosnia-Hertegovina, întruniti marti, nu au adoptat schimbarea statului care prevede ca forul are trei presedinti, asa cum au cerut FIFA si UEFA, si risca sanctiuni din partea celor doua organisme fotbalistice internationale.

La vot, 28 de reprezntanti nu au dorit schimbarea statutului, 22 au fost pentru, iar trei s-au abtinut. Acum federatia din Bosnia-Hertegovina asteapta reactia forurilor internationale la aceasta situatie.

Bosnia-Hertegovina face parte din grupa a IV-a a preliminariilor Euro-2012, alaturi de România. Sâmbata, echipa tricolora a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputata împotriva reprezentativei bosniace, care a devnit favorita la ocuparea celui de-la doilea loc al grupei, ce permite mentinerea în lupta pentru calificare.

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la 20 martie, la Paris, a reconfirmat decizia de a suspenda automat, de la 1 aprilie, Federatia de Fotbal din Bosnia-Hertegovina, daca schimbarile cerute privind statutul nu sunt efectuate pâna la acea data. Decizia UEFA a venit ca urmare a sistemului de conducere al Federatiei de Fotbal din Bosnia si Hertegovina, cu trei presedinti, un bosniac, un sârb si un croat. În cazul în care suspendarea va intra în vigoare, echipele din aceasta tara nu vor mai putea evolua în competitiile internationale.

Daca Bosnia va fi suspendata, va pierde toate meciurile din aceste preliminarii cu 3-0.


Avantaj Romania: Bosnia nu a schimbat statutul si risca excluderea