Echipa Nationala

Lotul nationalei pentru Bosnia si Luxemburg: Mutu convocat, Florescu luat din parc

Selectionerul Razvan Lucescu a anuntat, duminica seara, lotul convocat pentru meciurile cu Bosnia si Luxemburg, din preliminariile pentru EURO 2012. Adrian Mutu revine oficial la nationala, asa cum Mircea Sandu a anuntat marti. Pe langa Mutu, in lot se afla si mai multi jucatori aflati in situatii dificile la echipele de club: Marica, Deac si Florescu. Goian a fost chemat in ultimul moment, dupa golul marcat cu AC Milan, in timp ce Salageanu, Alexe si Gardos sunt surprizele selectionerului. Steaua are doi jucatori, la fel ca liderul Otelul, Timisoara conduce, cu trei jucatori, in timp ce Rapid nu trimite pe nimeni la lot. Iata aici primul 11 ideal pe care Razvan il poate trimite in Bosnia.
Selectionerul echipei nationale a României, Razvan Lucescu, a anuntat, duminica, lotul pentru partidele cu reprezentativele Bosniei-Hertegovina si Luxemburgului, din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, informeaza site-ul oficial al FRF.

Cei 23 de jucatori convocati sunt urmatorii:

Portari: Costel Pantilimon (FC Timisoara), Ciprian Tatarusanu (Gloria Bistrita), Silviu Lung jr (Universitatea Craiova);

Fundasi: Cristian Sapunaru (FC Porto), Cornel Râpa, Adrian Salageanu (ambii Otelul Galati), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Dorin Goian (US Palermo), Florin Gardos (Steaua Bucuresti), Razvan Rat (Sahtior Donetk);

Muijlocasi: Gabriel Torje (Dinamo Bucuresti), Adrian Ropotan (Dinamo Moscova), George Florescu ( dat afara de Alania Vladikavkaz), Ianis Zicu, Dan Alexa (ambii FC Timisoara), Gabriel Muresan (CFR Cluj), Ciprian Deac (Schalke 04), Razvan Cocis (Karpatâi Lvov);

Atacanti: Adrian Mutu (AC Fiorentina), Marius Alexe (Dinamo Bucuresti), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Bogdan Stancu (Galatasaray Istanbul).

Cum arata '11-le' ideal: Pantilimon - Sapunaru, Tamas, Chivu, Rat - Torje, Alexa, Cocis, Zicu - Mutu, Marica (Stancu).

România va întâlni Bosnia-Hertegovina la 26 martie, de la ora 20.15, la Zenica, iar în 29 martie va juca împotriva Luxemburgului, la Piatra Neamt, de la ora 20.45.

În aceasta dupa-amiaza, doctorul echipei nationale, Pompiliu Popescu, l-a consultat, la Bucuresti, pe jucatorul Stefan Radu, confirmându-se diagnosticul pus de medicul echipei de club a acestuia, Lazio Roma, acela de leziune fibrilara a muschilor gambei drepte, fapt care impune o pauza de minim 20 de zile.

Luni, în sala de protocol a Centrului de Fotbal de la Mogosoaia, presa va putea dialoga cu unul sau doi jucatori începând cu ora 17.40. De asemenea, presa va avea acces la primele 15 minute din sedinta de pregatire care va începe la ora 18.00.



Lotul nationalei pentru Bosnia si Luxemburg: Mutu convocat, Florescu luat din parc