Echipa Nationala

Razvan Lucescu ii deschide o portita lui Mutu

Selectionerul României, Razvan Lucescu, a explicat motivele neconvocarii lui Adrian Mutu pentru meciul amical cu Italia, de miercuri, si admite ca jucatorul Fiorentinei ar putea fi chemat din nou la echipa nationala.
"Este pentru prima data când accept sa vorbesc despre acest subiect... Adi Mutu revine în fotbal dupa noua luni de suspendare, a traversat o perioada dificila. E greu pentru un fotbalist sa revina rapid la o forma buna. A început sa joace, si acesta este un lucru bun, ca e pe teren la Fiorentina si ca echipa se bazeaza pe revenirea lui. Am decis ca este mai bine din toate punctele de vedere sa nu fie prezent la acest meci contra Italiei, dar cum  este unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc Mutu va fi, cu siguranta, în vederile noastre", a spus Lucescu la  postul sportro.

Razvan Lucescu a lasat sa se înteleaga ca va renunta la functia de antrenor al echipei nationale, daca România nu se va califica la Campionatul European din 2012. "Obiectivul meu este calificarea la turneul final. Nu ne vom califica, va veni un nou antrenor", a mai spus tehnicianul primei reprezentative.

Referitor la decizia lui Mirel Radoi de a se retrage de la echipa nationala, Razvan Lucescu a precizat ca nu o aproba, dar ca nu-l poate obliga pe mijlocasul formatiei Al Hilal sa se razgândeasca. "Nu-mi convine, dar nu-l pot obliga sa se întoarca. Trebuie sa gasim solutii", a mai spus Razvan Lucescu.

Atacantul Adrian Mutu, care a fost suspendat noua luni în acest an, dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina în luna ianuarie, nu a mai fost convocat la echipa nationala de 13 luni, de la înfrângerea cu Serbia, scor 0-5, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Dupa acea partida, atacantul a parasit cantonamentul nationalei si a petrecut la Novi Sad, alaturi de patronul echipei Vojvodina, Ratko Buturovici. Razvan Lucescu a hotarât atunci sa nu-l mai cheme la prima reprezentativa.


Razvan Lucescu ii deschide o portita lui Mutu