Echipa Nationala

Romania cade pe locul 50 in lume

Echipa nationala continua decaderea incredibila de la sosirea lui Razvan Lucescu. De la sosirea juniorului, echipa nationala a cazut 22 de locuri (!) in ierarhia FIFA si a ajuns pe rusinoasa pozitie 50, cea mai slaba din istoria fotbalului romanesc! In plus, am ajuns in urna a patra valorica, ceea ce inseamna ca Lucescu nu va compromite doar calificarea la EURO 2012, ci poate chiar intreg fotbalul romanesc pentru urmatorul deceniu.
Tricolorii nu reusesc sa mai bata pe nimeni si au devenit o echipa mediocra de la sosirea lui Razvan Lucescu. La umbra vesnicelor scuze si a lipsei de vina, Lucescu ne-a dus in lumea a patra a fotbalului romanesc, iar in ierarhia FIFA pe luna octombrie ocupam locul 50.

In fata noastra se afla adversari precum Burkina Faso, Gabon, Irlanda de Nord, Belarus, Bulgaria, Ungaria, Tunisia, Guineea, Lituania sau Austria.

In momentul in care a preluat echipa nationala, aceasta ocupa locul 28 in lume, fapt ce era considerat la acea vreme (aprilie 2009) o rusine deplina. Ceea ce a urmat este insa de domeniul fantasticului, o cadere incredibila de 22 de locuri, pe care Razvan Lucescu refuza sa si-o asume.

"Ce vina am eu? Nici una", spune selectionerul care va ramane in istorie pentru cea mai rusinoasa pozitie pe care echipa nationala a ocupat-o vreodata.

Ce este si mai grav este pozitionarea Romaniei in perspectiva preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2014. Cum de la EURO 2012 ne-am cam luat deja gandul, e timpul sa facem planuri pentru Cupa Mondiala, insa previziunile sunt sumbre.

Daca tragerea la sorti ar avea loc astazi, Romania s-ar afla in urna a patra valorica, ceea ce ar insemna ca ar avea trei adversari superiori. La tragerea la sorti pentru EURO 2012 am fost in urna a doua, insa tot nu am reusit sa facem mare lucru deocamdata.

Astfel, din cauza rezultatelor inregistrate sub comanda lui Razvan Lucescu, fotbalul romanesc ar putea avea de suferit pentru urmatorii zece ani. Lucescu a avut nevoie de doar un an sa produca aceasta cadere incredibila, insa pentru a reveni in elita avem nevoie de ani buni, de multa munca si de un nou selectioner.

Onlinesport


Romania cade pe locul 50 in lume