Echipa Nationala

Tineretul a ratat calificarea la EURO 2011

Echipa nationala de tineret nu a izbutit miracolul scontat in fata Angliei si a ratat o noua calificare la turneul final. Batuti in meciul tur cu 2-1, pustii lui Sandoi aveau nevoie de o victorie cu 1-0, insa nu au reusit sa inscrie. S-a terminat 0-0, dupa un meci in care am ratat patru ocazii imense si in care arbitrul l-a oprit eronat pe Torje din pozitie de singur cu portarul. Pentru Emil Sandoi aceasta a fost a treia calificare ratata consecutiv.
Pustii lui Emil Sandoi au patruns pe teren cu gandul de a incheia o campanie de calificare printr-un succes cu 1-0 in fata Angliei, suficient pentru calificarea la turneul final de anul urmator din Danemarca.

In fata a 7.000 de spectatori, tinerii jucatori romani au inceput in forta si i-au luat tare pe englezi inca din primele secunde, punand o presiune continua asupra defensivei adverse.

Cu un modul tactic surprinzator, in care Gabi Torje a fost folosit in banda stanga, jucatorii nostri au ratat prima sansa a meciului dupa doar doua minute, cand Sabrin Sburlea a tras bine de la 22 de metri, insa Fiedling a scos in corner.

Jucatorul Rapidului a ratat o noua sanse cinci minute mai tarziu, dupa o actiune superba a lui Gardos, pe care Sburlea a finalizat-o slab, cu un sut peste poarta din 11 metri.

Dupa zece minute de presiune continua din partea noastra, englezii au avansat liniile si au incercat sa blocheze din fasa atacurile noastre, lucru care le-a si iesit.

Datorita recuperarilor rapide, englezii au avut doua sanse importante, prin Sturridge, in minutul 8 si 16, insa de fiecare data Silviu Lung s-a remarcat.

Seria greselilor de arbitraj impotriva noastra a continuat si la acest meci, cand in minutul 24 Gabi Torje, ramas singur cu portarul, a fost semnalizat eronat in pozitie de ofsaid.

Tricolorii nu au fost afectati de aceasta greseala de arbitraj si au continuat sa atace, dar Alexe a reluat lamentabil din sapte metri, singur singurel, cu toata poarta in fata.

Jucatorii nostri nu au mai putut sustine acelasi ritm si in partea secunda, cand ocaziile la poarta lui Fiedling s-au micsorat.

In lipsa unor solutii in plan ofensiv, tricolorii au apelat la suturi de la distanta, pe care Fiedling a reusit sa le respinga cu ceva emotii.

Emil Sandoi l-a trimis pe teren si pe Raul Rusescu spre finalul meciului, insa tricolorii mici au parut fara vlaga, incapabili de a da un gol egal cat o calificare.

Anglia s-a calificat astfel la Campionatul European de anul urmator datorita victoriei pe care a obtinut-o in meciul tur.

România: 1. Lung - 2. Râpa (13. Chiriches '62), 5. Gaman, 3. Papp, 4. Barboianu - 8. Gardos, 6. Bicfalvi - 10. Torje, 11. Sburlea, 7. Hora (18.Gângioveanu '77) - 9. Alexe (14. Rusescu '73). Antrenor: Emil Sandoi.

Anglia: 1. Fielding - 2. Mancienne, 5. Smalling, 6. Jones, 3. Bertrand - 4. Muamba, 8. Henderson - 7. Cleverley, 10. Sturridge (12. Lansbury '62), 11. Rose (15. Cork '82) - 9. Welbeck (18. Delfouneso '90). Antrenor: Stuart Pierce.

Cartonase galbene: Gaman '74 / Rose '40, Mancienne '42, Sturridge '62, Cleverley '69.

Partida a fost arbitrata de o brigada din Franta, condusa la centru de Fredy Fautrel, ajutat la cele doua linii de Cyril Gringore si Nicolas Pottier, în timp ce arbitru de rezerva a fost Jean-Charles Cailleux.

La partida disputata pe stadionul Municipal din Botosani au asistat aproximativ 7.000 de spectatori.

Onlinesport


Tineretul a ratat calificarea la EURO 2011