Echipa Nationala

Zicu, pariu necastigator. Lucescu si-a demonstrat limitele

Ianis Zicu, pariul incercat de Razvan Lucescu la meciul cu Franta, s-a dovedit a fi o adevarata dezamagire. Machidonul a avut o evolutie modesta si a fost scos la pauza. O greseala recunoscuta de selectioner, care a demonstrat din nou ca este un antrenor limitat.
Marea dilema a selectionerului dinaintea meciului a fost in banda stanga a liniei de mijloc, unde a avut de ales intre Ianis Zicu si Ciprian Deac. Primul a aratat o forma buna in ultima vreme, insa a bifat doar trei meciuri ca titular in acest campionat. De partea celalalta, Deac a jucat bine la Schalke in putinele minute pe care le-a avut la dispozitie, dar Magath nu il place si nu a mai prins lotul la ultimele partide.

O adevarata dilema pentru selectioner, care a ales insa sa mearga pe mana copilului sau de suflet, Ianis Zicu. La prima vedere o alegere logica, insa in fotbal nu intotdeauna logica este cea care are castig de cauza.

Un antrenor trebuie sa aiba fler, sa simta jucatorii in zilele premergatoare meciului. Lucru care nu s-a intamplat in cazul de fata, evolutiile lui Zicu si Deac din meciul cu Franta fiind diametral opuse. Zicu a fost printre cei mai slabi jucatori de la Paris, in timp ce Deac a resuscitat ofensiva tricolorilor.

"Zicu este un jucator foarte tehnic, am inceput cu el in ideea de a avea un control mai bun al mingei in anumite momente. A fost dificil de tinut posesia mingei in prima repriza din cauza temerii noastre si a organizarii francezilor, astfel ca am considerat ca e mai bine sa il introduc pe Deac", a precizat Lucescu.

Zicu si Deac au calitati diferite. Primul are o capacitate redusa de efort, insa are un plus de tehnica, in timp ce mijlocasul lui Schalke are calitati mult mai potrivite pentru tactica folosita de Razvan Lucescu, fiind dispus sa alerge 90 de minute, intr-un ritm sustinut.

Onlinesport


Zicu, pariu necastigator. Lucescu si-a demonstrat limitele