Echipa Nationala

Presa franceza: "Pantilimon a facut minuni, dar pana la urma a fost pacalit"

Presa franceza noteaza ca reprezentativa Frantei a reusit sa puna capat unui "blestem Stade de France", impunându-se pentru prima data dupa aproximativ un an pe aceasta arena, sâmbata seara, în fata României, într-un meci în care portarul Costel Pantilimon "a facut minuni".

"Les Bleus respira", a notat rmc.fr. "Stade de France nu mai este blestemat pentru echipa Frantei. Învingatoare în fata României, Franta si-a oferit o gura imensa de aer proaspat în cursa pentru calificarea la Euro-2012. Concentrati asupra sarcinilor lor defensive în prima repriza, jucatorii lui Lucescu si-au scos nasul la începutul reprizei a doua, când Florescu a sutat puternic, în minutul 47. Având în vedere desfasurarea jocului, fantoma Belarusului nu a întârziat sa planeze deasupra Stade de France. Mai ales când Pantilimon a facut minuni: mai întâi la un sut al lui Valbuena, pe care l-a deturnat magistral în bara, apoi aparând de doua ori în fata lui Samir Nasri (minutul 59). Show-ul portarului român a durat doar un minut, dar a parut sa-i demoralizeze pe tricolori. (...) Lansat bine de Alou Diarra, Remy a reusit în sfârsit sa-l pacaleasca pe Pantilimon, în minutul 83", mentioneaza rmc.fr.

"Les Bleus la putere", a titrat L'Equipe. "Pentru prima data dupa aproape un an, echipa Frantei a câstigat în sfârsit pe ceea ce trebuie sa devina stadionul sau. Împotriva unei nationale a României repliate în propria jumatate de teren, francezii s-au lovit de aceeasi problema pe care au avut-o în fata Belarusului, în urma cu o luna. Cum sa elibereze spatiile si sa creeze brese fara sa se puna în pericol? Trebuie sa îi recunoastem meritele lui Laurent Blanc. Nici Remy, nici Gourcuff, nici Payet nu au fost titulari. Primii doi au marcat, iar al treilea i-a pasat decisiv lui Gourcuff, la prima sa selectie. Iata echipa Frantei în fruntea grupei. Cu un zâmbet. O alta imagine pe care nu am vazut-o de mult timp", mentioneaza jurnalul francez.

"Les Bleus se impun în durere în fata României" este titlul de pe site-ul football.fr, în timp ce Le Temps a notat ca "Blestemul Stade de France a luat sfârsit". "Incapabila sa se impuna pe Stade de France de la 14 octombrie 2009, echipa Frantei a suferit, sâmbata, în meciul cu România, din preliminariile Euro-2012, si i-a luat ceva timp sa puna capat blestemului pe acest stadion. Pentru ca de când a învins Austria, scor 3-1, Franta a fost incapabila sa se impuna în fata Irlandei (scor 1-1), Spaniei (0-2) si Belarusului (0-1)", a adaugat Le Temps.

Agentia France Presse noteaza, de asemenea, ca aceasta este prima victorie a Frantei pe Stade de France, dupa cea din 14 octombrie 2009, din meciul cu Austria, scor 3-1.

"Franta se impune si preia conducerea" este titlul de pe site-ul UEFA, care precizeaza ca echipa antrenata de Laurent Blanc a facut uitat debutul ezitant pe care l-a avut în preliminariile Euro-2012, datorita victoriei din meciul cu România.

20minutes.fr noteaza ca apararea României a fost "bine organizata, cu liderul sau cu casca, Cristian Chivu", si în fata unui portar "în mare forma", Pantilimon.

"Le Bleus au obtinut o victorie pretioasa în fata României", mentioneaza si Le Parisien. "Echipa Frantei a suferit, dar se afla pe calea cea buna", se arata în jurnalul francez.

France Football a scris ca nationala Frantei s-a impus în fata României "dupa un final de meci infernal".

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsa, sâmbata, pe Stade de France, cu scorul de 2-0 (0-0), de selectionata Frantei, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012. Golurile au fost reusite de Loic Remy '83 si Gourcuff '90+3.

Mediafax



Presa franceza: "Pantilimon a facut minuni, dar pana la urma a fost pacalit"