Echipa Nationala

Lucescu: "Scoatem fotbalul romanesc din mocirla"

Antrenorul echipei nationale, Razvan Lucescu, a prefatat confruntarea cu Franta de sambata, promitand ca tricolorii nu vor face un joc bazat in special pe defensiva.  De asemenea, Lucescu s-a declarat dezamagit de criticile aparute inaintea meciului si spune ca vrea sa scoata fotbalul romanesc din mocirla.
"As fi vrut ca din tara sa existe o alta sustinere, sa se inteleaga foarte bine ca aceasta echipa este a tuturor. Nimeni nu are dreptul nu are dreptul sa o foloseasca in interese personale. Daca avem succes, putem ajuta foarte tare sa iasa din mocirla", a spus Lucescu.

Referitor la partida cu Franta de maine, Lucescu a refuzat sa ofere prea multe detalii, dezvaluind doar ca s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate.

"E o confruntare intre doua echipe care isi propun sa castige, astfel ca orice rezultat e posibil. Un rezultat de egalitare ar fi pozitiv. Ne-ar aduce un punct si ar misca clasamentul. Oricare dintre cei 23 de jucatori poate aparea pe teren in meciul de sambata. Fara curaj, fara incredere, nu putem reusi. Franta este o echipa care are in spate un campionat foarte puternic, are jucatori la echipe de club din Europa de prim rang.

A existat o schimbare de generatii in acest moment. Cei care au fost pana acum aveau experienta mai mare, dar cei de astazi au un entuziasm mai mare si o dorinta  sporita de a reusi.   Vom ataca atat cat putem de mult, vom sta in careul lor. Trebuie doar sa mai si reusim acest lucru", a comentat Lucescu.

Selectionerul a tinut totodata sa anunte ca nu va pleca de la nationala daca vom pierde cu Franta. "Nu ma gandesc sa plec. Este al treilea meci din grupa. In primele doua nu am obtinut ce meritam, dar mai avem multe meciuri de disputat", a explicat Lucescu.

Intrebat daca il va primi pe Mutu la echipa nationala, Lucescu a evitat sa vorbeasca in detaliu, insa a lasat sa se inteleaga ca nu se va intampla acest lucru. "Jucatorii trebuie sa se conformeze deciziilor pe care le iau antrenorii. Nu am nicio problema cu nimeni", a conchis Lucescu.

Partida dintre Franta si Romania se va disputa sambata, de la ora 22:00, in direct pe Onlinesport.ro.

Onlinesport


Lucescu: "Scoatem fotbalul romanesc din mocirla"