Echipa Nationala

Daniel Niculae: "Calificarea noastra depinde de rezultatul din Franta"

Fotbalistul echipei AS Monaco, Daniel Niculae, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului L'Equipe, ca nationala României îsi respecta adversarele, dar nu se teme de nimeni, si ca meciul cu Franta este important pentru sansele echipei antrenate de Razvan Lucescu de a se califica la Euro-2012.

"Sper ca este doar o impresie faptul ca echipa României pare mai putin puternica decât atunci când a pus probleme Frantei la Campionatul European si în preliminariile CM. Vom sti mai multe dupa meciul cu Franta. Pâna acum, nu avem rezultate rele. Problema este ca nu reusim sa înscriem mai mult decât adversarii. Împotriva Albaniei credeam ca vom reusi, dar am fost egalati în ultimele minute. Chiar daca este dificil de acceptat, asta este fotbalul. Calificarea noastra depinde de rezultatul din Franta. Nu va conditiona totul, dar este foarte important. Echipa care va câstiga va obtine un avans fata de cealalta. Franta este cea mai puternica echipa din grupa, dar asta nu înseamna ca vom veni pe Stade de France învinsi dinainte. Venim pentru a juca si a câstiga. O victorie împotriva Frantei ne-ar motiva. Este posibila. Noi respectam pe toata lumea, dar nu ne este teama de nimeni", a spus Niculae.

Daniel Niculae a precizat ca reprezentativa României se lupta pentru locul doi, în timp ce Franta este favorita grupei D. "Fiecare echipa îsi face calculele. Cea care are cele mai mari sanse sa termine prima este Franta. Noi ne luptam pentru locul doi. Va fi o lupta strânsa, este suficient sa vedem primele noastre rezultate, doua remize. Din nefericire, acest început al calificarilor nu ma surprinde. În prezent nu mai exista echipe mici. Toate stiu sa câstige sau sa mentina un rezultat", a adaugat el.

Atacantul a explicat necalificarea României la turneele finale din ultimii ani, cu exceptia Euro-2008, prin faptul ca fotbalul a evoulat si nu mai exista aceleasi valori ca înainte. "Chiar daca echipa noastra este buna, putini dintre noi evolueaza în strainatate", a mai spus Niculae.

Întrebat daca în absenta lui Adrian Mutu nationalei României nu îi lipseste un jucator care "sa traga echipa în sus", Daniel Niculae a raspuns: "Avem lideri. Însa la noi nu exista un Messi. Chiar daca este de ajutor, un jucator nu poate acum sa câstige un meci singur. Noi ne bazam pe un grup de 18".

Niculae a descris reprezentativa României ca fiind "o echipa echilibrata formata din tineri entuziasti si din jucatori mai vechi, care îsi aduc contributia prin experienta". "Problema la nationala este ca nu avem prea mult timp de pregatire. Trebuie sa ne comportam foarte rapid ca o echipa. Antrenorul insista asupra notiunii de grup. Chiar daca nu suntem Brazilia, stim sa dezvoltam jocul, dar si sa asteptam", a precizat el.

Daniel Niculae considera ca un egal nu ar fi un rezultat bun nici pentru România si nici pentru Franta. "Ambele echipe au nevoie de victorie. Doar ca noi avem putin mai multa nevoie decât voi", a adaugat fotbalistul român.

Meciul Franta - România va avea loc sâmbata, de la ora 22.00, în grupa D de calificare la Euro-2012.

Mediafax


Daniel Niculae: "Calificarea noastra depinde de rezultatul din Franta"