Echipa Nationala

Geolgau despre meciul cu Anglia din 1980: "Aveam o echipa buna, a fost un meci senzational"

Fostul atacant al Universitatii Craiova, Gheorghita Geolgau, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca îsi aduce foarte bine aminte de meciul cu reprezentativa sub 21 de ani a Angliei, disputat la Ploiesti, precizând ca la final a facut schimb de tricouri cu fostul jucator al FC Liverpool Sammy Lee.

"A fost un meci senzational. Îmi aduc aminte perfect. Am intrat la pauza, când scorul era 0-0. Din pacate nu ne-am calificat, am luat bataie la ei cu 3-0. Eram într-o grupa foarte puternica cu Elvetia si Ungaria. Aveam o echipa buna, dar atunci erau alte reguli. La echipa de tineret puteau fi folositi si doi seniori. La noi jucau atunci atunci Gabor, Rednic, Bozesan, iar la ei Sammy Lee, ulterior fost secund al lui Benitez la Liverpool. La final am facut schimb de tricouri cu Sammy Lee", a spus Geolgau, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghita Geolgau crede ca reprezentativa sub 21 de ani a României are cea mai buna generatie din ultimii 20 de ani. "Despre generatiile de acum, daca de nationala României stiu aproape tot lotul, despre Anglia nu stiu mai nimic, nu am vazut niciun meci în aceste preliminarii. Am înteles ca doar Theo Walcott e una dintre vedetele lor, în rest jucatori fara nume. Asta poate fi un avantaj pentru noi. Toti jucatorii de la tineret joaca la echipele de club si chiar la echipe bune ale campionatului. Însa despre englezi nu cred ca sunt titulari la echipele de club. Puteam avea si noroc, dar daca asta au decis sortii... Avem însa o echipa foarte buna, cred ca este una dintre cele mai bune generatii din ultimii 20 de ani, poate ne sperie numele în acest moment", a completat Geolgau.

Reprezentativa sub 21 de ani a României va întâlni echipa similara a Angliei, în barajul de calificare la turneul final al Campionatului European de tineret, ce se va disputa anul viitor în Danemarca, conform tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la Herning.

România va juca primul meci la data de 8 octombrie în deplasare, returul urmând sa aiba loc pe 12 octombrie acasa.

Echipa de tineret a României a administrat reprezentativei Angliei cea mai drastica înfrângere din palmares, scor 0-4, într-o partida disputata în octombrie 1980, la Ploiesti, contând pentru calificarile la Campionatul European - editia 80/82, când formatia "Albionului" a cucerit titlul continental.

Meciul a contat pentru grupa a patra de calificare. Pentru România au marcat Terhes '56, '80, '88 si Dysson, autogol '76. În meciul de pe teren propriu, reprezentativa Angliei s-a revansat, impunându-se cu scorul de 3-0.

România a evoluat în partida de la Ploiesti în urmatoarea formula: Speriatu - Vlad, Costel Solomon, Fl. Pop, Rednic - Iovan, Suciu (Gabor '81), Bozesan, D. Zamfir (Geolgau '46) - Terhes, Klein.

Mediafax



Geolgau despre meciul cu Anglia din 1980: "Aveam o echipa buna, a fost un meci senzational"