Echipa Nationala

Opinie: Avem nevoie de un 10 curat la nationala

Romania nu mai are numar 10 de la retragerea lui Hagi si, odata cu incheierea carierei acestuia, ar fi trebuit sa se retraga si tricoul cu pricina. Degeaba avem aparare buna si atac promitator daca la mijlocul terenului suntem intruchiparea absoluta a ineficientei.

Nu de alta, dar toate incercarile de pana acum au fost sortite esecului, iar Florescu, aceasta gaselnita a lui Razvan Lucescu, nu face decat sa intareasca si mai mult regula. S-a vazut clar la Minsk ca buba nationalei Romaniei este la mijlocul terenului. Sa joci cu Radoi si Florescu in centrul liniei mediane, in conditiile in care jucatorul Alaniei Vladikavkaz sta pozitionat in spatele celui de la Al Hilal, reprezinta definitia absoluta a sterilitatii in faza creatiei ofensive.

Razvan Lucescu are nevoie de un numar 10 veritabil, de un fantezist, de un responsabil cu pasa decisiva. Poate un Adrian Cristea, de ce nu, lasand la o parte toate ambitiile selectionerului vis-a-vis de acesta. Merita incercat si Herea din primul minut, fara sa ne amintim de epitetele folosite la adresa acestuia de Mircea Lucescu. Nu trebuie scos din calcule nici Adrian Mutu. Sa nu uitam ca asa cum e el, rebel, figurant sau obraznic, Mutu a contribuit decisiv la acel 3-1 cu Belarus din 2007 si implicit la obtinerea calificarii.

Nationala Romaniei nu-si permite luxul de a refuza pe nimeni util, dar are neaparata nevoie de a scapa de cateva elemente redundante. Viitorul trebuie construit in jurul lui Pantilimon, Deac, Gaman (tineret), Torje, Stancu, Daniel Niculae, Ionita (tineret) sau Bicfalvi (tineret), acesta din urma putand reprezenta o solutie pentru acoperirea acelui mare hau din jurul numarului zece.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Opinie: Avem nevoie de un 10 curat la nationala