Echipa Nationala

Avancronica partidei de tineret Rusia - Romania

Avancronica partidei dintre echipa de tineret a Rusiei si selectionata similara a României, programata, marti, de la ora 18.00, la Sankt Petersburg, în grupa 1 a preliminariilor Campionatului European Under 21, editia 2009-2011.

Partida de la Sankt Petersburg va fi condusa de o brigada de arbitri din Anglia, avându-l la centru pe Stuart Antwell.

Rusia - România, marti, de la ora 18.00

Echipa nationala de tineret a României a întâlnit de doua ori selectionata Rusiei, la turneul final al Campionatului European din 1998, într-o partida disputata la Bucuresti si încheiata cu scorul de 1-2, si în partida disputata vineri, în turul grupei 1 a preliminariilor CE Under 21, editia 2009-2011, scor 3-0.

Clasament grupa 1:

1. România - 24 puncte (9 jocuri), 2. Rusia - 21 p. (9 j.), 3. Moldova 13 p. (9 j.), 4. Letonia - 12 p. (9 j.), 5. Insulele Feroe - 11 p. (10 j.), 6. Andorra - 1 p. (10 j.).

Dintre jucatorii convocati de Emil Sandoi cele mai multe selectii la echipa nationala U21 le au Eric Bicfalvi, Liviu Ganea (ambii 19), Andrei Ionescu (15) si Stefan Barboianu (12).

Jucatorii cu cele mai multe goluri marcate pentru selectionata de tineret sunt Liviu Ganea (6), Ioan Hora (3).

Pentru a se califica în play-off-ul Campionatului European de tineret, o echipa trebuie sa câstige grupa sau sa se afle între cele mai bune patru echipe nationale clasate pe locurile doi în cele zece grupe preliminare. România nu mai poate pierde locul al doilea în grupa, iar dupa victoria împotriva Rusiei a acumulat 18 puncte în partidele jucate cu celelalte formatii din grupa (exceptând duelurile cu ultima clasata, Andorra, deoarece face parte dintr-o grupa cu sase echipe) si nu mai poate fi depasita, ca numar de puncte, de patru reprezentative clasate pe locurile secunde.

România este a treia echipa care si-a asigurat calificarea în play-off, dupa Olanda si Cehia.

Mediafax



Avancronica partidei de tineret Rusia - Romania