Echipa Nationala

Lucescu: "Ne calificam la EURO 2012"

Antrenorul echipei nationale, Razvan Lucescu, a afirmat, luni, ca este convins ca va reusi sa isi duca la bun sfarsit obiectivul - calificarea la Campionatul European din 2012.

"Sunt convins ca ne calificam, sper ca in aceasta luna sa ne pregatim pentru turneul final.  Fotbalul romanesc traverseaza, poate, cea mai delicata perioada. Indiferent de problemele pe care le avem, exista si multe puncte in favoarea noastra, care imi dau siguranta ca vom face o echipa capabila sa ne calificam la turneul final. Avem jucatori talentati, jucatori care au obtinut performante. In special Cristi Chivu, Razvan Rat si Mirel Radoi", a spus Lucescu.

Selectionerul s-a declarat multumit ca va avea 12 zile la dispozitie pentru a lucra cu cei 24 de jucatori pe care i-a convocat pentru turneul din Ucraina si Austria.

"Revenim dupa o perioada foarte lunga de absenta, sunt trei luni de la ultima noastra intalnire, in timp ce pentru altii absenta e de 6 luni. Sunt multumit ca avem trei meciuri de pregatire si 12 zile la dispozitie", a mai spus Lucescu.

Totodata, Lucescu a tinut sa laude evolutia lui Cristi Chivu din acest an. "Chivu este un exemplu de urmat, este capitanul echipei nationale, simbolul acestei echipe. E o placere pentru toti sa-l avem printre noi", a afirmat selectionerul.

Razvan Lucescu a clarificat si situatia lui Stefan Radu, despre care Ionut Lupescu a mentionat ca nu a fost convocat deoarece nu raspunde la telefon. "In primele doua luni si jumatate nu s-a putut da de el, am incercat sa-l cautam. Apoi, el ne-a sunat, si-a cerut scuze, a oferit o explicatie si asta a fost", a precizat Lucescu.

Referitor la problemele din poarta, unde Razvan a convocat doi jucatori care nu au mai jucat (Pantilimon si Lobont), selectionerul a mentionat ca nu este ingrijorat. "Mizam pe valoarea si pe experienta lui Lobont, pe talentul lui Pantilimon, chiar daca a avut probleme, si pe tineretea lui Lung. Se va naste un portar extraordinar pentru urmatoarea campanie.  Lui Lobont i-as recomanda sa ramana la Roma", a explicat el.

Onlinesport



Lucescu: "Ne calificam la EURO 2012"