Echipa Nationala

Primul preparator fizic al lui Mutu il pune la zid pe Cornel Dinu

Vasile Silaghi (54 de ani), preparator fizic pe vremea cand Adi Mutu evolua la FC Arges, a vorbit despre vremea cand fostul Briliant era sub comanda sa. El a spus ca Mutu era printre putinii jucatori care putea sa inghita toate pastilele sustinatoare de efort, insa nu se dopa. Silaghi l-a acuzat pe Dinu ca a mintit cand a spus ca Mutu se dopa si a folosit niste cuvinte dure la adresa Procurorului.

"Dinu delireaza. Toate panaramele din iarba se cred Vasile Silaghi, profesori. Au terminat 12 clase, au mai facut o facultate la fara frecventa si, în loc sa tunda iarba si sa repare mingi, vorbesc aiurea", a declarat Silaghi pentru Libertatea.

"Nu ca îi dadeam 12 medicamente pe zi, îi dadeam si câte 20 de pastile într-o zi, daca era cazul. Depinde de anotimp, de tipul de antrenament, daca era perioada de pregatire sau nu, de constitutia atletului. Dar astea sunt deja detalii, ce sa le explic eu prostilor fara studii de specialitate", a mai spus acesta pentru ziarul mentionat.

"Oricum, cine nu voia nu lua. Erau numai sustinatoare de efort si hepatoprotectoare. Mutu era printre cei care lua toate pastilele. Prima oara, el a fost testat la cererea expresa a dinamovistului Cornel Dinu, în anul 1997. Noi jucam cu Farul, la Constanta. Nici nu se auzise pe vremea aia, în România, de test antidoping. Dar eram lideri si Dinu era orb de furie. A cerut test antidoping si l-a trecut pe Mutu pe lista. Dinamo a platit totul. Bineînteles, baiatul era curat", a incheiat Silaghi.

 

 



Primul preparator fizic al lui Mutu il pune la zid pe Cornel Dinu