Echipa Nationala

Nationala SOS

Cu doua saptamani inaintea meciului cu Serbia, Onlinesport.ro va prezinta o analiza infricosatoare despre situatia echipei nationale. Tricolorii intampina meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010 cu o nationala plina de accidentati si jucatori iesiti din forma.
Apararea in piuneze

Defensiva a reprezentat punctul forte sub mandatul lui Victor Piturca. Acum, mai mult ca oricand, problemele sunt inimaginabile. Dorin Goian si Sorin Ghionea sunt suspendati si vor rata meciul cu Serbia, in timp ce Cristi Chivu nu a mai evoluat intr-un meci oficial de mai bine de doua saptamani, perioada in care s-a antrenat separat.

Gabriel Tamas si Cosmin Moti au aratat in primele meciuri din acest an ca sunt iesiti din forma, in timp ce o alta solutie pentru acest post, Mirel Radoi, nu a evoluat de foarte mult timp ca fundas central, fiind folosit mereu mijlocas la Al-Hilal.

Problemele continua si pe benzile defensive. Dintre stranieri, pe banda dreapta Piturca i-a convocat pe Cosmin Contra si Cristian Sapunaru, dar foarte probabil va renunta la unul dintre ei deoarece acestia nu au prezente constante la formatiile de club.

Pe partea stanga, Razvan Rat a inceput meciurile oficiale de doar doua saptamani, iar in Cupa UEFA a gresit in meciul cu CSKA Moscova si a fost criticat dur de Mircea Lucescu la sfarsitul partidei. Rezerva sa, Mihaita Nesu, nu a reprezentat niciodata o solutie pentru echipa nationala.

Mijloc firav

In linia de mijloc, surpriza lui Victor Piturca este convocarea lui Maximilian Nicu. Aflat la prima prezenta la echipa nationala, Nicu este total strain de fotbalul romanesc si, in plus, profilul lui este asemanator cu cel al lui Razvan Cocis - jucator de travaliu, care nu exceleaza la capitolul executii personale.

Ceilalti stranieri convocati de Piturca sunt total lipsiti de fantezie, iar cum in campionatul intern Zicu este in continuare accidentat si altcineva nu a excelat la acest capitol, sclipirea o vom astepta in continuare din ghetele lui Adrian Mutu.

Problema este ca, dupa un start perfect de an, Adrian Mutu a avut evolutii din ce in ce mai modeste si nu a mai inscris in ultimele patru meciuri, fiind criticat clar si de patronul Fiorentinei, Diego de la Valle.

Atacul nu da goluri

In sistemul tactic gandit de Victor Piturca, echipa nationala joaca cu un singur varf impins. Cel mai probabil, titular va fi Ciprian Marica, cel care traverseaza o forma dezastruoasa la VfB Stuttgart. Marica a marcat doar trei goluri in acest sezon si prinde din ce in ce mai rar echipa de start.

O alta surpriza pe care Piturca a pregatit-o este chemarea lui Ionut Mazilu. Fostului rapidist ii merge bine de cand s-a transferat la Arsenal Kiev, reusind doua goluri in doua meciuri, insa el revine dupa o pauza lunga in care nu a jucat la Dnepr.

Din campionatul intern, singura solutie pare a fi Marius Niculae, pe care Victor Piturca il are insa in dizgratie dupa ce Mircea Rednic i-a luat apararea.

Onlinesport


Nationala SOS