Echipa Nationala

Mutu: "Vreau sa lupt pentru dreptate"

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, la Constanta, ca decizia luata de Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, prin care el trebuie sa plateasca despagubiri clubului Chelsea in valoare de 17.3 milioane de euro, este injusta si a mentionat ca vrea sa lupte pentru dreptate.
"Ma bucur de sprijinul acordat de AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori), cat mai ales de cel al FIFPro (Federatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti). Ma bucur ca suntem pe aceeasi unda. Nu mi se pare corect ce mi se intampla. E bine sa am alaturi aceste sindicate. Sper sa facem o treaba buna. Multumesc presedintelui de onoare pe care il avem (n.r. - capitanul nationalei, Cristian Chivu). Decizia este injusta si as vrea sa ma lupt pentru dreptate", a afirmat Mutu.

Mutu si Chivu au participat, miercuri dimineata, la Constanta, la o conferinta de presa, la care au mai fost prezenti si reprezentantii FIFPro - Wil van Megen, Tony Higgins si Albert Mantingh, dar si al AFAN - Dumitru Costin.

Cristian Chivu a declarat ca AFAN si FIFPro il vor sustine pe Mutu. "Este cea mai importanta miscare pe care o sustine sindicatul nostru prin afiliere la FIFPro, cea mai mare miscare de sustinere pe care o facem pentru un sportiv. Ne pare rau ca este implicat Adi Mutu. Sindicatele de fotbal sunt o miscare pentru jucatori, care sustin in totalitate jucatorii, avem aceleasi drepturi ca si un om de rand. Ne bucuram ca putem demonstra ca sindicatul sustine jucatorii, ca nu am ajuns la sclavagism si nici nu vom ajunge veodata. Nu suntem de luat in deradere. Il vom sustine pe Adi, vom fi alaturi de el, il vom ajuta", a mentionat Chivu.

Avocatul FIFPro, Wil van Megen, a anuntat, miercuri, ca suma de 17 milioane de euro pe care Adrian Mutu trebuie sa o plateasca lui Chelsea dupa scandalul "cocaina" este disproportionata si a acuzat gruparea engleza ca abuzeaza de forta finaciara pe care o are, transmite corespondentul NewsIn.

"Din punctul nostru de vedere, suma de peste 17 milioane de euro stabilita de Camera de Rezolvare a Conflictelor din cadrul FIFA (DRC), ca daune pe care fotbalistul roman Adrian Mutu trebuie sa le plateasca clubului Chelsea ca urmare a concedierii sale de la clubul britanic, este disproportionata. Consider ca exista mai multe posibilitati clare care ar trebui sa conduca spre un rezultat pozitiv pentru Mutu in apelul pe care l-a facut la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) impotriva verdictului dat de Camera de Rezolvare a Conflictelor", a spus Megen, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Hotel Rex din Mamaia.

Acesta a adus si cateva argumente in favoarea lui Adrian Mutu. "1. Suma de 17 milioane de euro reprezinta valoarea reziduala totala din suma de transfer de 22,5 milioane de euro platita de Chelsea in 2003 fostului club al lui Mutu, Parma. Totusi, Mutu nu a avut nicio implicare in stabilirea sumei de transfer convenita de cele doua cluburi; 2. Chelsea nu a intreprins nicio actiune pentru a limita daunele in acest caz; 3. In conformitate cu regulamentul FIFA, Camera de Rezolvare a Conflictelor este autorizata sa dea decizii doar in cazuri avand dimensiune internationala. 4. Regulamentul FIFA stipuleaza faptul ca noul club al jucatorului, Juventus, este responsabil impreuna cu fotbalistul de plata compensarilor catre clubul anterior. Acest lucru nu s-a intamplat in acest caz".

Mai mult, avocatul FIFPro a precizat ca daca in locul lui Adrian Mutu ar fi fost un jucator cu pasaport britanic "Camera de Rezolvare a Conflictelor ar fi respins cazul si prin urmare nu ar fi trebuit sa fie platite daune". "In consecinta, Mutu se poate prevala de faptul ca este supus discriminarii in baza nationalitatii sale", a mai declarat Wil van Megen.

Internationalul roman Adrian Mutu, legitimat in prezent la AC Fiorentina, a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) prin care contesta decizia FIFA de a-l obliga sa plateasca despagubiri clubului Chelsea.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai, ca Mutu trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar acum internationalul roman a cerut TAS sa anuleze decizia FIFA si sa decida ca de fapt nu trebuie platita nicio compensatie.

Mediafax
NewsIn


Mutu: "Vreau sa lupt pentru dreptate"