Echipa Nationala

Mutu, in razboi cu Piturca!

Atacantul echipei nationale ii declara razboi deschis lui Victor Piturca. Dupa ce selectionerul si-a reprosat faptul ca l-a lasat pe Mutu in America in loc sa vina sa faca pregatirea fizica alaturi de colegii de la nationala, fotbalistul Fiorentine ii raspunde si ii reaminteste cifrele nationalei la Campionatul European.
"Vad ca totul persista din cauza faptului ca nu trebuia sa plec in America, sa asist la nasterea fetitei mele Maya si sa fiu alaturi de sotia mea intr-un moment foarte important din viata noastra. Mi-as dori sa le pun mai multe intrebari unora care au vorbit atat de mult despre acest lucru, cand de fapt ar fi trebuit sa taca. Ori au innebunit si nu-si mai dau seama despre ce vorbesc, ori nu ii intereseaza pentru ca nu este vorba de ei, ci de familia mea. Nasterea unui copil este un moment unic si pentru nimic in lume nu as fi pierdut aceste clipe. Pentru mine familia e mai importanta decat fotbalul ! Stop !

 In ceea ce priveste fusul orar as vrea sa fac o comparatie intre ceea ce s-a intamplat la noi si ce s-a intamplat la Fiorentina. Am stat 10 zile in State, m-am intors pe 20 mai in Bucuresti si primul meci l-am jucat pe 9 iunie. Deci sunt 3 saptamani in care am avut suficient timp sa imi revin si sa-mi reglez orele de somn. Toata lumea a sarit de fund in sus spunand, vezi Doamne, ce a facut Mutu, ca din cauza asta nu a jucat bine Mutu la Europene, ca Mutu a fost cel mai slab, s.a.m.d. E adevarat ca nu am jucat la cel mai inalt nivel asa cum mi-as fi dorit si le dau dreptate. Dar chiar asa slab cum spun unii?!?! Ar fi mai bine ca acestia sa se uite la statisticile echipei Romaniei de la Campionatul European. Singurul gol marcat - Mutu. Din 7 suturi ale echipei romanesti , 5 sunt ale lui Mutu si lista ar putea continua. Astfel, din toata aceasta poveste reiese clar ca din reusitele echipei Romaniei o mare parte sunt ale celui mai slab jucator din echipa!!! Bravo!!!
 
Ce tin sa subliniez este faptul ca dupa Europene am stat o luna in America si nu 10 zile! M-am intors pe 15 iunie, iar pregatirea fizica am inceput-o imediat, in ziua urmatoare. Primul meci l-am jucat ieri pe 11 august, la 3 saptamani de la intoarcerea mea din State. E adevarat ca in pregatiri nu am stralucit, din cauza oboselii acumulate la antrenamente, insa nu am auzit nici un comentariu legat de faptul ca nu as fi jucat bine in pregatiri din cauza diferentelor de fus orar, nici din partea antrenorului si nici din partea presei italiene.

In ceea ce priveste forma mea fizica dinaintea Europenelor si mai ales faptul ca unii spun ca era precara, ca asa ar fi reiesit din testele facute la vizita medicala, as vrea sa declar in premiera ca la acea vizita nu am facut absolut nici un test fizic, nici macar nu m-am urcat pe bicicleta. La acel moment doctorii au considerat ca nu este necesar deoarece revin dupa un sezon incarcat. Deci ce parametru a avut doctorul nostru Pompiliu Popescu, sincer, nu stiu?!

Puteti sa spuneti ca nu v-a placut cum am jucat, ca dupa parerea voastra nu eram in forma sau ca trebuia sa dau gol din 11 metri ( asta stiu si eu...). Da, lucrurile acestea le accept fara nici un fel de probleme, dar am obosit sa citesc sau sa aud mereu lucruri precum ca nu trebuia sa plec in America, ca nu eram pregatit fizic, ca nu stiu ce am facut prin hotel cu receptionistele si tot felul de prostii de genul acesta!", a scris Adrian Mutu pe blogul sau.
 


Mutu, in razboi cu Piturca!