Universitatea Craiova

Mititelu ataca punctual neregulile din fotbalul romanesc

Adrian Mititelu, detinatorul clubului Universitatea Craiova, a organizat o conferinta de presa in care a vorbit despre neregulile facute in conducerea fotbalului romanesc.
Mititelu a sustinut ca FRF s-a constituit ilegal, iar forul condus de Mircea Sandu este o simpla clona.

"FRF a fost constituita ilegal in 1993 printr-o infractiune. Nu este Federatia Romaniei, nu are continuitate si nimic in legatura cu Federatia din 1909. Este o clona facuta fraudulos, care, in 2000 a capatat o oarecare stare de legalitate, dar si asa au continuat ilegal si abuziv", a spus Mititelu.

Acesta a fost miercuri la Tribunalul Bucuresti, unde a sesizat ca in registru oltenii sunt in continuare membru afiliati, alaturi de alte 40 de cluburi.

Mititelu sustine ca FRF i-a dat dreptate, operand modificarile la Tribunalul Bucuresti.

"Dupa ce am descoperit acest lucru, s-au dus pe sustache la Tribunalul Bucuresti si si-au inregistrat mandatele din 2005, confirmand tot ce am spus noi. In acea cerere a pus doua acte false prin care a cerut sa-si inscrie mandatele din 2005 si 2010. In lege scrie clar ca un mandat intra in vigoare la data la care este inscris. Tot ce a facut el pana in 2012 este nul deoarece nu era inscris", a mai spus Mititelu.

"Avem doua Federatii de fotbal, uitati-va la numarul de identificare. Au facut reorganizarea gresit, au infiintat Federatia noua, dar a ramas si cea veche. Amandoua sunt conduse de Mircea Sandu", a completat Mititelu.

Liga, dizolvata de Dragomir?


Detinatorul clubului Universitatea Craiova a vorbit si despre situatia LPF, sustinand ca Dragomir a dizolvat in urma cu patru ani forul initial.

"La Liga e nenorocire mare! In 2000, cand a aparut Legea Sportului si trebuia sa reorganizeze Liga a facut-o aiurea in tramvai. In loc s-o reorganizeze a facut o noua persoana juridica pe care a constiuit-o doar din echipele din Liga 1 si s-a trezit cu doua ligi. Una dintre ele a lichidat-o in 2008, pe cea din 1993. A dizolvat societatea mama, dar a dizolvat-o si pe cea pe care a transformat-o. E o fapta foarte grava. Am bagat o actiune de dizolvare a Ligii, o sa avem un termen in septembrie", a sustinut el.

Licenta, pe diverse societati


In cele din urma Mititelu a vorbit si despre modul in care echipele din Liga 1 primesc licenta.

"Sistemul de licentiere din Romania este nul de drept. Dinamo nu a luat licenta pe membru afiliat, ci pe alte asociatii care nu au datorii. La Dinamo pe echipa afiliata in conducere se afla Pompierii, Politistii si IGP. Steaua joaca pe alta societate, dar e afiliata pe Fotbal Club Steaua Bucuresti. Steaua il are pe Viorel Paunescu reprezentant. Armata nu e, e mai multa civilizatie. Rapid e afiliata pe o societate, dar iau licenta pe alta societate. La Rapid sunt asociati Mircea Geoana, Mircea Lucescu, Dinu Gheorghe, Luk Oil si Loteria Romana", a mentionat Mititelu.

Onlinesport


Mititelu ataca punctual neregulile din fotbalul romanesc