Universitatea Craiova

Egal in nameti al Craiovei

Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 1-1, partida amicala disputata in deplasare pe terenul celor de la CSM Rm. Valcea. Balauru a deschis scorul din penalty pentru CSM in finalul primei reprize, egalarea venind in a doua jumatate a meciului de la Mihai Roman. Meciul s-a disputat pe un teren acoperit cu un strat gros de zapada si gheata in conditii imposibile pentru un meci de fotbal.
Pe un teren nu prea potrivit nici macar pentru sporturile de iarna, Universitatea Craiova a disputat primul amical in deplasare cu CSM Rm. Valcea. Terenul a fost atat de prost incat, daca ar fi fost vorba despre un meci de campionat, ambele echipe ar fi refuzat categoric sa joace in astfel de conditii.

A nins la Rm. Valcea in abundenta pe toata durata partidei, zapada depasind cu mult gleznele fotbalistilor. Pe un teren acoperit integral cu bulgari de zapada si de gheata, mingea nu avea cum sa sara, nu s-a rostogolit decat in rare ocazii, iar fazele de joc nu semanau decat in cateva randuri cu un meci de fotbal.

Cu toate acestea cele doua echipe s-au incapatanat sa joace si sa arate ceva fotbal in conditii potrivnice. Insistenta cu care gazdele au tratat fiecare faza de joc a facut ca de multe ori intrarile la minge sa fie extrem de periculoase, fapt ce a dus de multe ori la conflicte intre jucatorii celor doua echipe.

Fazele de poarta au fost putine si ocaziile de gol chiar si mai rare. Craiovenii au avut mai multe actiuni de atac la poarta adversa, insa portarul Tufis a reusit sa intervina salvator de fiecare data. La poarta lui Silviu Lung jr. a fost mai putina activitate, insa, cu cateva secunde inainte de pauza, Radulescu a cazut suspect in careul Craiovei in duel cu Busu si s-a acordat penalty. Balauru a executat de la ceea ce trebuia sa fie punctul cu var, de fapt o gaura in gramada de zapada, si a facut ca CSM Rm. Valcea sa intre in avantaj la vestiare.

In startul reprizei secunde Bogdan Geanta a avut oportunitatea sa faca 2-0, insa sutul sau, in urma unui asa-zis contraatac, a trecut pe langa poarta. Replica oaspetilor a venit in minutul 56 de la Mihai Roman, al carui sut insa a ajuns departe, in peluza. Roman si-a luat revansa doua minute mai tarziu, cand a restabilit egalitatea pe tabela dupa o combinatie frumoasa cu Mihai Dina.

Pana la finalul meciului niciuna dintre cele doua echipe nu a mai reusit sa-si creeze ocazii importante de a marca. Mai mult s-a jucat in incercarea de a castiga lupta cu frigul, zapada si, spre final, intunericul. Jucatorii au fost sleiti de forte din cauza conditiilor groaznice de joc, astfel ca minutele de final nu au adus decat o alergatura zadarnica prin nameti.

Onlinesport: Irina Maxim


Egal in nameti al Craiovei