Universitatea Craiova

Universitatea Craiova doreste sa joace pe stadionul Ion Oblemenco cu o chirie de un euro pe luna

Gruparea Universitatea Craiova a trimis, miercuri, o propunere Consiliului Local al municipiului Craiova, în care se arata dispusa sa joace din nou pe Stadionul Ion Oblemenco, dar sa plateasca o chirie de un euro pe luna.

Conducerea clubului mai conditioneaza semnarea unui nou contract de folosire a Stadionului Ion Oblemenco de suportarea cheltuielilor cu utilitatile si paza arenei de catre Consiliul Local.

"Suntem interesati sa încheiem un protocol cu Consiliul Local al Municipiului Craiova în vederea clarificarii si stabilirii relatiei dintre cele doua parti pe termen lung. Dorim din partea Consiliului Local urmatoarele angajamente asumate printr-un protocol semnat de ambele parti si validat în regim de urgenta în Consiliul Local al Municipiului Craiova:

1. Încheierea unui contract de închiriere care sa fie valabil începând cu 01 octombrie 2010, pentru folosirea în exclusivitate de catre Fotbal Club Universitatea Craiova, în urmatoarele conditii: contract pe termen nelimitat; chiria lunara de 1 (unu) Euro; garantarea prin contract ca chiriasul nu mai plateste alta taxa sau impozit; suportarea de catre Consiliul Local a utilitatilor (apa, canal, curent), precum si paza de noapte.

2. Asumarea de catre Consiliul Local a angajamentului de a aduce îmbunatatiri sumare stadionului, în urmatoarele etape: 27.000 de scaune noi, schimbate pâna cel mai târziu la 30 octombrie 2010; repararea si salubrizarea toaletelor publice de la stadion pâna la 30 septembrie 2010; repararea gradenelor de acces pâna cel mai târziu la 30 noiembrie 2010; schimbarea tabelei de marcaj cu una de înalta performanta pâna cel mai târziu la 15 martie 2011; schimbarea gardului exterior de la stadion pâna cel mai târziu la 15 martie 2011.

3. Asumarea de catre Consiliul Local a obligatiei ca primaria sa asigure o zi pe saptamâna personal din cadrul regiilor pe care le administreaza pentru întretinerea si curatenia stadionului", se arata în adresa clubului oltean trimisa Consiliului Local al municipiului Craiova si primarului Marinica Dinca.

Conducerea mai solicita oficialitatilor locale organizarea unui referendum pâna la 31 decembrie 2010, în care cetatenii orasului Craiova sa fie consultati referitor la necesitatea construirii unui nou stadion, în maxim trei ani, pe locul actualei arene "Ion Oblemenco".

"În situatia în care reprezentantii orasului Craiova sunt de acord cu aceste solicitari de bun-simt, clubul FC Universitatea Craiova renunta la solicitarea de restituire a sumelor investite în stadionul Ion Oblemenco în valoare de 2,5 milioane euro. De asemenea, în situatia în care se voteaza si se accepta acest protocol, ne obligam sa achitam imediat asa-zisele restante cu privire la contractul de concesiune. Pentru organizarea meciului cu CFR Cluj, primarul poate sa elibereze o dispensa si în baza acestei dispense putem obtine dreptul de joc. Pentru acest lucru, aceasta dispensa ne trebuie eliberata pâna la data de 16.07.2010. De asemenea, sedinta extraordinara a Consiliului Local trebuie convocata pentru luni, 19.07.2010", se mentioneaza în adresa gruparii oltene.

Într-o adresa trimisa la data de 12 ianuarie, conducerea clubului Universitatea Craiova a fost somata de primarie sa paraseasca arena "Ion Oblemenco" începând cu 31 ianuarie, când expira contractul ce are ca obiect concesionarea spatiilor de antrenament si competitii din acest stadion. În returul editiei 2009-2010 a Ligii I, echipa Universitatea Craiova a evoluat pe stadionul din Turnu Severin.

Mediafax



Universitatea Craiova doreste sa joace pe stadionul Ion Oblemenco cu o chirie de un euro pe luna