Universitatea Craiova

Wotte vede si partea plina a paharului: "Am marcat doua goluri fara Florin Costea"

Antrenorul olandez al echipei Universitatea Craiova, Mark Wotte, regreta accidentarea atacantului Florin Costea, dar este optimist ca formatia "alb-albastra" se va descurca si fara internationalul român, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sa privim si partea buna a lucrurilor si sa spunem ca am marcat doua goluri în meciul cu Poli Iasi fara Florin pe teren. Trebuie sa iesim repede din aceasta situatie, sa muncim cât mai mult pentru a depasi acest moment greu pentru noi. În locul lui, l-am cooptat de la echipa a doua pe Catalin Craciun, cel care în trei jocuri a marcat trei goluri. Sunt mândru de reactia jucatorilor si de caracterul lor. Au dat dovada de tarie si în meciul cu Iasi, desi am fost egalati pe final, dar si în aceasta saptamâna când am aflat teribila veste ca Florin ne va lipsi tot sezonul. Asta e mentalitatea de care avem nevoie", a spus Wotte.

Antrenorul olandez nu s-a hotarât înca pe cine va titulariza în meciul cu Rapid în locul lui Florin Costea. "Pâna acum, în cele sase etape scurse, am schimbat de câteva ori sistemul însa de aceasta data suntem nevoiti sa schimbam echipa odata cu absenta lui Florin. Nu stiu exact cine îi va lua locul în atac. Piturca a aratat o determinare buna cu Poli Iasi, desi venea dupa trei-patru saptamâni în care nu jucase. Si în aceasta saptamâna s-a pregatit foarte bine, chiar a avut antrenamente în plus fata de colegi. Sun multumit si de Craciun, dar poate vom juca cu doua vârfuri, Dina si Mihai Costea. Vom vedea mâine seara", a mai spus Wotte.

Wotte este multumit ca lui Florin Costea nu i-a fost afectat cartilajul genunchiului. "Florin s-a operat în aceasta dimineata la ligamentul colateral si încrucisat. De asemenea, si ligamentul median si meniscul au avut mici probleme însa totul a decurs bine si totul e ok. Suntem multumiti de faptul ca nu a fost afectat cartilajul si asta este bine pentru stabilitatea genunchiului. Cu totii suntem alaturi de Florin, aceasta accidentare a venit în într-un moment foarte dificil pentu echipa. Zilnic am vorbit cu el la telefon, este foarte dezamagit, dar se gândeste numai la viitor", a mentionat Wotte.

Tehnicianul spera ca jucatorii sai sa nu iroseasca ocazii în partida din etapa a XXIV-a, cu Rapid. "Rapid are o echipa foarte buna, jucatori extraordinari. Stiu ca si ei trec printr-un moment greu deoarece în loc sa fie pe primul loc acum doua etape, au ajuns pe sapte. Important pentru noi este sa câstigam cât mai mult din acest meci. E important sa ne facem jocul nostru si nu ne intreseaza prea mult de adversar. Sper sa gãsim formula câstigatoare. Va trebui sa fim mult mai eficienti în fata portii, deoarece în meciul cu Iasi am avut zece ocazii clare de gol si am marcat de doua ori. Cu siguranta în meciul cu Rapid nu vom avea atâtea ocazii însa va trebui sa valorificam la maxim", a precizat el.

Mark Wotte i-a laudat pe jucatorii formatiei Rapid: "Rapid are un mijloc foarte bun iar Spadacio este un bun executant al fazelor fixe. Chiar daca am primit gol din faza fixa cu Iasi, eu cred ca am progresat si trebuie sa fim mult mai concentrati atât în aparare, cât si în atac. Nu ne temem de un jucator anume, de la Bornescu la Ionita toti sunt foarte buni".

Universitatea Craiova întâlneste, sâmbata, de la ora 21.30, în deplasare, formatia Rapid, într-un meci contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I.

Atacantul Universitatii Craiova, Florin Costea, care s-a accidentat în jocul cu Poli Iasi si a fost diagnosticat cu ruptura a ligamentelor încrucisate si colaterale la genunchiul stâng, a fost supus, vineri, unei interventi chirurgicale la spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, la doctorul Doru Filipescu.

Mediafax


Wotte vede si partea plina a paharului: "Am marcat doua goluri fara Florin Costea"