Universitatea Craiova

Solomon, arestat preventiv pentru 29 de zile

Antonie Solomon, primarul Craiovei, a fost audiat marti la DNA Pitesti, de unde a iesit la ora 20:00 cu catuse la maini si a fost introdus direct in duba Politiei. Miercuri, Solomon a fost adus la Tribunalul Arges, unde a primit un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Cu catusele la maini, Antonie Solomon a fost adus la Tribunalul Arges in jurul orei 11:00. Extrem de abatut dupa o seara petrecuta in arest, Solomon a afirmat ca nu stie nimic despre acest caz.

Audierile in fata judecatorilor au inceput la ora 11:50, iar dupa doua ore judecatorii s-au retras pentru a delibera. Ei au hotarat, in cele din urma, ca Antonie Solomon sa isi petreaca si urmatoarele 29 de zile in arest.

Primarul Craiovei, despre care se spune ca ar fi fost infundat de Adrian Mititelu, poate depune recurs.

Cosmarul lui Solomon a inceput marti


Solomon este banuit de luate de mita de la Cornel Penescu, pentru a autoriza constructia unor cladiri. La iesirea de la DNA Pitesti, la ora 20:00, nici Solomon si nici avocatul sau nu au dat vreo declaratie presei.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a prezentat, marti dupa-amiaza, în jurul orei 16.00, la sediul teritorial Pitesti al DNA, pentru audieri, dupa ce, dimineata, procurorii au ridicat de la locuinta si biroul acestuia înscrisuri si acte care au legatura cu cazul hipermarketului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu.

Întrebat de jurnalistii prezenti în fata sediului DNA Pitesti de ce se afla la DNA, Solomon a raspuns: "Nu stiu, e o reclamatie... Mititelu (n.r. - Adrian Mititelu, finantatorul echipei Universitatea Craiova)... Nedelescu... (n.r. - Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar al Craiovei) ... Nu stiu ce au facut ei cu Penescu".

Potrivit unui comunicat al biroului de presa al Primariei Craiova, procurorii DNA Pitesti i-au solicitat lui Antonie Solomon documente si înscrisuri care se refera la autorizarea constructiei hipermarketului PIC, dar si acte privind contractul de concesiune a Stadionului "Ion Oblemenco" catre Clubul Universitatea Craiova.

"De asemenea, au fost solicitate protocolul de colaborare între Primaria municipiului Craiova si Clubul de fotbal Universitatea Craiova si acordul prin care Primaria si Consiliul Local Craiova au pus la dispozitia clubului de fotbal, în mod gratuit, Stadionul «Ion Oblemenco»", se arata în comunicatul Primariei Craiova.

Conform sursei citate, procurorii anticoruptie au solicitat, în baza unor mandate de perchezitie, accesul în biroul primarului Antonie Solomon si la locuintele acestuia din Craiova si localitatea Leamna.

"De aici au fost ridicate documente si înscrisuri care dovedesc provenienta bunurilor personale, conform Declaratiei de avere", se precizeaza în comunicatul primariei.

Primarul Antonie Solomon a declarat ca se astepta sa fie chemat la sediul DNA Pitesti, întrucât, în ultimele saptamâni, au fost audiati mai multi angajati ai institutiei pe care o conduce cu privire la autorizatiile de construire a hipermarketului PIC, detinut de omul de afaceri Cornel Penescu.

"Ceea ce s-a întâmplat astazi (marti – n. r.) face parte din procedura legala pe care procurorii au urmat-o. Asa cum am declarat, ma supun oricaror verificari venite din partea institutiilor abilitate ale statului, pentru ca nu am nimic de ascuns si nu am încalcat legea. În privinta verificarii domiciliului si a biroului, acestea s-au facut în baza unei sesizari catre DNA, privind modul de obtinere a averii mele. Sper ca acest dosar sa se solutioneze cât mai rapid, iar cei vinovati sa raspunda în fata legii", arata Antonie Solomon, citat în comunicatul mentionat.

Tot marti, la sediul Serviciului Teritorial DNA Pitesti, a fost audiat, timp de aproximativ cinci ore, si finantatorul clubului FC Arges, Cornel Penescu. La iesirea de la DNA, Penescu a spus ca audierile nu au avut legatura cu "un act de coruptie", ci cu transferurile unor jucatori de la FC Arges la Universitatea Craiova.

"Singura mea legatura cu Craiova este doar faptul ca dau drumul la hipermarket-ul meu de la Craiova, care se va redeschide în luna mai. Singura mea legatura cu Solomon sunt aceste transferuri. Nu am fost audiat din cauza mitei, iar în sediul DNA nu m-am întâlnit cu domnul Solomon si nu am fost confruntat cu el", a declarat Penescu, care s-a declarat surprins ca si primarul Craiovei este la audieri la DNA.

În 8 februarie, fostul viceprimar al Craiovei Gheorghe Nedelescu, actual consilier local, a fost audiat la DNA Pitesti, în legatura cu terenul si autorizatia eliberata pentru construirea în municipiu a hypermarketului PIC, al omului de afaceri Cornel Penescu.

În 4 februarie, primarul Craiovei, Antonie Solomon, anunta ca la cererea "organelor statului" a pus la dispozitie toate actele solicitate în legatura cu terenul si autorizatia eliberata pentru construirea în municipiu a hypermarketului PIC, detinut de finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, precizând ca a "procedat legal" atunci când a semnat autorizatia de constructie.

Pe de alta parte, surse judiciare sustineau ca prezenta omului de afaceri Adrian Mititelu la DNA, în urma cu câteva saptamâni, nu ar fi avut legatura cu coruptia din fotbal, ci cu un dosar privind o eventuala mita oferita pentru obtinerea unor avize legate de acel teren. Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a cumparat, în 2006, un teren în Craiova de la patronul clubului Universitatea, Adrian Mititelu, pentru deschiderea unui magazin PIC.

Conform surselor citate, procurorii DNA i-ar fi pus lui Mititelu o înregistrare a unei convorbiri telefonice între el si Penescu, în care finantatorul clubului FC Arges i-ar fi spus ca a rezolvat cu o suma de bani oferita pentru obtinerea actelor necesare deschiderii magazinului.

Totodata, primaria Craiova a anuntat, în 24 februarie, ca este dispusa sa reia discutiile cu Universitatea în vederea încheierii unui nou contract de concesiune pentru stadionul "Ion Oblemenco", contra sumei de 1 euro/luna, dupa ce gruparea craioveana nu a primit acordul de a evolua la Turnu Severin.

Într-o adresa trimisa la data de 12 ianuarie, conducerea clubului Universitatea Craiova a fost somata de Primaria Municipiului Craiova sa paraseasca arena Ion Oblemenco începând cu 31 ianuarie, când expira contractul ce are ca obiect concesionarea spatiilor de antrenament si competitii din acest stadion.


Onlinesport
Mediafax


Solomon, arestat preventiv pentru 29 de zile