Universitatea Craiova

Mark Wotte: "Am acceptat sa vin la Craiova pentru ca imi place aventura"

Antrenorul Universitatii Craiova, Mark Wotte, a declarat, vineri, ca a acceptat sa preia conducerea tehnica a formatiei craiovene deoarece ii place aventura si pentru ca era momentul sa accepte o noua provocare, dupa plecarea de la Southampton, in vara anului 2009, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intr-un interviu acordat site-ul oficial al gruparii Universitatea Craiova, Mark Wotte a enumerat motivele care l-au determinat sa accepte postul de antrenor al formatiei oltene. "In primul rand, am venit la Craiova datorita oamenilor care m-au rugat sa preiau clubul. Sunt oameni care iubesc echipa, care sunt devotati acesteia, care vor cu adevarat sa o ridice la un nivel important. In al doilea rand, dupa ce am plecat din Anglia, de la Southampton, in vara lui 2009, a trebuit sa astept pana la 1 ianuarie pentru a putea lucra din nou. Am considerat ca este momentul potrivit sa antrenez iar. Al treilea lucru care m-a atras spre Craiova este talentul jucatorilor din zona, stiam ca multi au potential. Si, in ultimul rand, recunosc ca imi place aventura, imi place sa merg in locuri in care nu am mai fost inainte", a precizat antrenorul olandez.

Olandezul Mark Wotte a dezvaluit ca, in 1994, a fost sustinatorul nationalei Romaniei la Cupa Mondiala. "Am antrenat in Egipt, la cel mai important club de acolo, Ismaily, am fost si in Qatar, si in Marea Britanie, la Southampton, unde am incercat sa fac tot ce mi-a stat in putinta, iar acum am ajuns in Romania. Nu o sa uit niciodata echipa nationala a Romaniei care a participat la Cupa Mondiala din 1994, a fost echipa mea preferata, asta si fiindca Olanda nu s-a calificat la turneul din SUA. Despre Romania cunosteam lucruri elementare inainte de a veni. Stiam formatiile care au evoluat in Cupa UEFA, pentru ca, in perioada in care n-am antrenat, am lucrat in cadrul unei televiziuni care transmitea partide din aceasta competitie", a mentionat Wotte.

Tehnicianul a adaugat ca despre echipa pe care o antreneaza a aflat in urma cu doua decenii. "Echipa Craiovei o stiu din urma cu mai mult de 20 de ani, de cand a evoluat in semifinalele Cupei UEFA, dar si datorita unor jucatori precum Chivu, Gica Popescu si Stanga, care au jucat in Olanda”, a mai spus Mark Wotte.

Wotte a devenit, la inceputul acestui an, tehnicianul principal al Universitatii Craiova, inlocuindu-l pe Eugen Neagoe.

Mediafax



Mark Wotte: "Am acceptat sa vin la Craiova pentru ca imi place aventura"