FCSB

Becali a castigat procesul cu Armata si ramane cu Steaua

Gigi Becali a castigat, marti, procesul cu CSA Steaua, prin care s-a contestat modul in care echipa de fotbal a ajuns in mainile actualului finantator.
Tribunalul Bucuresti a stabilit ca Gigi Becali a intrat in posesia clubului de fotbal dupa ce au fost respectati toti pasii legali.

In vara anului trecut, la aproape noua ani de la despartirea de echipa de fotbal, Clubul Sportiv al Armatei a contestat in instanta dreptul lui Becali de a folosi numele si emblema echipei.

MapN sustine ca singura institutie abilitata sa detina si sa foloseasca brandul „Steaua Bucuresti" este Clubul Sportiv al Armatei, cu atatât mai mult cu cât institutia nu a acceptat niciodata înregistrarea marcii la OSIM de catre altcineva.

La 19 ianuarie 2004, presedintele clubului de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a solictat CSA Steaua consimtamântul expres pentru înregistrarea marcii individuale Steaua Bucuresti - culori rosu, galben, albastru si alb.

„Marca individuala pe care dorim sa o înregistram este modificata, dar are si unele asemanari cu marca pe care o foloseste CSA Steaua Bucuresti, si anume: formatul este asemanator, iar culorile sunt aceleasi (rosu si albastru); se utilizeaza numele de Steaua", arata Gigi Becali.

Dupa ce au analizat cererea lui Gigi Becali, reprezentantii Ministerului Aparararii i-au raspuns ca nu sunt de acord cu înregistrarea marcii. „Nu va putem acorda consimtamântul pentru înregistrarea marcii, întrucât obligatiile pe care clubul si le-a asumat în fata suporterilor celor 22 de sectii sportive, nu ne permit acceptarea unei astfel de decizii", i-a transmis CSA „Steaua" lui Gigi Becali, în ianuarie 2004.

În fata refuzului militarilor, Gigi Becali a încercat sa puna mâna pe brandul Steaua, printr-o noua manevra. El a a cerut Asociatiei Fotbal Club Steaua Bucuresti, condusa de prietenul sau Teia Sponte, organizatie care s-a ocupat de administrarea echipei de fotbal Steaua pâna în anul 2004, sa-i cesioneze marca, lucru care s-a si întâmplat. Astfel, la 28 aprilie 2004, OSIM si-a dat avizul favorabil acestei cesiuni.


Onlinesport


Becali a castigat procesul cu Armata si ramane cu Steaua