FCSB

Steaua a defilat pe teren impotriva rusilor de la Kuban Krasnodar

Steaua a castigat intr-o maniera categorica partida amicala cu echipa lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, cel mai important test al stelistilor inaintea dublei cu Twente din Europa. Tatu si Nikolic au facut 2-0 pentru Steaua pana la pauza, Rusescu a ratat un penaty in startul reprizei secunde, dar tot el a majorat scorul apoi la 3-0 pentru Steaua. Rusii au avut si ei doua penalty-uri ratate, la unul dintre ele intervenind salvator Tatarusanu.

Aflata in fata celui mai puternic adversar din amicalele din aceasta iarna, trupa lui Ilie Stan a dat totul pe teren in vederea pregatirii meciului cu Twente din Europa League. Stelistii au inceput in forta meciul, atacand in permanenta in jumatatea adversa, iar in minutul 6 a venit si primul sut spre poarta. Insa Bicfalvi a trimis alaturi.

Rusii au dat replica sapte minute mai tarziu, dupa o faza creata de Gigel Bucur, insa si sutul celor de la Kuban a ocolit tinta. Echipa antrenata de Dan Petrescu a incercat in permanenta sa taie elanul ofensiv al ros-albastrilor si a apelat la multe faulturi de joc. Asta a dus insa la numeroase faze fixe pentru Steaua din preajma careului advers, lovituri libere care au pus presiune pe poarta rusilor.

Iar in minutul 25 jocul de constructie insistent al stelistilor si-a aratat rezultatele, Leandro Tatu reusind sa deschida scorul dupa o faza in care mingea a trecut pe la Brandan, Nikolic si Rusescu. Imediat a venit si replica lui Kuban, insa un prim sut a fost deviat in corner, iar la o a doua ocazie de egalare Tatarusanu a retinut sutul din afara careului. Un nou sut care a ocolit de putin vinclul portii Stelei a dat semnalul ca elevii lui Ilie Stan nu trebuie sa se culce pe o ureche.

Rusescu putea majora avantajul romanilor in minutul 44, cu un sut superb direct la vinclu din lovitura libera, insa portarul rusilor a scos mingea de la incheietura barelor. Pana la urma, golul de 2-0 al Stelei a venit in prelungirile primei reprize, la o faza in care lovitura luternica de cap a lui Nikolic a lovit ambele bare ale portii adverse. Asistentul de pe acea parte n-a fost prea convins ca mingea a trecut de linia portii dupa ce a lovit bara din stanga, insa a acordat pana la urma golul muntenegreanului.

Startul reprizei secunde a adus mai multa presiune la poarta lui Tatarusanu, rusii atacand cu mai multa determinare pentru a recupera din diferenta. Insa apararea Stelei a stat bine in teren, a blocat inteligent constructia celor de la Kuban, incercand sa surprinda apoi prin actiuni in viteza. In urma unei astfel de faze, Tatu a obtinut un penalty pentru Steaua in minutul 57, insa Raul Rusescu n-a fructificat marea sansa de gol oferita si a sutat peste poarta, mingea stergand transversala.

Rusescu si-a spalat pacatele cateva minute mai tarziu, cand a profitat de o greseala in lant a fundasilor adversi, s-a trezit cu mingea in fata si a tras cu sete in diagonala din doar cativa metri la coltul din stanga pentru 3-0.

O faza care nu anunta mare lucru in minutul 79 a dus la doua eliminari in cele doua tabere. Tatu a fost bruscat de un adversar si a reactionat in consecinta, ambii jucatori plecand mai repede la vestiare.

Trei minute mai tarziu arbitrul intalnirii a acordat total aiurea un penalty pentru Kuban, dupa ce Lupu fusese mai degraba faultat in careul Stelei. Tatarusanu insa a aparat excelent executia lui Davidov de la punctul cu var, insa Martinovic a faultat imediat si s-a acordat iar penalty. Nici a doua executie n-a fost cu noroc pentru Davidov, care a batut al doilea penalty peste poarta.

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua a defilat pe teren impotriva rusilor de la Kuban Krasnodar