FCSB

Martinovici si Stanca au scapat de suspendare. Petrolul - Steaua 0-3 la masa verde

Comisia de Disciplina a LPF s-a reunit miercuri, de la ora 17:00, pentru a hotari sanctiunile pe care le vor primi jucatorii Novak Martinovici si Razvan Stanca in urma incidentelor de la meciul Petrolul - Steaua. Novak Martinovici si Razvan Stanca au scapat de suspendare, Petrolul a pierdut meciul cu Steaua la masa verde, iar urmatoarele sase meciuri le va juca fara spectatori. Onlinesport.ro v-a anuntat in exclusivitate, din ceea ce aflasem pe surse miercuri, ca se va merge spre pedeapsa minima (cate doua etape pentru fiecare, pedeapsa de fapt regulamentara  pentru cartonasul rosu pentru lovire), insa LPF nu a mai dorit nici macar ceva simbolic si i-a iertat de tot.
Comisia de Disciplina a LPF a constatat ca Razvan Stanca si Novak Martinovici au intervenit pentru a preveni un incident si mai mare, astfel ca cei doi jucatori au scapat de suspendare.

"Apreciem gestul acestui jucator sarb pentru ca a sarit. Suporterul era drogat si putea produce incidente si mai grave", a explicat Florin Gatejan, presedintele Comisiei de Disciplina.

"A fost un caz unic ca proportie si marime si consider ca am luat decizia cea mai buna, urmeaza ca din punct de vedere penal sa-si faca datoria si instanta judecatoreasca, cu o sanctiune aspra si pe viitor sa dea dovada de mai multa exigenta pentru ca este vorba de o fapta grava petrecuta pe terenul de fotbal", a declarat Gâtejan.

Petrolul va juca in urmatoarele meciuri fara spectatori, va plati o amenda de 60.000 de RON si pierde meciul la masa verde cu 0-3.

Fundasul Petrolului Enes Sipovici, audiat de membrii Comisiei de Disciplina, dupa ce înregistrarile video ale incidentelor de la meciul Petrolul-Steaua l-au suprins îndepartând un obiect de pe teren, ce se banuieste a fi apartinut fanului care l-a lovit pe Galamaz, nu a fost suspendat, "deoarece nu întruneste elementele unei abateri", conform vicepresedintelui Comisiei de Disciplina, Florin Gâtejan.

La ora 19:00 a inceput judecarea incidentelor de la Petrolul - Steaua. "Va fi o judecata mai scurta decat durata incidentelor de pe teren", ne-a asigurat Florin Gatejan, presedintele interimar al Comisiei.

Valeriu Argaseala a parasit sediul Ligii la ora 20:25, dupa o audiere ce a durat aproape o ora si jumatate. "Speram sa fie o decizie in favoarea dreptatii, iar acest lucru s-ar intampla daca jucatorii n-ar fi suspendati. Am gasit un paragraf in regulament, jucatorii pot scapa nepedepsiti", a spus Valeriu Argaseala.

La sediul LPF si-a facut aparitia bosniacul Sipovici, acesta riscand o sanctiune aspra pentru ca a ascuns un obiect pe marginea terenului. "Nu am emotii", a spus Sipovici, care a venit insotit de un avocat.

Steaua a fost reprezentata de Valeriu Argaseala. Stanca si Martinovici nu au venit deoarece au fost prezenti la antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Maccabi. "Am sperante ca jucatorii vor scapa de suspendare", a afirmat Argaseala.

Istoricul cazului

Meciul Petrolul Ploiesti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminica seara, dupa mai multe incidente ce au avut loc în prima repriza.

Un suporter al echipei Petrolul Ploiesti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în fata si l-a scuipat pe fundasul stelist George Galamaz. Mai multi jucatori ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a patruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. Dupa ce fortele de ordine au calmat spiritele si l-au retinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucatori stelisti, pe Martinovici si pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploiestean. Meciul a fost reluat, dar în scurt timp o petarda aruncata din tribune l-a ranit pe portarul stelist Tatarusanu, care intrase în locul lui Stanca. Dupa acest nou incident, arbitrul a decis oprirea partidei.

George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineata, cu o fractura de os zigomatic si va avea nevoie de un repaus de cel putin 45 de zile.

În urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca în timpul desfasurarii partidei de fotbal Dragos Petru Enache, aflat în tribune, a patruns pe terenul de joc si l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

Un alt suporter al echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, care duminica seara a încercat sa intre pe teren la meciul dintre Petrolul si Steaua Bucuresti, a fost identificat, el urmând sa fie amendat si sa primeasca interdictia de a intra la competitii sportive în urmatorii doi ani.

Onlinesport


Martinovici si Stanca au scapat de suspendare. Petrolul - Steaua 0-3 la masa verde