FCSB

Becali s-a despartit amiabil de MM Stoica: "Nu l-am dat afara, ramane prietenul meu"

Gigi Becali a mai pierdut un om important din club dupa remiza din Liga Europa cu AEK Larnaca si, dupa despartirea de antrenorul Ronny Levi, latifundiarul din Pipera ii face cu mana si managerului Mihai Stoica, care se considera principalul vinovat pentru rezultatele slabe din acest sezon. Cei doi s-au despartit amiabil, Becali anuntand ca-i lasa lui MM o portita de revenire la Steaua daca echipa va castiga campionatul.
"Daca pleaca, eu ce sa-i fac? Nu-l dau afara, dar s-ar putea sa nu mai vrea el sa stea, probabil nu va mai avea putere asa mare. Nu îi reduc eu puterea, ci viata, grupul de oameni din staff-ul lui Ilie Stan", a spus Becali.

"Cand am vrut sa-l iau pe Ogararu, nu a vrut el (n.a. - Stoica). A zis ca pleaca. Acum n-am ce sa mai fac. Nu puteam sa-l mai las pe el sa aduca alt antrenor. A trebui sa iau eu haturile in mana", a mai spus patronul Stelei.

UPDATE (ora 15:26): "Sunt cu MM in masina. A venit la palat si mi-a zis: <>

"Nu l-am dat afara si ramane prietenul meu. I-am spus ca ramane consilierul meu pe fotbal si un fel de scouter pentru Steaua. Imi va propune jucatori. I-am spus ca vreau sa lucram impreuna din nou daca vom castiga campionatul si mergem in Liga Campionilor, dar mi-a raspuns ca nu mai este posibil sa luam titlul".

In locul lui MM Stoica postul de manager general va fi ocupa de acum inainte de fostul director sportiv Narcis Raducan.

Istoria lui Mihai Stoica la Steaua

Stoica a revenit la Steaua in urma cu zece luni si doua saptamani, dar in acest al doilea mandat puterile sale in cadrul clubului au fost cu mult diminuate fata de prima perioada petrecuta in Ghencea (2004-2007).

Rezultatele echipei au fost de asemenea neconvingatoare, in ultimul mandat al lui MM Steaua cucerind doar un trofeu. Este vorba de Cupa Romaniei, in timp ce intre 2004 si 2007 echipa din Ghencea a obtinut doua titluri, o supercupa si a atins faza semifinalelor Cupei UEFA in 2006.

Stoica ocupa functia de manager general al Stelei din noiembrie 2010. Venit la Steaua atunci când antrenor era Marius Lacatus, Mihai Stoica a mai lucrat alaturi de alti doi tehnicieni, Sorin Cârtu si Cosmin Olaroiu în sezonul precedent. Initial, dupa plecarea lui Lacatus, Stoica s-a opus vehement numirii lui Cârtu si a anuntat ca va demisiona daca acesta va fi numit antrenor. Mihai Stoica s-a razgândit pâna la urma si a ramas managerul Stelei. El a câstigat alaturi de Steaua Cupa României în sezonul precedent. Antrenorul Roni Levi a fost propus de Mihai Stoica pentru functia de antrenor la Steaua.

Mihai Stoica a mai fost angajatul Stelei între 2002 si 2007, ca director executiv în primii doi ani si ca manager general în ultima parte a primului mandat. În mai 2007, în urma unor neîntelegeri cu Gigi Becali, Stoica a parasit pe Steaua si a semnat cu Unirea Urziceni, club la care a ramas trei sezoane si alaturi de care a câstigat titlul de campion al României în sezonul 2008/2009.

Ca angajat al Stelei, Mihai Stoica a obtinut doua titluri de campion al României (2004/2005 si 2005/2006), precum si Supercupa României (2006). De asemenea, cu el în conducere, Steaua a ajuns pâna în semifinalele Cupei UEFA, editia 2005/2006.

În perioada februarie 1992 - iunie 2002, Stoica a ocupat pe rând functiile de presedinte al sectiei de fotbal, vicepresedinte si director general al clubului Otelul Galati.

La începutul sezonului trecut, Mihai Stoica a ajuns la un acord cu finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, pentru ocuparea postului de manager general, însa a parasit clubul dupa numai câteva zile din cauza conflictului dintre Porumboiu si antrenorul Juan Ramon Lopez Caro.

Onlinesport
Mediafax



Becali s-a despartit amiabil de MM Stoica: "Nu l-am dat afara, ramane prietenul meu"