FCSB

Becali trimite garda financiara peste Dragomir

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, ca va ataca în instanta decizia Adunarii Generale a LPF cu privire la comisionul de 5 la suta platit unei firme pentru intermedierea vânzarii drepturilor TV, adaugând ca va cere un control financiar la liga profesionista.
"L-am sunat si i-am zis ca îi ajunge 3 la suta, adica un milion si doua sute. Am ajuns sa negociez ca patron spaga angajatului. Nu, ca el a facut contractul cu cinci. Pe ce baza, ca nu a facut nici contractul cu RCS? Noi o sa contestam comisionul în instanta, ce e tâmpenia asta? Normal ca s-a înteles dinainte. El se batea sa dam comision, în loc sa se bata sa nu dam", a declarat Becali.

Oficialul gruparii steliste a precizat ca presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, nu are nicio legatura cu stabilirea comisionului:

"Acest conflict a aparut datorita unui om care nu întelege ca în viata trebuie sa faci ca pisica, cum îmi spunea mie tata. Ca daca faci ca lupul, te prinde. Am vorbit cu Nicu Badea si i-am spus ca am facut toate demersurile, prin executor judecatoresc, sa cerem exercitiu financiar la liga. Am trimis prin Argaseala la executor sa spunem ca nu suntem de acord cu acel comision. Sa dam lui Mitica, pentru ca astia sunt banii lui, asta e parerea mea. I-am spus lucrurile astea pentru ca va fi si el chemat. Pentru ca o sa fac si plângere. Mi-a zis Nicu Badea: «Gigi, nu am de ce sa fiu chemat pentru ca eu nu am negociat niciun comision. Eu am negociat suma, e adevarat, cu acele persoane, dar comisionul l-a stabilit Mitica prin Adunarea Generala. Nu ma întreba pe mine de comision pentru ca nu am facut eu, nu stiu nimic». Deci saracul om nu a negociat nimic, i-am cerut scuze. Am crezut ca e complice cu el. Voi face totul numai pe baza legala, sa vedem daca am dreptul sa-mi apar banii si investitiile sau nu. Sa vedem ce o sa spuna procurorul si judecatorul. Asta îi transmit lui Mitica de la liga".

Becali afirma ca nu mai exista cale de împacare între el si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

"Nu mai exista cale de împacare pentru ca l-am rugat de atâtea ori sa termine cu jignirile. Am spus niste lucruri pe care le credeam, putea sa le conteste si sa ma contrazica cu acte. Sau putea sa spuna ca nu e adevarat. A început cu jignirile si eu nu mai suport ca un mascarici din asta sa ma jigneasca toata ziua. Daca el venea si spunea «Ba, Gigi, esti prietenul meu, ne cunoastem de atâta timp, am de platit 80.000 de euro pe luna rata la banca, sunt dator nu stiu câte milioane la banci, e criza nu pot sa-mi platesc datoriile, hotelul merge nasol». Va jur ca-i ziceam, bine ma Mitica, fa-o! Opt la suta comision. Dar el nu vrea, el vrea pe picior de forta. Nu te las pe picior de forta sa-mi iei tu banii. Nu eram împotriva, ca stiu ca are probleme, ca e disperat ca la alea de nunti nu face nimeni niciun botez, ca hotelul nu-i merge. Si îmi era mila de el, bine ma, na, fa-o, ca partea mea din asta e 200.000. Îi spuneam sa-mi faca un avantaj de 200.000 de euro, partea mea. Sau da-mi mie 200.000 la club, gasim o modalitate, separat", a mai spus Becali.

Finantatorul formatiei din Bulevardul Ghencea a tinut sa-l contrazica pe Dragomir si în ceea ce priveste educatia sa, afirmând ca are mai multe clase decât seful LPF. Totodata, Becali l-a amenintat pe Dragomir ca nu mai rezsta mult în fruntea ligii. "El a început cu «analfabetul»... Pai eu am clase dublu cât el. El are 8 clase, eu am 13. Si înca trei de facultate. Si el are 8 clase, si nici pe alea nu stiu daca le-a facut. A început cu oile, ca a plecat de la o si a ajuns la i. A început cu d-alea de ale lui. Altceva mai stie? El asa a fost educat de partidul comunist si a ramas cu ele, dar nu mai merge. Nu mai sta el pâna în 2014 la liga, nu mai rezista", a mai spus Becali.

Gigi Becali si presedintele LPF si-au declarat razboi "total" marti, adresându-si injurii dure si amenintându-se reciproc, dupa ce oficialul stelist l-a acuzat pe Dumitru Dragomir ca i-a înselat pe patronii de cluburi cu privire la comisionul platit unei firme pentru intermedierea vânzarii drepturilor TV catre compania RCS&RDS.

Becali a mentionat ca LPF va plati un comision de 5 la suta catre o firma ce a intermediat tranzactionarea drepturilor TV, dar ca, initial, Dumitru Dragomir le-a spus patronilor de cluburi, în cadrul Adunarii Generale de luni, ca va fi vorba despre un comision mai mic.

Presedintele LFP, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca Adunarea Generala a aprobat vânzarea celor 6 pachete disponibile de meciuri, pentru urmatoarele 3 sezoane, catre RCS&RDS, precizând ca drepturile TV ale partidelor din Liga I au fost cedate pentru o suma totala de peste 100 de milioane de euro.

RCS&RDS a achizitionat 7 pachete de meciuri, iar Antena 1 si Dolce Sport câte unul.

Mediafax


Becali trimite garda financiara peste Dragomir