FCSB

Steaua, egala anonimei Kapfenberg

Steaua a inregistrat doar o remiza in partida amicala disputata in cantonamentul din Antalya cu FC Kapfenberg, echipa clasata pe locul 8 din 10 in campionatul Austriei. Golul Stelei a fost inscris de Mihai Radut, egalarea venind din partea fiului antrenorului austriac, Gregoritsch.
Victoria cu 2-0 in fata echipei secunde a celor de la Hoffenheim a dat un moral bun echipei antrenata de Marius Lacatus. Stelistii au dominat copios joculin zona mediana, dar fara sa creeze prea mult pericol la poarta austriecilor.

In minutul 13, Steaua a avut pentru cateva secunde avantaj pe tabela, insa dupa ce s-a consultat cu asistentul de pe acea parte, arbitrul partidei nu a validat golul. Bonfim a centrat superb din alergare de pe dreapta, Tanase a relut din voleu si mingea l-a depasit pe poartarul de la Kapfenberg, fiind apoi respinsa de pe linia portii. Initial arbitrul a considerat ca mingea a depasit linia portii, dar apoi centralul a revenit asupra deciziei.

Cristi Tanase a fost cel mai activ jucator al Stelei in prima repriza, din gheata capitanului stelist pornind majoritatea fazelor de atac ale ros-albastrilor. Si Nicolae Dica a dat dovada de multa pofta de joc in preajma careului advers, dintr-o combinatie cu Bilasco avand ocazia de a deschide scorul in minutul 44, insa a fost blocat in momentul sutului.

Repriza secunda a debutat cu o mare ratare a Stelei, Bonfim trimitand in bara cu capul din centrarea lui Tanase. O alta oportunitate de a inscrie a stelistilor a fost anulata de arbitrul turc in minutul 55, cand Cristi Tanase a fost faultat de un adversar in careu, insa centralul a lasat jocul sa continue. In minutul 63 stelistii si-au luat revansa si au deschis scorul prin Mihai Radut, care a marcat cu un sut plasat din interiorul careului.

Insa in minutul 73, echilibrul s-a instaurat din nou pe tabela, dupa ce fiul antrenorului austriecilor, Gregoritsch, a suprins apararea stelista cu un voleu frumos, si a inscris pentru 1-1 din 10 metri la cea mai periculoasa faza de atac a celor de la Kapfenberg.

Steaua a reluat apoi ofensiva, in incercarea de a trece din nou in avantaj pe tabela, dar actiunile insistente de atac ale ros-albastrilor nu au prezentat suficient pericol la poarta adversa.

Steaua a inceput meciul cu: Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Galamaz, Brandan - Nicolita, Bicfalvi, Marinescu, Tanase - Dica - Bilasco. In repriza secunda au mai intrat Cezar Lungu, Baciu, Szekely, Surdu, Ricardo Gomez, Radut, Matei, Onofras si Onicas.



Onlinesport: Irina Maxim


Steaua, egala anonimei Kapfenberg