FCSB

Becali povesteste negocierile cu Lacatus

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, ca negocierile dintre el si noul antrenor al Stelei, Marius Lacatus, au fost scurte, iar salariul oferit tehnicianului a fost unul asemanator cu cel pe care i l-a propus lui Victor Piturca (n.r. - 300.000 de euro).

"Cel mai mult apreciez caracterul lui. Am negociat trei-patru chestii, adica a fost vorba de salariu, i-am spus «Asta e salariul». Nu mai puteam sa-i spun un salariu mic acum. Se simtea si el jignit, lui Piturca atât si lui?, a spus Becali.

El a precizat ca trebuia sa-l numeasca pe Lacatus antrenor pentru ca echipa era în degringolada. "A trebuit sa iau o hotarâre rapida. Am vrut sa-l las pâna în pauza, dar nu se poate, sunt doua meciuri importante si echipa e în degringolada, n-are busola. Atunci, am zis sa iau o hotarâre. El a spus la o televiziune ca el e aici, e prezent oricând îl cheama Steaua. Atunci, am zis pentru ce sa mai fac investigatii, pe ala, pe celalalt, când un om a zis din tot sufletul ca e prezent când îl cheama Steaua, fara niciun fel de orgoliu", a mai spus Becali.

El a mentionat ca Lacatus stie ca daca nu va câstiga titlul nu va mai continua în postura de antrenor al Stelei. "Singura conditie a fost sa-l las în pace pâna la finalul campionatului. Si la final, a zis ca el stie despre ce e vorba, tragem linie, Liga Campionilor, campionatul. «Sunt acolo, ramân, continuam, nu, îmi vad de treaba mea». Eu zic ca în primele mandate i-a lipsit exigenta. Am spus asta dintotdeauna si acum i-am spus iar. Daca vrea sa reuseasca, sa fie mai exigent. Acum îi avem pe Lacatus, cel mai mare simbol, si pe Duckadam. Ei sunt cele doua simboluri ale Stelei", a concluzionat Gigi Becali.

Echipa Steaua Bucuresti a fost învinsa, duminica, în deplasare, de formatia Otelul Galati, scor 1-0 (1-0), într-un meci din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, partida la care pe banca tehnica a oaspetilor a stat tehnicianul interimar Edi Iordanescu.

La câteva ore dupa aceasta partida, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca Marius Lacatus este noul antrenor al echipei din Bulevardul Ghencea.

Steaua a început sezonul cu o formula tehnica în care manager general era antrenorul Victor Piturca, iar antrenor principal Eugen Neagoe. Dupa plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renuntat la post dupa remiza de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, în etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordanescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, si în etapa a IX-a a Ligii I, cu Otelul.

Marius Lacatus este la al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 si din decembrie 2008 pâna în mai 2009. Ultima echipa antrenata de Marius Lacatus a fost FC Vaslui, în sezonul precedent, formatia moldava terminând campionatul pe locul trei.

Mediafax



Becali povesteste negocierile cu Lacatus