FCSB

Ilie Dumitrescu: "Pentru mine locul doi este un esec"

Antrenorul Stelei, Ilie Dumitrescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, ca obiectivul sau in acest sezon este reprezentat de castigarea cupei si a campionatului, locul secund fiind neinteresant. Tehnicianul stelist a vorbit si despre returul partidei cu Grasshopper Zurich, despre chestiunea banderolei de capitan si despre Bogdan Stancu, jucator considerat a fi in acest moment cel mai bun, dupa Adrian Mutu, pe postul sau. Vedeti mai jos intreaga conferinta de presa, asa cum a fost transmisa in direct de Onlinesport.ro.
"Steaua a fost si va fi unica în fotbalul românesc. Ilie Dumitrescu a fost dorit de foarte multe echipe din România, dar nu am acceptat niciodata sa merg la o rivala a Stelei, pentru ca sunt stelist si am pastrat chestia asta, chiar daca ofertele au venit în momente în care îmi doream foarte mult sa antrenez, de la Dinamo, Rapid sau Craiova", a spus Dumitrescu.

 

Ilie Dumitrescu a mentionat ca îsi doreste foarte mult sa realizeze eventul cu Steaua. "Îmi doresc foarte mult ca Steaua sa câstige titlul si Cupa României. Pentru mine locul doi este un esec. Favorita la câstigarea titlului este Steaua Bucuresti", a completat Dumitrescu.

Tehnicianul stelist a afirmat ca îl respecta foarte mult pe fostul antrenor al Stelei, Emeric Ienei, si ca nu îi va raspunde indiferent ce va declara acesta despre el. "Îl respect foarte mult pe domnul Ienei. Ce a realizat în fotbal este inimaginabil. Îl respect pe domnul Ienei indiferent de ce va declara despre mine si am observat ca este curtat sa dea declaratii despre Ilie Dumitrescu, poate declara orice", a subliniat Dumitrescu.

Dumitrescu este de parere ca situatia sa de la Steaua se compara cu cea din anii 80, când Florin Halagian a transferat jucatori, iar Emeric Ienei reusea câstigarea Cupei Campionilor Europeni cu aceeasi formatie. "În momentul de fata am preluat echipa. Au fost adusi 14 jucatori, iar toti sunt foarte importanti pentru mine. Asa putem spune ca domnul Halagian a facut selectia, iar domnul Emeric Ienei a câstigat Cupa Campionilor. Ce ar trebui sa spunem acum, ca domnul Halagian a câstigat Cupa Campionilor? Eu nu pot sa cred asta. Domnul Halagian a fost important în selectie, dar tactica, ideile de joc le-a transmis Emeric Ienei", a precizat Ilie Dumitrescu.

Tehnicianul stelist s-a aratat bucuros de mesajele de multumire primite din partea fanilor Stelei. "Ca performante e distanta mare între Steaua de azi si cea din 1986. Se poate observa o schimbare de exprimare. Am resit sa subordonam orice adversar cu mici exceptii la începutul reprizelor secunde la meciurile cu Victoria Branesti si Grasshoper Zurich. Am primit foarte multe mesaje de la suporteri, care mi-au multumit ca au revazut Steaua din trecut", a adaugat Dumitrescu.

"E foarte important în economia calificarii ca nu am primit gol la Bucuresti. Vom întâlni o echipa foarte bine organizata, foarte disciplinata din punct de vedere tactic. La acest joc nu exista o favorita. Sunt fericit ca la Bucuresti am avut si putin noroc si nu am primit gol, înseamna foarte mult. Zurich vine dupa o înfrângere, care ar trebui sa ne mobilizeze, sa ne faca sa fim concentrati, pentru ca ei au acum sansa de a se reabilita în fata suporterilor. Toata lumea asteapta cu interes acest joc pentru ca le-ar salva acest debut ezitant de sezon", a spus Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu este de parere ca prima de cinci mii de euro pentru calificarea în grupele Ligii Europa eset una foarte mare. "Prima de 5.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Europa este foarte mare, foarte buna. Important este sa intram în «creme de la creme», pentru ca o evolutie buna în cele 90 de minute ar putea schimba viitorul unui jucator", a completat Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu , a declarat ca jucatorul Bogdan Stancu este un fotbalist sclipitor, care practica un fotbal total si a precizat ca acesta ar face fata din punct de vedere tactic la Chelsea Londra, Inter Milano sau Real Madrid.

"Stancu e un jucator sclipitor. Cel mai bun jucator român pe aceasta pozitie dupa Mutu, în momentul de fata. Pentru ca joaca un fotbal total ar face fata, din punct de vedere tactic si la Chelsea si la Inter si la Real Madrid. Daca vrei sa faci performanta la echipa nationala si sa prinzi un contract, trebuie sa practici un fotbal total. Am vazut doi jucatori schimbati total. Nu i-am învatat eu peste noapte fotbal, dar Stancu si Tanase joaca un fotbal total, participa la faza ofensiva, iar când se pierde mingea, fac si faza defensiva la sacrificiu", a spus Dumitrescu.

Tehnicianul stelist a precizat ca mijlocasul Cristian Tanase va fi în continuare capitanul Stelei, dupa ce în debutul sezonului banderola a fost purtata de Banel Nicolita. "Ce ar fi trebuit sa facem la acest joc, sa pastram banderola la vestiar? Trebuia sa punem un capitan. A fost o dilema pentru mine pe cine sa pun capitan. De când am fost instalat am spus ca doi jucatori sunt vitali, Cristian Tanase si Bogdan Stancu. Am avut o discutie cu ei si am zis ca înclin sa dau banderola unui numar 10. De când a venit la Steaua, Tanase a facut progrese si a ajuns la maturitate. Am avut o discutie în trei cu Bogdan Stancu si Cristi Tanase. Le-am spus ca merita amândoi banderola si ca o sa dam cu banul sau o sa tragem la sorti cine sa fie capitan, dar Stancu a zis ca Tanase sa fie capitan. Banderola ramâne la Tanase, e decizia mea", a subliniat Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu s-a aratat multumit de evolutia lui Romeo Surdu în partida de la Vaslui. "Pentru mine toti jucatorii sunt importanti. Surdu a avut o evolutie foarte buna la Vaslui, e un jucator de echipa, cu un caracter deosebit, care munceste foarte mult si pe care îl opresc sa nu faca antrenamente suplimentare. Daca Surdu nu avea valoare, nu putea intra pe poarta acestui club", a adaugat Dumitrescu.



Ilie Dumitrescu: "Pentru mine locul doi este un esec"