FCSB

Ilie Dumitrescu, prezentat oficial: "Avem cel mai bun lot"

Ilie Dumitrescu a fost prezentat, miercuri, in functia de antrenor principal al Stelei. Fostul mare jucator revine in Ghencea dupa o pauza de 12 ani si a profitat de ocazie pentru a repune in scena trecutul sau de stelist. Ilie Dumitrescu este convins ca va lua titlul cu Steaua si ii cheama pe fani la stadion. In cazul in care nu va lua titlul, sau daca Gigi Becali va critica jucatorii, Dumitrescu a anuntat  ca isi va da demisia.
In noua sa aventura, Ilie Dumitrescu il va avea antrenor secund pe Edi Iordanescu, fiul fostului selectioner, antrenor cu portarii va ramane Martin Tudor, in timp ce preparator fizic va fi un italian.

Ilie Dumitrescu a semnat un contract pe o perioada de un an, cu salariu de 1 RON, iar obiectivul este castigarea titlului.

Cum a ajuns Dumitrescu antrenorul Stelei


Ilie Dumitrescu a explicat pas cu pas modul in care s-a ajuns ca el sa preia gruparea din Ghencea. Dumitrescu a afirmat ca a crezut pana in ultima clipa ca il va convinge pe Hagi.

1. "Dupa ce Piturca si-a dat demisia, s-a incercat crearea unui proiect de viitor, a fost o tentativa in care presedinte era Anghel Iordanescu, eu manager general, iar Gica Hagi antrenor Marti am primit un telefon de la domnul Becali si mi-a spus simplu si la obiect ca Hagi a fost optiunea numarul unu, dar ca are un proiect de realizat la Academia de Fotbal si nu a acceptat functia de antrenor. In secunda urmatoare m-a intrebat daca iubesc Steaua si daca vreau sa o ajut."

2. "I-am spus lui Gigi ca trebuie sa merg neaparat la Constanta pentru ca eu am avut duminica o discutie la telefon in care am incercat sa il conving sa preia functia de antrenor. Nu puteam sa accept functia de antrenor pana nu vorbeam cu  Gica Hagi. A fost colegul meu la echipa nationala, am avut realizari impreuna, am cunoscut satisfaciti personale si a trebuit sa merg la Constanta ca sa il intreb daca vrea functia de antrenor. Hagi mi-a spus ca a uitat tot ce s-a intamplat in trecut, dar ca nu poate sa vina in acest moment la Steaua. Mi-a spus ca, in viitor, cu siguranta nu va refuza Steaua."

3. "Am avut o noua discutie cu domnul Becali si i-am spus ca nu vin pentru el, ci pentru Steaua, pentru clubul care a fost a doua familie. Vin la Steaua pentru ca de la 3 ani am fost pe stadion. Incet-incet am fost in galeria Stelei, am fost alaturi de liderii marcanti ai galeriei si strigam impreuna 'Lupta Steaua!'. Am avut sansa sa imi indeplinesc un vis, am jucat la Steaua, am lasat totul la o parte, si am reusit sa devin un jucator util pentru aceasta echipa."

De ce a acceptat sa lucreze cu Becali


In urma cu cinci luni, Dumitrescu spunea ca nu va lucra niciodata cu Gigi Becali. Acum, Dumitrescu a incercat sa explice motivul pentru care s-a razgandit si, totodata, l-a amenintat pe patronul Stelei cu demisia.

"Am vazut o schimbare in comportament a domnului Becali, am vazut un sacrificiu financiar! Nu sunt avocatul lui Gigi Becali, dar am vazut o schimbare.Am vazut un sprijin total in proiectul lui Victor Piturca, a fost singurul antrenor din ultima perioada care a avut toate conditiile la dispozitie!", a explicat Dumitrescu.

De asemenea, Dumitrescu i-a transmis lui Becali ca isi va da demisia daca va critica vreun jucator. "I-am cerut domnului Becali un singur lucru: respect. In momentul in care va incerca sa faca vreo declaratie impotriva mea sau a jucatorilor, o sa ii strang mana, o sa il privesc in ochi si o sa plec", a mentionat Dumitrescu.

Ilie le-a raspuns criticilor


Multa lumea a pus la indoiala calitatile de antrenor ale lui Dumitrescu, insa acesta sustine ca va incerca sa demonstreze contrariul prin performantele pe care le va realiza in Ghencea.

"Pentru mine nu exista locul doi sau trei, am incredere deplina in jucatori! Am avut sansa sa lucrez patru ani de zile in Grecia, chiar daca lumea spune ca nu am avut performante ca antrenor! Nici un club ca AEK sau PAOK, daca nu realizau ca am anumite calitati, nu dadeau destinul lor pe mana unui tanar. Nu sunt angajat, sunt colaborator, am venit sa ajut echipa, sunt dator acestui club si voi face tot ce-mi sta in putinta sa ajut Steaua. Pentru mine obiectivul principal e castigarea titlului", a raspuns el.

Obiectiv: titlul


De asemenea, Dumitrescu a explicat ca isi va da demisia daca nu va reusi sa castige titlul inca din primul sezon. "Va fi o misiune foarte grea sa vin dupa domnul Piturca! Dar sunt convins ca Steaua are cel mai valoros lot si pentru mine locul doi este esec! In momentul in care Steaua nu va avea sanse la titlu, imi voi da demisia!", a precizat Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu a mai anuntat ca se va consulta cu Victor Piturca inaintea meciului cu Victoria Branesti. "Am sa vorbesc si cu domnul Piturca, este normal ca un prieten sa imi dea anumite informatii despre calitatile unor jucatori! Bineinteles ca am sa ii simt si eu la antrenament si am sa vad", a completat el.

Apel catre fani


Antrenorul Stelei a aflat cu dezamagire ca fanii nu se vor prezenta la meciul cu Victoria Branesti, dar spera sa ii faca sa revina la stadion cat mai rapid.

"Fac un apel catre fani, imi doresc ca la toate meciurile sa vina alaturi de mine, alaturi de jucatori. Eu nu sunt implicat in nicio problema si in nici un dialog intre fani si domnul Becali. Vreau sa le spun ca la meciul cu Craiova au fost importanti, la 0-1 au avut un merit extraordinar, plus geniul antrenorului Piturca.

Fanii stiu care este relatia mea cu ei, le-am onorat toate evenimentele, am fost alaturi de ei, ii respect foarte mult. E dorinta lor sa nu vina la meci, nu pot sa spun decat un singur lucru: voi face tot ce-mi sta in putinta ca prin rezultate, prin exprimarea echipei, toti cei care iubesc acest club sa revina la stadion", a conchis Dumitrescu.

14:06 - Se incheie conferinta de presa


14:05 - Dumitrescu: Cred si sunt convins ca am calitati de antrenor, vreau sa demonstrez ca pot sa fac performanta!

14:05 - Dumitrescu: Hagi mi-a spus ca este sansa mea, ca trebuie sa preiau Steaua! Ca doi seniori, ne-am privit in ochi si am plecat de la Constanta. Am crezut pana in ultima clipa ca am sa-l conving sa preia Steaua

14:04 - Dumitrescu: I-am spus lui Gigi Becali ca vreau sa aduca legende in acest club. Se gandeste la Belodedici si vor mai fi si altii

14:02 - Dumitrescu: Daca eu nu o sa fac performanta, nu vreau sa sufere aceste personalitati, iar din acest motiv nu am ales presedintele

14:01 - Dumitrescu: Am incredere in valoarea lotului si in ceea ce pot sa transmit eu acestui grup

14:01 - Dumitrescu: Nu voi face schimbari majore, voi folosi un sistem apropiat de cel al lui Victor Piturca. Nu va fi 4-3-3.

14:00 - Dumitrescu: Sunt foarte multe meciuri, suntem implicati in multe competitii si va fi nevoie si de alti jucatori

13:59 - Dumitrescu: Am analizat echipa, singurul varf autentic este Kapetanos. Daca vom avea probleme cu el, va trebui sa jucam cu Bogdan Stancu sau Surdu, care nu sunt pivoti, nu sunt pivoti de profesie. Bogdan Stancu este polivalent, poate juca si in stanga, si in dreapta. Surdu la fel, el a avut cea mai buna exprimare in 4-3-3.

13:58 - Dumitrescu: Fratii Becali nu sunt consultati de catre Gigi in problemele echipei. Am o relatie extraordinara de respect cu ei, imi sunt prieteni. Daca vor putea sa ma ajute sa aducem intariri, le voi cere sprijinul

13:57 - Dumitrescu:  Domnul Ienei este un mit, o legenda, si a declarat ca a fost un gest de supunere ca nu am luat bani de la Steaua! Il stimez prea mult, m-a ajutat la echipa nationala, dar vreau sa dau un raspuns cu manusi albe. Nu este un gest de supunere, este un gest pe care l-am simtit, iar un vis nu are pret

13:55 - Dumitrescu: Daca fanii vor sa sustina echipa, ii astept. Poate ca dupa sapte-opt etape o sa am si eu sansa sa mi se scandeze numele de tot stadionul

13:54 - Dumitrescu: Le-am spus fanilor ca vreau sa ma vad cu ei dupa ce voi semna. Daca eu atata merit.... Nu imi este frica, am incredere in echipa, in posibilitatile de exprimare ale acestui grup! Nu imi este frica de situatii de urgenta!

13:53 - Dumitrescu: Gigi Becali este un om imprevizibil, nu poti sa il controlezi, asa ca vom vedea

13:52 - Dumitrescu: Am primit foarte multe mesaje si pro, si contra. Toti spuneau acelasi lucru, sa nu semnez pentru ca nu doreau sa am parte de acelasi antrenament precum celelalte foste glorii. Nu imi este frica, n-am semnat niciun act, n-am cerut nicio garantie. Probabil ca domnul Becali a inteles in al 12-lea ceas si a invatat din greselile din trecut

13:51 - Dumitrescu: Fanii stiu care este relatia mea cu ei, le-am onorat toate evenimentele, am fost alaturi de ei, ii respect foarte mult. E dorinta lor sa nu vina la meci, nu pot sa spun decat un singur lucru: voi face tot ce-mi sta in putinta ca prin rezultate, prin exprimarea echipei, toti cei care iubesc acest club sa revina la stadion

13:51 - Dumitrescu: Antrenor secund este baiatul domnului Iordanescu! Ca preparator fizic m-am gandit la un italian, iar antrenor cu portarii va ramane Martin Tudor

13:50 - Dumitrescu: Am sa vorbesc si cu domnul Piturca, este normal ca un prieten sa imi dea anumite informatii despre calitatile unor jucatori! Bineinteles ca am sa ii simt si eu la antrenament si am sa vad

13:49 - Dumitrescu: Va fi o misiune foarte grea sa vin dupa domnul Piturca! Dar sunt convins ca Steaua are cel mai valoros lot si pentru mine locul doi este esec! In momentul in care Steaua nu va avea sanse la titlu, imi voi da demisia!

13:48 - Dumitrescu: Dati-mi dreptul sa imi indeplinesc un alt vis, de a fi antrenorul echipei Steaua

13:47 - Dumitrescu: I-am cerut domnului Becali un singur lucru: respect. In momentul in care va incerca sa faca vreo declaratie impotriva mea sau a jucatorilor, o sa ii strang mana, o sa il privesc in ochi si o sa plec

13:47 - Dumitrescu: Am vazut un sprijin total in proiectul lui Victor Piturca, a fost singurul antrenor din ultima perioada care a avut toate conditiile la dispozitie!

13:46 - Dumitrescu: Am vazut o schimbare in comportament a domnului Becali, am vazut un sacrificiu financiar! Nu sunt avocatul lui Gigi Becali, dar am vazut o schimbare

13:45 - Dumitrescu: Nu sunt angajat, sunt colaborator, am venit sa ajut echipa, sunt dator acestui club si voi face tot ce-mi sta in putinta sa ajut Steaua. Pentru mine obiectivul principal e castigarea titlului

13:44 - Dumitrescu: Fac un apel catre fani, imi doresc ca la toate meciurile sa vina alaturi de mine, alaturi de jucatori. Eu nu sunt implicat in nicio problema si in nici un dialog intre fani si domnul Becali. Vreau sa le spun ca la meciul cu Craiova au fost importanti, la 0-1 au avut un merit extraordinar, plus geniul antrenorului Piturca

13:43 - Dumitrescu: Pentru mine nu exista locul doi sau trei, am incredere deplina in jucatori! Am avut sansa sa lucrez patru ani de zile in Grecia, chiar daca lumea spune ca nu am avut performante ca antrenor! Nici un club ca AEK sau PAOK, daca nu realizau ca am anumite calitati, nu dadeau destinul lor pe mana unui tanar

13:42 - Dumitrescu: I-am spus lui Gigi Becali ca nu vreau sa profit si sa cer bani acestui club! Am venit pentru Steaua, am venit pentru tot ceea ce inseamna culorile acestui club si vreau sa ajut, vreau ca inceputul de drum pe care l-a realizat domnul Piturca sa il continuu. Avem cel mai valoros lot din tara, nu imi este frica sa spun acest lucru

13:41 - Dumitrescu: Aici m-am format, aici am crescut si aici m-am educat, in acest club!

13:39 - Dumitrescu: Mi-am dorit sa ma retrag din activitatea de fotbalist la Steaua, nu puteam altundeva. Este o emotie pe care o simt numai in acest club, numai in aceasta companie, intr-un club care mi-a fost a doua familie

13:38 - Dumitrescu: Am avut o noua discutie cu domnul Becali si i-am spus ca nu vin pentru el, ci pentru Steaua, pentru clubul care a fost a doua familie. Vin la Steaua pentru ca de la 3 ani am fost pe stadion. Incet-incet am fost in galeria Stelei, am fost alaturi de liderii marcanti ai galeriei si strigam impreuna 'Lupta Steaua!'. Am avut sansa sa imi indeplinesc un vis, am jucat la Steaua, am lasat totul la o parte, si am reusit sa devin un jucator util pentru aceasta echipa

13:37 - Dumitrescu: Hagi mi-a spus ca a uitat tot ce s-a intamplat in trecut, dar ca nu poate sa vina in acest moment la Steaua. Mi-a spus ca, in viitor, cu siguranta nu va refuza Steaua

13:36 - Dumitrescu: I-am spus lui Gigi ca trebuie sa merg neaparat la Constanta pentru ca eu am avut duminica o discutie la telefon in care am incercat sa il conving sa preia functia de antrenor. Nu puteam sa accept functia de antrenor pana nu vorbeam cu  Gica Hagi. A fost colegul meu la echipa nationala, am avut realizari impreuna, am cunoscut satisfaciti personale si a trebuit sa merg la Constanta ca sa il intreb daca vrea functia de antrenor

13:36 - Dumitrescu: Marti am primit un telefon de la domnul Becali si mi-a spus simplu si la obiect ca Hagi a fost optiunea numarul unu, dar ca are un proiect de realizat la Academia de Fotbal si nu a acceptat functia de antrenor. In secunda urmatoare m-a intrebat daca iubesc Steaua si daca vreau sa o ajut.

13:35 - Dumitrescu: Dupa ce Piturca si-a dat demisia, s-a incercat crearea unui proiect de viitor, a fost o tentativa in care presedinte era Anghel Iordanescu, eu manager general, iar Gica Hagi antrenor

13:34 - Dumitrescu: In viata, spectacolul trebuie sa continue si fara Piturca sau Hagi! Sunt convins ca indiferent de cine era pe acest scaun activitatea trebuia sa continue la acest club

13:33 - Dumitrescu: In general nu prea am acest trac, nici cand am semnat cu Tottenham nu am avut atata asistenta. Dupa cum bine stiti, domnul Piturca si-a dat demisia, a incercat un proiect sanatos, a fost antrenorul care a facut selectia pentru acest campionat. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cei mai mari antrenori ai momentului, un tip care iubeste Steaua, a facut performante inimaginabile

13:32 - Duckadam: Am o deosebita placere sa va prezint noul manager general care se va ocupa de toata activitatea sportiva in cadrul clubului Steaua. Cu aceasta ocazie ii oferim un tricou pentru muzeu

13:31 - Duckadam: Viata iti rezerva multe surprize, iar eu am avut una foarte mare, insa ma bucur ca sunt astazi alaturi de Ilie Dumitrescu in cadrul acestui club care m-a format ca jucator si ca om

13:30 - Incepe conferinta! Participa Ilie Dumitrescu si Helmuth Duckadam


Ilie Dumitrescu, prezentat oficial: "Avem cel mai bun lot"