FCSB

Parasuta de Aur a lui Piturca

Garantiile cerute de Piturca lui Becali pentru a ramane la Steaua nu sunt un lucru neobisnuit in managementul companiilor mari si se numesc in termeni de afaceri Parasuta de Aur. Sumele care se cer ca parasuta de aur pot fi foarte mari, insa ele nu se cer ca sa se dea, ci pentru ca angajatul de top care are clauza respectiva sa fie sigur ca i se respecta contractul. Bineinteles, exista si reversul medaliei, un angajat bine platit ca Piturca nu prea mai are nevoie de parasuta de aur. Becali nu a dorit sa ii acorde lui Piturca o parasuta de aur pentru ca stia oricum din start ca nu va respecta contractul si ca va fi bun de plata.
Iata definitia Parasutei de aur: Parasuta de aur este un contract intre o companie si un angajat (de obicei o pozitie din managementul superior) in care se specifica faptul ca angajatul va primi o suma semnificativa de bani sau beneficii mari in cazul terminarii contractului. Aceste beneficii includ plati, bonusuri, actiuni sau alte beneficii. Aceste conditii sunt create pentru a preveni neintelegeri si, paradoxal (sau ironic), le pot crea ele insele.

Sustinatorii parasutei de aur vad ca beneficiu pricipal ca acest tip de contract poate aduce si pastra oamenii de pe functii importante.

Criticii parasutei de aur spun ca, in cazul in care ceva nu merge bine, oamenii dati afara sunt foarte bine acoperiti financiar, iar ei oricum sunt foarte bine platiti in timpul serviciului asa ca nu mai au nevoie de bani sau beneficii in plus la plecare.

Piturca a cerut ca parasuta de aur 25.000.000 de euro sau 5.000.000 de euro garantie si un teren de 10 hectare langa Scoala Americana(in valoare de 15.000.000 de euro), daca Becali îl jigneste pe el, vreun jucator sau fanii, precum si daca intervine la echipa.

Becali ii oferise ca salariu 600.000 de euro pentru un sezon si un bonus de 2.000.000 de euro pentru calificarea in Liga Campionilor si nu a vrut sa asculte alt fel de clauze tip parasuta de aur.

Onlinesport


Parasuta de Aur a lui Piturca