FCSB

Piturca l-a desfiintat pe Becali

Cat un meci de fotbal a durat conferinta de presa pe care Victor Piturca a sustinut-o luni, ca un raspuns la declaratiile facute cu o zi in urma de Gigi Becali. Piturca l-a atacat dur pe Becali, insa nu a uitat sa dea si in alte nume colaterale precum MM Stoica sau Titi Dumitriu. Piturca este mandru de realizarile pe care le-a avut in cele 59 de zile petrecute in Ghencea si crede ca a demonstrat tuturor cat de valoros este.

Imbracat la patru ace, Victor Piturca a intrat zambitor in sala de conferinte. Piturca l-a invins pe Becali si l-a durata conferintei, dar si la acuzatiile aduse.

Pentru ca a plecat pe usa din dos de la echipa nationala si nu a mai avut ocazia sa isi ia ramas bun, Piturca a profitat de aceasta ocazie si le-a multumit jucatorilor alaturi de care s-a calificat la EURO 2008.

Piturca a trecut in cele din urma la subiect si a explicat modul in care au aparut neintelegerile cu Gigi Becali.

"Gigi Becali a spus niste tampenii caracteristice lui, prin care se facea referire la 30-40 de milioane de euro, bani pe care i-as fi cerut sau mi-ar fi revenit mie daca el ar fi vorbit ceva, a tunat Piturca.

Fostul selectioner a continuat, explicand pas in pas conditiile in care s-a ajuns la garantia terenului pe care Becali il evalueaza la peste 20 de milioane de euro.

"In vara, in atmosfera in care era, fara echipa si fara bani, Gigi Becali mi-a dat un telefon. El nu ar fi vrut sa vin antrenor la Steaua, cred ca eram ultima solutie pentru el in acel moment.  I-am si zis ca va fi foarte greu ca noi sa lucram la aceasta echipa. M-a asigurat ca va fi totul in regula, ca nu se va intampla absolut nimic. M-am gandit, am crezut  in acel moment ca era de datoria mea sa vin in acel moment la Steaua epntru ca eram constient ca echipa a trecut prin ultimii ani in momente foarte dificile numai si numai datorita lui Gigi Becali. I-am explicat aceste lucruri si vad ca greseste in continuare.

In sfarsit, am acceptat si situatia financiara am discutat-o foarte rapid. Voiam un salariu de 600 de mii de euro, dar el mi-a zis ca nu are bani, ca imi da 300 de mii de euro si bani de obiectiv din Liga Campionilor. Am acceptat, cu toate ca banii trebuie sa fie importanti. M-am gandit la Steaua si la Gigi Becali. La Steaua nu erau bani, jucatorii nu erau platiti de cateva luni si  mai era si problema cu suporterii. I-am spus ca daca fanii nu vor dori sa vin, nu voi veni antrenor in Ghencea. Si suporterii obosisera, doreau ca Steaua sa-si recapete identitate si s-a vazut acest lucru cu Universitatea Craiova.

Dupa primul stagiu de pregatire, neavand Gigi bani la dispozitie am discutat cu el termenii contractuali, insa el nu are nimic in comun cu clubul in acte. Altii sunt patronii pe acte, altii sunt care semneaza. Am cautat sa gasesc o solutie! Neavand incredere in el, pentru ca stim ce s-a intamplat in ultimii ani cu fosti mari jucatori umiliti, nu voiam sa plec umilit, am cerut garantii. El nu m-a luat in serios, iar vineri dimineata i-am dat telefon sa vina la stadion ca sa isi gaseasca antrenor pentru meciul cu FC Brasov. A venit la stadion, am discutat vreo doua-trei ore. I-am zis ca am avut o conventie, dar ca nu se poate lucra cu el. I-am zis lui Becali sa imi dea o garantie un teren care, dupa parerea mea, nu costa mai mult de 3-4 milioane de euro. Am vrut sa facem un contract cu clauze pe care daca nu le respecta sa plateasca daune. A fost ultimatumul meu si mi-a spus ca nu poate sa il faca", a povestit Piturca.

"Nu a fost vorba niciodata de suma de 25 de milioane de euro sau ca Becali sa nu vorbeasca. Pur si simplu i-am atras atentia si si-a luat angajamentul ca nu va mai vorbi de suporteri, jucatori si de staff-ul tehnic. Miercuri dupa amiaza a dat un raid pe la toate televiziunile si si-a dat arama pe fata, revenind la vechile obiceiuri. A intrat in conflict cu suporterii, care si ei au gresit prin acel comunicat. Gigi nu avea voie sa reactioneze de maniera aia! A vorbit de Tatarusanu ca a gresit, ca o sa fie 2-0 la Brasov in primele minute, ca o sa castigam Liga Europa, ca eu sunt angajatul lui

A doua zi, am mers la stadion si am analizat foarte bine, asa ca am decis sa ne despartim de Steaua. Nu aveam contract, nu ii furam clubul, nu ii furam 50 de milioane de euro. I-am dat telefon joi si i-am spus sa isi gaseasca un nou staff fiindca noi nu putem sa lucram cu conditiile astea pentru ca nu avem nici o sansa sa realizam ceva la acest club", a adaugat Piturca.

Piturca si lauda de sine

Victor Piturca a tinut sa scoata in evidenta lucrurile pozitive pe care le-a facut in cele doua luni petrecute in Ghencea.

"Am reusit intr-un scurt timp sa fac lumea sa vina la stadion, sa formez un lot bun. In aducerea a 13 jucatori s-au investit 2.4 milioane de euro minus 1.3 milioane de euro care se vor incasa pentru Ovidiu Petre si Toja. 1.1 milioane de euro, o suma foarte mica pentru o echipa competitiva", s-a laudat Piturca.

De asemenea, Piturca a dezvaluit ca Becali dorea sa desfiinteze departamentul de marketing, de pe urma caruia el dorea sa obtina 5-6 milioane de euro anual.

"Nu imi pare rau ca am venit la Steaua, am realizat lucruri mari in aceste doua luni. Lumea si-a dat seama cine este Piturca si ce poate sa faca! Regret ca plec si imi las copiii singuri pentru ca stiu ce se va intampla cu ei si ce vor pati, indiferent de ce se va intampla", a mai spus Piturca.

Becali l-a injurat in fata suporterilor


Duminica, Piturca s-a intalnit cu fanii si cu Becali, insa patronul s-a enervat la culme in momentul in care fostul antrenor l-a pus la punct.

"A fost o ultima tentativa la intalnirea cu suporterii, pentru ca am avut o conventie cu ei. Nu am asmutit suporterii impotriva lui. Le-am spus ca ei iubesc Steaua si ca Gigi nu va insemna niciodata Steaua. Ei trebuie sa tina cu acele culori si sa faca abstractie de patron. I-am zis lui Becali in fata suporterilor ca menirea lui este sa aduca bani la echipa. Mi-a zis ca sunt o jigodie, s-a suparat, a dat bir cu fugitii si a plecat", a relatat Piturca.

Becali, invidios: "Sa plece"


Victor Piturca a sustinut ca in spatele modului in care Becali a actionat in ultima vreme se afla invidia. "Becali s-a gandit la ce a facut in doua luni si apoi si-a zis ca de ce ma mai tine! Cand a vazut 25 de mii de oameni in tribune care ma aclamau pe mine si pe Ienei, in timp ce el a bagat banii. Ce si-o fi zis...

Totodata, Piturca i-a transmis lui Becali ca ar face mai bine sa vanda Steaua. "Exista doua solutii: ori isi angajeaza profesionisti, ori va fi aceeasi atmosfera si va trebui sa plece. Mai bine sa-si faca bagajele si sa plece", a tunat Piti.

L-a demonizat MM pe Becali?

De atacurile lui Piturca nu a scapat nici Mihai Stoica, pe care fostul antrenor al Stelei l-a acuzat ca se afla la originea schimbarii lui Becali.

"Gigi Becali a inceput sa se schimbe cand a venit Mihai Stoica la Steaua! Atunci au inceput perversitatile, era injectat!  Becali il lasa pe Stoica sa vorbeasca urat despre mine! Daca nu eram eu de acord, Stoica nu venea niciodata la Steaua! Stoica n-a facut mare lucru la Steaua, chiar daca se lauda! Cand eram eu la club, venea la 12-13, ii imbarliga pe suporteri pe blog! Cam asta era activitatea lui!", a afirmat  Piturca.

Viitor sumbru pentru Steaua

Piturca a comentat si posibilitatea ca Gica Hagi sa vina in tandem cu Anghel Iordanescu in Ghencea, mentionand ca sansele ca acestia doi sa reuseasca sunt destul de mici.

"Hagi si Iordanescu pot face treaba doar daca isi iau garantii de 50 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali. Suporterii trebuie sa fie langa echipa, Becali nu inseamna nimic! Echipa trebuie incurajata! Ce am realizat in aceste doua luni sunt lucruri foarte bune! Dar cred ca totul s-a daramat in momentul asta! Nu cred ca atmosfera va mai fi aceeasi, indiferent cine vine! Viitorul antrenor, daca va avea probleme nu va fi bine, pentru ca vor incepe unele lucruri, iar daca nu va avea rezultate, va fi vai de capul lui!", a comentat el.

Atac la Titi


Surprinzator, Piturca l-a atacat si pe Titi Dumitriu, din cauza unor declaratii pe care acesta le-a facut. "Titi Dumitriu crede ca il pune pe el antrenor, tot merge pe la stadion si face declaratii impotriva mea", a afirmat Piturca.

CONFERINTA DE PRESA A FOST IN DIRECT PE ONLINESPORT.RO


15:25 - Daca suporterii sunt alaturi de echipa, va fi performanta. Daca nu vor fi alaturi, e foarte greu sa faca performanta!

15:22 - Suporterii mi-au explicat ca Becali i-a injurat, ca i-a facut in toate felurile. Eu nu stiam, pentru ca atunci cand era la televizor, schimbam canalul. Nu imi place sa il vad la televizor! Fotbalul romanesc s-a dus mult in jos din cauza patronilor

15:20 - Viitorul antrenor, daca va avea probleme nu va fi bine, pentru ca vor incepe unele lucruri, iar daca nu va avea rezultate, va fi vai de capul lui!

15:20 - Inteleg sa mai ai probleme o luna-doua cu banii. Dar daca intarzia trei luni de zile plecam!

15:19 - Pe Gigi il deranjeaza daca un jucator ii cere prima! Ii spune ca este cea mai mare jigodie! El nu intelege ca jucatorii joaca pentru bani!

15:16 - La inceput, Gigi promitea orice.... Acum s-a schimbat pentru ca are echipa. El vorbeste tot timpul pentru ca nu are ce face!

15:14 - Ma asteptam la orice din partea lui Gigi, stiu foarte bine cum este el! Care e problema? Am incercat, era in corzi... Daca nu era in situatia asta, nu apela niciodata la mine! El vrea sa conduca singur, vrea sa spuna cine trebuie sa intre!

15:13 - Mircea Sandu s-a comportat ca un profesionist, desi am fost suparat pe el dupa anumite declaratii. S-a comportat ca un presedinte de club cateodata

15:11 - Iovan nu mai trebuia sa ramana la echipa nationala, venise cu mine. Dar nu ii port pica, desi nu am mai vorbit cu el in ultima vreme

15:10 - Am avut oferte din Emiratele Arabe Unite si Bahrain. Dar si arabii trebuie sa imi accepte conditiile, pentru ca eu nu ma duc pentru un an de zile

15:09 - Era normal ca Razvan Lucescu sa joace ca sa se califice. Eu aveam o calificare in spate si imi permiteam sa reconstruiesc! Dar el daca nu califica echipa, trebuie sa plece!

15:08 - La echipa nationala e obligatoriu sa vina cei mai valorosi jucatori, nu cei mai in forma. Trebuia sa integrez niste jucatori de perspectiva, cu calitati pentru a juca la nivelul asta. Fara forta, viteza  e greu sa aduci jucatori care sa se bata!

15:06 - Am facut o mare greseala ca nu am plecat dupa Campionatul European. Trebuia sa platesc 500.000 de euro si sa plec de la echipa nationala. Am avut un turneu final bun si am fost tratat intr-o maniera... Nu mai aveam ce cauta la echipa nationala

15:05 - Ceea ce a facut Mutu dupa meciul cu Serbia depinde foarte mult de relatia antrenor-jucator. Cat am fost eu, Mutu nu a gresit niciodata. Cu Razvan am o relatie foarte buna, am vorbit des cu el

15:04 - Echipa nationala are antrenor, nu pot sa vorbesc daca m-as intoarce acolo. Exista sanse de calificare, dar va fi greu, s-au schimbat multe! Cel mai valoros jucator, Mutu, nu mai face parte din lot, iar din spate sunt putini jucatori care pot evolua la acest nivel si nu au fost introdusi in anumite meciuri

15:03 - La Craiova, daca mai vin 3-4 jucatori, se poate castiga campionatul!

15:02 - Nu prea imi place sa preiau o echipa din mers! Nu imi doresc sa vin la Craiova in locul lui Ticleanu! E un baiat foarte bun, ii doresc tot binele!

15:01 - Eu eram garantia pentru stadion! Ministrul Apararii e stelist si cred ca doreste numai binele echipei.

15:00 - Ce am realizat in aceste doua luni sunt lucruri foarte bune! Dar cred ca totul s-a daramat in momentul asta! Nu cred ca atmosfera va mai fi aceeasi, indiferent cine vine!

14:59 - Cu banii pe care i-a avut Steaua, timp de zece ani de zile nu trebuia sa ii stea nimeni in fata. Daca avea un manager bun, Steaua putea sa conduca fotbalul romanesc pentru multi ani. Pe Plesan s-a dat 1.5 milioane de euro si d-abia i-am dat drumul cu 50 de mii de euro

14:58 - Becali nu are momentan bani, are doar perspective de pe urma carora spera sa ia bani

14:55 - Acea clauza nu poate fi platita niciodata! Nimeni pe aceasta planeta nu poate sa ingradeasca dreptul la munca al unei persoane. Cand Craiova i-a dat drumul definitiv jucatorului Dorel Stoica,  el a plecat liber de contract pentru ca Universitatea Craiova a trimis un act la Federatie. Dorel Stoica a terminat contractul in strainatate, a venit in Romania si ce trebuia sa faca? Sa se roage de Adrian sa il ia la Craiova? Baiatul a vorbit prima data cu Mititelu, a asteptat doua saptamani, dupa care am vorbit cu el si i-am zis sa vina la Steaua.

14:54 - Oficial, eu nu eram nimic la Steaua! In momentul in care semnam, sunteti constienti ca nu imi facea placere sa vorbesc cu voi, dar era obligatia mea sa am conferinte de presa

14:53 - Suporterii trebuie sa fie langa echipa, Becali nu inseamna nimic! Echipa trebuie incurajata!

14:52 - Titi Dumitriu crede ca il pune pe el antrenor, tot merge pe la stadion si face declaratii impotriva mea

14:51 - Speram ca in decursul unui an sa aducem 5-6 milioane de euro din marketing si anumite activitati

14:50 - Cu Argaseala am fost in relatii bune. Cred ca nu ii convenea, era sub comanda mea si executa ce spun eu! Sa ma scuze, dar nu poate sa fie el presedintele clubului Steaua! El poate sa fie doar un angajat, sa execute anumite lucrurile

14:49 - Jucatorii au venit la mine, m-au implorat sa nu plec, astea au fost toate discutiile noastre

14:49 - Cum sa fac blat la Brasov? Sunt niste marsavii care il caracterizeaza!

14:48 - Daca un antrenor spune ca ia echipa asta in primul an, va spun eu  ca minte, ca vrea sa pacaleasca, sa ia banii si sa plece!

14:47 - Nu ii convenea ca i-am zis locul 1-3 in primul an! Dar, ce vrei, ba, ai adus vreun Maradona, ai cheltuit milioane? Normal ar trebui sa termine dupa CFR Cluj, Timisoara si Dinamo! Becali este un las, eu am vrut un contract profesionist

14:45 - I-am zis lui Becali in fata suporterilor ca menirea lui este sa aduca bani la echipa. Mi-a zis ca sunt o jigodie, s-a suparat, a dat bir cu fugitii si a plecat

14:45 - Jucatorii pe care i-am adus costau 4-5 milioane de euro, dar eu am dat 2.4 milioane de euro, pretul corect!

14:44 - Becali mi-a mai cerut sfaturi, dar din intamplare, nu neaparat din prietenie. M-a intrebat si de Tatarusanu, i-am zis ca nu are voie sa dea mai mult de 300-400 de mii de euro. A dat 1.5 milioane de euro!

14:43 - Gigi Becali nu mi-a fost prieten, mi-a fost un amic!

14:42 - Hagi si Iordanescu pot face treaba doar daca isi iau garantii de 50 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali

14:41 - Daca ma duc la Craiova, vreau sa bat Steaua, Dinamo si sa castig campionatul! Daca Adrian rezolva problemele pe care trebuia sa le rezolve, mergeam la Craiova!

14:40 - Am luat-o de la capat, nu mi-a fost usor, dar acum sunt si mai ambitionat si voi ramane in fotbal

14:39 - Nu am sute de milioane de euro, asa cum credeti voi! Nu e adevarat! Am avut foarte multe oferte! La o saptamana dupa ce m-a sunat Gigi, m-a sunat si Loti Boloni si mi-a zis ca are un club care imi ofera 1.5 milioane de euro. Am avut oferta de 2.5 milioane de euro de la o echipa nationala, dar nu m-am dus

14:38 - Le-am spus jucatorilor ca pana la urma sunt la Steaua, nu la Chiajna. Sunt platiti sa apere culorile acestui club! Trebuie sa demonstreze ca sunt fotbalisti! Sunt mandru cand vad ca 9-10 jucatori de la Steaua sunt la loturile nationale! La Dinamo nu e nici unul!

14:37 - Nu imi pare rau ca am venit la Steaua, am realizat lucruri mari in aceste doua luni. Lumea si-a dat seama cine este Piturca si ce poate sa faca! Regret ca plec si imi las copiii singuri pentru ca stiu ce se va intampla cu ei si ce vor pati, indiferent de ce se va intampla

14:36 - Stiti cum l-am cunoscut eu pe Gigi Becali? Mi l-a prezentat Giovani Becali ca avea nevoie de niste bani. I-am dat 20-30 de mii de dolari! De atunci, i-am facut numai bine lui Becali. Tot eu l-am ajutat si cu bani, si cu alte multe lucruri. El nu m-a ajutat niciodata, tot timpul mi-a dat in cap!

14:35 - Daca Gigi Becali m-ar suna, acum pretentiile mele de garantii s-ar tripla si poate as accepta. Eu mi-as face meseria, nu as avea treaba cu el. Eu nu m-am certat cu Gigi, m-a deranjat ca a spus minciuni

14:34 - La Steaua eram in criza de timp, am luat jucatori foarte rapid. Inca imi mai doream jucatori! Nu stiu ce se va intampla, depinde ce viziune are noul antrenor

14:33 - Becali s-a mai schimbat cand au venit milioanele de euro si cand a inceput sa fie iubit de oameni. El nu este iubit, rade lumea de el la televizor!

14:32 - Becali il lasa pe Stoica sa vorbeasca urat despre mine! Daca nu eram eu de acord, Stoica nu venea niciodata la Steaua! Stoica n-a facut mare lucru la Steaua, chiar daca se lauda! Cand eram eu la club, venea la 12-13, ii imbarliga pe suporteri pe blog! Cam asta era activitatea lui!

14:31 - Gigi Becali a inceput sa se schimbe cand a venit Mihai Stoica la Steaua! Atunci au inceput perversitatile, era injectat!

14:31 - Nu e adevarat ca am adus bani de acasa la Steaua. Sub nici o forma!

14:30 - Luam eu 5 milioane de euro daca Gigi Becali nu injura jucatorii? Si daca s-ar fi intamplat asa ceva, i-as fi luat eu 5 milioane de euro? Stie foarte bine ca nu ii luam eu milioanele! Nu am luat nici banii mei macar! Eu si staff-ul meu muncim de 3-4 luni si nu am luat nici un ban!

14:29 - Exista doua solutii: ori isi angajeaza profesionisti, ori va fi aceeasi atmosfera si va trebui sa plece. Mai bine sa-si faca bagajele si sa plece!

14:28 - Nu pot sa regret ca l-am adus pe Gigi la Steaua. Am stat langa el in acea perioada, si-a riscat toata averea pentru Steaua. A luat bani cu dobanda, platea si 500.000 de dolari dobanda ca sa bage bani la Steaua, insa asta nu ii confera anumite drepturi! Nu poate sa isi permita sa spuna ca Steaua e a lui pentru ca nu e!

14:27  - Antrenorii pe care i-am adus eu la juniori ar trebui sa ramana acolo! Dar acum o sa inceapa pilele!

14:26 - Salariile s-au platit pentru ca am avut eu conditia asta! Cand am venit, terenurile erau lasate vraiste de cateva luni! Era o dezorganizare crunta, nu stia nimeni de nimeni!

14:25 - N-am nevoie de 1.500 de euro pe zi de la Gigi Becali! Vreau sa imi fac munca precum un profesionist! Banii pe care ii luam ii aduceam la club prin tot ceea ce faceam!

14:24 - M-a sunat Viorel Paunescu sa imi spuna ca Gigi Becali vrea contract pe un an de zile. I-am zis ca Piturca nu este un antrenor care sa vina la plesneala! Data trecuta cand am fost la Steaua am crescut copii care mai tarziu au jucat o semifinala de Liga Europa. Asa si acum, cu Abrudan, Latovlevici, Radut,  Pacurar sau Bogdan Stancu aveau nevoie de un an ca sa ajunga la un nivel inalt

14:23 - Becali s-a gandit la ce a facut in doua luni si apoi si-a zis ca de ce ma mai tine! Cand a vazut 25 de mii de oameni in tribune care ma aclamau pe mine si pe Ienei, in timp ce el a bagat banii. Ce si-o fi zis...

14:22 - Suporterii trebuie sa inteleaga ca pentru ei am facut acest lucru. Nu cred ca lor le mai convine ca oameni care au facut ceva pentru clubul asta sa fie umiliti de Gigi Becali

14:22 - Sa va spun un secret: am o hartie semnata si de el, si de Steaua si de clubul Extensiv, ca in momentul in care Radoi se transfera, sa platesc 1 milion de euro. I-am spus vreodata ca trebuie sa imi dea 1 milion de euro?

14:21 - Eu am facut asta spre binele lui, ca sa se comporte civilizat, iar clubul sa revina in prim plan. Acesta a fost scopul meu!

14:20 - Imi pare rau ca nu i-am cerut garantii de 100 de milioane de euro! Doar asa putea sa nu mai vorbeasca prostii! Nu pot sa-i interzic lui Gigi sa nu vorbeasca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dea in munca mea si a celor de la club

14:19 - Am cerut garantii pentru liniste, pentru ca acest club sa isi recapete identitate, sa castige campionatul si sa ajunga departe in Liga Campionilor

14:18 - A fost o ultima tentativa la intalnirea cu suporterii, pentru ca am avut o conventie cu ei. Nu am asmutit suporterii impotriva lui. Le-am spus ca ei iubesc Steaua si ca Gigi nu va insemna niciodata Steaua. Ei trebuie sa tina cu acele culori si sa faca abstractie de patron

14:17 - I-am zis lui Becali sa imi dea o garantie un teren care, dupa parerea mea, nu costa mai mult de 3-4 milioane de euro. Am vrut sa facem un contract cu clauze pe care daca nu le respecta sa plateasca daune. A fost ultimatumul meu si mi-a spus ca nu poate sa il faca

14:16 - Ce se intampla peste o luna sau peste o saptamana? Poate pierdeam cu Branestiul! Ce se intampla atunci? Ieseam iar la televizor si dadeam in antrenor si in jucatori...

14:15 - El nu m-a luat in serios, iar vineri dimineata i-am dat telefon sa vina la stadion ca sa isi gaseasca antrenor pentru meciul cu FC Brasov. A venit la stadion, am discutat vreo doua-trei ore. I-am zis ca am avut o conventie, dar ca nu se poate lucra cu el

14:14 - A doua zi, am mers la stadion si am analizat foarte bine, asa ca am decis sa ne despartim de Steaua. Nu aveam contract, nu ii furam clubul, nu ii furam 50 de milioane de euro. I-am dat telefon joi si i-am spus sa isi gaseasca un nou staff fiindca noi nu putem sa lucram cu conditiile astea pentru ca nu avem nici o sansa sa realizam ceva la acest club

14:13 - Miercuri dupa amiaza a dat un raid pe la toate televiziunile si si-a dat arama pe fata, revenind la vechile obiceiuri. A intrat in conflict cu suporterii, care si ei au gresit prin acel comunicat. Gigi nu avea voie sa reactioneze de maniera aia! A vorbit de Tatarusanu ca a gresit, ca o sa fie 2-0 la Brasov in primele minute, ca o sa castigam Liga Europa, ca eu sunt angajatul lui

14:!2 - Nu a fost vorba niciodata de suma de 25 de milioane de euro sau ca Becali sa nu vorbeasca. Pur si simplu i-am atras atentia si si-a luat angajamentul ca nu va mai vorbi de suporteri, jucatori si de staff-ul tehnic

14:11 - Dupa primul stagiu de pregatire, neavand Gigi bani la dispozitie am discutat cu el termenii contractuali, insa el nu are nimic in comun cu clubul in acte. Altii sunt patronii pe acte, altii sunt care semneaza. Am cautat sa gasesc o solutie! Neavand incredere in el, pentru ca stim ce s-a intamplat in ultimii ani cu fosti mari jucatori umiliti, nu voiam sa plec umilit, am cerut garantii

14:10 - La un moment dat daduse ordin sa se desfiinteze biroul de marketing, sa se ia telefoanele si fel si fel de probleme de genul asta.

14:09 - A trebuit sa fac eforturi pentru a plati prima jucatorilor la primul si la al doilea meci. Becali mi-a promis 5 milioane de euro pentru transferuri, dar nu au venit acesti bani

14:08 - Am reusit intr-un scurt timp sa fac lumea sa vina la stadion, sa formez un lot bun. In aducerea a 13 jucatori s-au investit 2.4 milioane de euro minus 1.3 milioane de euro care se vor incasa pentru Ovidiu Petre si Toja. 1.1 milioane de euro, o suma foarte mica pentru o echipa competitiva.

14:07 - La Steaua nu erau bani, jucatorii nu erau platiti de cateva luni si  mai era si problema cu suporterii. I-am spus ca daca fanii nu vor dori sa vin, nu voi veni antrenor in Ghencea. Si suporterii obosisera, doreau ca Steaua sa-si recapete identitate si s-a vazut acest lucru cu Universitatea Craiova

14:06 - Din pacate, in ultimii ani, Steaua a avut de suferit, Steaua nu a mai fost a suporterilor, iar eu aveam obligatia sa accept, pentru ca si eu am contribuit la venirea lui Gigi Becali la echipa

14:05 - In sfarsit, am acceptat si situatia financiara am discutat-o foarte rapid. Voiam un salariu de 600 de mii de euro, dar el mi-a zis ca nu are bani, ca imi da 300 de mii de euro si bani de obiectiv din Liga Campionilor. Am acceptat, cu toate ca banii trebuie sa fie importanti. M-am gandit la Steaua si la Gigi Becali

14:03 - M-am gandit, am crezut  in acel moment ca era de datoria mea sa vin in acel moment la Steaua epntru ca eram constient ca echipa a trecut prin ultimii ani in momente foarte dificile numai si numai datorita lui Gigi Becali. I-am explicat aceste lucruri si vad ca greseste in continuare

14:02 - In vara, in atmosfera in care era, fara echipa si fara bani, Gigi Becali mi-a dat un telefon. El nu ar fi vrut sa vin antrenor la Steaua, cred ca eram ultima solutie pentru el in acel moment.  I-am si zis ca va fi foarte greu ca noi sa lucram la aceasta echipa. M-a asigurat ca va fi totul in regula, ca nu se va intampla absolut nimic

14:02 - Gigi Becali a spus niste tampenii caracteristice lui, prin care se facea referire la 30-40 de milioane de euro, bani pe care i-as fi cerut sau mi-ar fi revenit mie daca el ar fi vorbit ceva

14:01 - Vreau sa le multumesc acelor jucatori care au facut parte din acea echipa nationala, au fost fantastici, au obtinut rezultate peste asteptari

14:00 - A trecut un an si cateva luni de cand nu am dialogat, stiti motivul: jignirile care mi-au fost aduse. Acel comportament nu v-a facut cinste, mai ales ca nu facusem altceva decat sa formez o echipa, sa calific echipa nationala dupa opt ani de zile si sa avem rezultate bune

13:59 - Piturca: Sunt alte probleme majore, mai bine v-ati interesa de inundatii, de altceva

13:58 - Piturca: E mai bine cand esti scump la vedere! Daca vorbeam des, erati un sfert din cati sunteti acum in sala!

13:57 - Piturca: Trebuia sa imi aduc un ofiter de presa, par prea singur aici!

13:56 - Piturca glumeste: "Fugiti la Gigi imediat dupa ce plecati de aici? Sau aveti oameni acolo deja? Se va uita, nu va faceti probleme! Nu ne certam"

13:55 - Piturca intra in sala de conferinte



Piturca l-a desfiintat pe Becali