FCSB

Victorie categorica a Stelei cu Zaglebie Lubin

Steaua a invins fara mari emotii pe Zaglebie Lubin, scor 4-1, un meci amical dominat de ros-albastri. Capitanul Nicolita a deschis scorul in primele minute, Zaglebie a egalat in minutul 18,  Bogdan Stancu a dus Steaua din nou in avantaj inainte de pauza, pentru ca Surdu si Stancu din nou sa inscrie in repriza secunda.
Steaua nu a avut emotii cu polonezii de la Zaglebie Lubin, trupa lui Victor Piturca dominand in mare parte partida amicala din cantonamentul din Austria. Banel Nicolita a deschis scorul inca din primele minute ale intalnirii, cu o executie de clasa, sutul sau de la aproape 25 de metri neputand fi parat de portarul polonezilor.

Dupa o ocazie a lui Bogdan Stancu in primul sfert de ora al meciului, Zaglebie a restabilit egalitatea pe tabela. Tatarusanu respinsese un prim sut periculos, mingea a revenit la un polonez, care a trecut usor de Todorov si l-a lobat pe portarul Stelei.

A urmat o ratare imensa a polonezilor, Tatarusanu fiind salvat de bara, insa meciul a continuat cu  alte ocazii ale ros-albastrilor, Dorel Stoica, Cristi Tanase si iar Nicolita trecand pe rand pe langa gol. Pana la urma cel care a inscris pentru a doua oara in poarta polonezilor a fost Bogdan stancu, acesta reluand in plasa o pasa superba de la Tanase, care l-a lansat perfect pe contraatac.

Daca la pauza polonezii au schimbat aproape intreaga echipa, Victor Piturca s-a rezumat la doar doua modificari, Martinovic si Pacurar intrand in locul lui Abrudan si Radut. Din minutul 60 in garnitura Stelei au aparut Surdu si Filip, acestia luandu-le locul in teren lui Toja si Emeghara.

Surdu si Stancu puteau sa faca 3-1 pentru Steaua in minutul 68 in aceeasi faza, in care Surdu a trimis prima data in bara, mingea a revenit la Stancu, al carui sut a fost parat de portarul polonezilor. Surdu si-a reparat greseala cu un sfert de ora inainte de final, marcand pentru 3-1 cu un sut din marginea careului. Stancu n-a ramas nici el dator si a inscris al doilea sau gol doua minute mai tarziu, dupa un contraatac in viteza declansat de pasa lui Cristi Tanase, care i-a lasat fara replica pe polonezi.


Victorie categorica a Stelei cu Zaglebie Lubin