FCSB

Serialul "Piturca in detaliu": Episodul 3 - Scandaluri

Serialul "Piturca in detaliu" continua pe Onlinesport.ro cu episodul numarul trei - Scandaluri. Victor Piturca a avut o viata agitata inca din primii ani ai vietii. A fost arestat aproape o luna pentru barbut, a fost prins trisand in cazinou si s-a certat cu toti oamenii importanti din fotbalul romanesc. Detalii incendiare despre viata viitorului antrenor al Stelei, in serialul oferit de Onlinesport cu ocazia revenii lui Victor Piturca in Liga 1.

Arestat pentru barbut


Piti a avut deprinderi catre jocurile de noroc inca din tinerete. Abia trecut de 20 de ani, Piti strabatea tara in lung si in lat pentru a-si gasi adversari pe masura.

In sezonul 1977-1978, cand era imprumutat la Jiul Petrosani, Piti mergea constant pana la Motru, unde avea ca partneri un hot de ulei, care in cele din urma l-a turnat.

De altfel, in noaptea de 16 decembrie 1981, Piti a fost chiar retinut pentru ca a jucat barbut, lucru detaliat de Constantin Paducel, un fost prieten al stelistului.

"Era cu catusele la maini, legat de un hot. Purta uniforma vargata cu numarul 328. Piti mi-a spus sa ma duc la el in apartament si sa caut sub calorifer niste bani, 70.000 de lei pe care-i avea pentru a-si lua masina si sa ma duc la Craiova sa-i dau cuiva. A stat in arest cam 20-25 de zile. Stiu ca s-a intervenit la nivel foarte inalt ca sa fie eliberat, la Barbulescu, care era prim secretar la Pitesti, si la Nicu Ceausescu. Piturca a fost eliberat si a jucat apoi tuns la zero impotriva echipei Universitatea Cluj si a dat gol", a povestit Constantin Paducel, un fost prieten al lui Piturca.

Filmat cand trisa la cazinou


Trecerea anilor nu l-a schimbat pe Victor Piturca. Din contra. Piti s-a adoptat tehnologiei de ultima ora si a reusit sa praduiasca mai multe cazinouri.

In 2008, Cancan a publicat o inregistrare video din care reiesea modul in care Piti trisa la cazinou. Metodele lui Piti au uluit pe toata lumea, fostul selectioner fiind laudat de jucatorii amatori.

Practic, Piti avea un pachet special de tigari, in care era introdusa o mini-camera video care transmitea semnalul in afara cazinoului, unde se aflau complicii sai.

De aici, Piti afla intr-o microcasca ce carti aveau adversarii sai si dadea lovitura dupa lovitura.

Conflictul cu Hagi si Popescu


In 1999, Victor Piturca a plecat de la echipa nationala dupa un conflict cu liderii acelei generatii, Gica Hagi si Gica Popescu. Cei doi l-au amenintat pe Mircea Sandu ca nu vor mai veni la nationala daca Piturca va fi antrenor, iar in cele din urma Nasu' a cedat presiunilor.

Piti a plecat de la nationala cu un blestem. A spus ca nu ne vom mai califica la un turneu final pana el nu se va intoarce. Si asa a si fost.

La zece ani distanta, Mircea Sandu a afirmat ca regreta profund decizia luata. Hagi l-a fortat sa il dea afara pe Piti si dupa cateva luni s-a retras.

Oricum, Piti nu a ramas dator. L-a fortat pe Dorinel Munteanu pana cand acesta a depasit recordul de selectii al "Regelui".

La cutite cu Radoi


In 2005, Piturca a avut un alt scandal de proportii la echipa nationala. Adversarul a fost chiar omul pe care l-a adus la Steaua, Mirel Radoi.

Acesta parasise cantonamentul echipei nationale inaintea meciurilor cu Olanda si Armenia, fara acordul selectionerului, fapt care a declansat un scandal monstruos.

Radoi a acuzat probleme medicale, dar Piti nu a vrut sa auda de asa ceva si a facut jocurile pentru o suspendare drastica a stelistului, care ulterior si-a cerut scuze.

Cei doi s-au impacat in cel din urma, Radoi a revenit la nationala, dar semnele conflictului nu au fost date uitarii. In 2009, dupa ce Piti a fost demis, Radoi spunea ca nu venea cu drag la nationala.

Mereu in contre cu Mutu


Un alt jucator de la echipa nationala cu care Victor Piturca a avut un conflict a fost Adrian Mutu. Piti l-a tinut cu greu in frau pe atacantul Fiorentinei, al carui principal scop pentru revenirea la echipa nationala era reintalnirea cu prietenii din tara.

Conflictul dintre Mutu si Piti si-a atins apogeul intr-un turneu al echipei nationale din America, unde atacantul l-a injurat pe selectioner. "Stai, ba, in p... mea pe banca si lasa-ma sa joc", i-a spus Mutu lui Piti.

Piti l-a iertat atunci pe Mutu, pentru ca nu avea un alt jucator de valoarea lui, dar atacantul nu l-a iertat. L-a acuzat ca la EURO 2008 i-a dat prea multe sarcini defensive si ca nu a putut sa se desfasoare asa cum dorea.

Retinut de DNA la scara avionului


Fostul selectioner a tras o adevarata sperietura in 2008, cand procurorii DNA l-au saltat de la scara avionului, imediat dupa ce s-a intors din Austria, unde asistase la un meci cu Serbia.

Piti a fost asteptat de doi procurori, care l-au retinut si l-au dus la sediul DNA pentru a da declaratii in dosarul 'Valiza', in care este acuzat ca ar fi mintit in favoarea lui Gigi Becali.

Dupa cateva declaratii, Piti a plecat spre casa lui, insa are in continuare emotii dupa ce l-ar fi tainuit pe Gigi Becali.

S-a certat si cu familia Becali


Chiar daca in acest moment este prieten cu Gigi Becali, Piti a avut un conflict cu patronul Stelei, in 2004, la cativa ani dupa ce a facut lobby pentru ca acesta sa preia gruparea din Ghencea.

Piti s-a enervat ca Becali si-a luat avant in rolul de patron si l-a dat afara pe Paduretu, astfel ca si-a facut bagajele si a renuntat la functia de antrenor, cu doar cateva zile inainte de startul noului sezon.

Piti s-a certat si cu verii lui Gigi, Giovani si Victor, iar in perioada in care a fost la Steaua le-a impus jucatorilor sa rupa contractele de impresariere cu firma acestora.

Onlinesport


Serialul "Piturca in detaliu": Episodul 3 - Scandaluri