FCSB

Pace aparenta intre MApN si Steaua. Becali joaca tare: "Sunt zero sanse sa jucam in Ghencea"

Ministerul Apararii Nationale si Gigi Becali au fost pe cale sa cada la pace. Oficialii MApN au anuntat ca sunt dispusi sa semneze un nou contract, in timp ce Gigi Becali a promis ca va plati datoriile si isi va cere scuze. Patronul Stelei a propus un contract prin care sa plateasca 20.000 de euro chirie pentru baza sportiva plus 1.500 de mii de euro pentru fiecare meci pe care ros-albastrii il vor disputa in Ghencea. Ulterior, Becali a spus ca totusi sansele de a juca in Ghencea sunt zero si explica de ce. Mai jos se afla integral si comunicatul MApN.
"Atunci cand societatea comerciala isi va achita datoriile catre clubul Armatei, conform obligatiilor prevazute in contractul de inchiriere, colaborarea poate fi reluata, prin incheierea, in conditiile legii, a unui nou contract, astfel incat echipa de fotbal Steaua Bucuresti sa joace in continuare pe stadionul din Ghencea", se arata in comunicatul MApN.

Afland despre acest comunicat, Becali a spus ca va cadea la pace cu Armata, insa la nici o ora s-a razgandit. "Acest comunicat a fost dat si scris de generalul Zisu, pentru ca el si altii sa se delimiteze, se delimiteaza si ministrul Armatei, lumea spune acum ce vina are Gabi Oprea? Daca te duci la Boroi, el spune ca trebuie sa execute ordinele ministrului. Nu se schimba nici o virgula din contract. Putem face un nou contract, dar facem altul tot ca ala, asta vor ei, nu pot accepta asta", a spus el.

"Suna bine comunicatul Armatei, au revenit la sentimente mai bune. Pana acum mi-au spus ca nu avem voie sa schimbam nici o virgula din caietul de sarcini! E posibil ca Gabi Oprea sa nu stie ce fac unii care au rautate fata de mine, iar atunci imi voi cere scuze", a afirmat Becali.

Clubul din Ghencea va trebui sa plateasca datorii de aproximativ 60 de mii de euro catre CSA, pe care Gigi Becali a promis ca le va achita.

"Pentru a permite opiniei publice sa aiba o imagine clara asupra situatiei actuale, precizam faptul ca, la data de 17 mai 2010, Societatea Comerciala (in calitate de chirias) inregistra catre Clubul Sportiv al Armatei urmatoarele datorii: 178.847 lei contravaloarea chiriilor aferente lunilor martie si aprilie; 42.139 lei penalitati de intarziere la plata chiriei; 52.778 lei contravaloarea utilitatilor neachitate; 1.964 lei penalitati intarziere la plata utilitatilor", se mai arata in comunicatul MApN.

Referitor la impozitul de aproximativ 1.5 milioane de euro pe care MApN il solicita, Gigi Becali a mentionat ca nu recunoaste aceasta datorie, deoarece clubul din Ghencea nu a avut contract de inchiriere in 2008 si 2009.

Iata integral comunicatul MApN:

Stadionul din Ghencea,aflat în proprietatea publica a statului si administrarea MApN prin CSA "Steaua", a fost de la darea în folosinta în 1974 gazda clubului Steaua Bucuresti si a echipei sale de fotbal, precizeaza MApN, adaugând ca Steaua este un simbol al Armatei si românilor care iubesc fotbalul

Ministerul Apararii Nationale precizeaza, într-un comunicat remis vineri agentiei MEDIAFAX, ca nu respinge colaborarea cu societatea comerciala a lui George Becali, atâta vreme cât aceasta colaborare se deruleaza în conditii de legalitate.

"Prin urmare, atunci când societatea comerciala îsi va achita datoriile catre clubul Armatei, conform obligatiilor prevazute în contractul de închiriere, colaborarea poate fi reluata, prin încheierea, în conditiile legii, a unui nou contract, astfel încât echipa de fotbal Steaua Bucuresti sa joace în continuare pe stadionul din Ghencea", explica MApN.

Ministerul spune ca George Becali, prin declaratiile sale publice, a încercat sa creeze o falsa problema si sa arunce responsabilitatea rezilierii contractului catre institutia Armatei.

"Pentru a permite opiniei publice sa aiba o imagine clara asupra situatiei actuale, precizam faptul ca, la data de 17 mai 2010, Societatea Comerciala (în calitate de chirias) înregistra catre Clubul Sportiv al Armatei urmatoarele datorii: 178.847 lei contravaloarea chiriilor aferente lunilor martie si aprilie; 42.139 lei penalitati de întârziere la plata chiriei; 52.778 lei contravaloarea utilitatilor neachitate; 1.964 lei penalitati întârziere la plata utilitatilor", se arata în comunicatul MApN.

Ministerul precizeaza ca, prin CSA "Steaua" a manifestat buna credinta în derularea acestui contract, notificând SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, prin cinci adrese, în perioada 26 aprilie-17 mai 2010, cu privire la sumele datorate reprezentând chiria, utilitatile si penalitatile de întârziere, precum si la iminenta rezilierii contractului, în cazul neonorarii obligatiilor de plata a chiriei pe timp de doua luni consecutiv, asa cum partile au convenit prin semnarea contractului.

"În data de 17 mai 2010, Societatea Comerciala a domnului George Becali a raspuns acestor notificari succesive, printr-o adresa, în care specifica, printre altele, ca «denunta unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010»", mai scrie MApN în comunicat.

Ministerul Apararii Nationale reitereaza ca închirierea imobilelor si terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le administreaza. În cazul cladirilor si terenurilor aferente Stadionului Steaua, responsabilitatea revine Clubului Sportiv al Armatei "Steaua".

"Ca urmare a derularii, în perioada septembrie–decembrie 2009, a licitatiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri în suprafata totala de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului si administrarea M.Ap.N., prin Clubul Armatei, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat în domeniu", scrie MApN.

Ministerul spune ca în ceea ce priveste problema legata de plata unor taxe locale, invocata în declaratiile de presa ale patronului echipei de fotbal Steaua, "potrivit art. 249 alin. (3) si art. 256 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, «pentru cladirile/terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinta, dupa caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileste taxa pe cladiri/teren, care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz, în conditii similare impozitului pe cladiri/teren»".

"Conform raportului nr. 27009/13.04.2010, încheiat de Primaria Sectorului 6 Bucuresti – Serviciul public pentru finante publice locale, ca urmare a solicitarii Curtii de Conturi a României, a fost stabilita o sarcina fiscala în valoare totala de 5.737.812,89 lei pentru anii fiscali 2005-2009, la care se adauga suma de 1.070.197,67 lei pentru semestrul I al anului 2010, cu titlu de taxe si impozite pe cladiri si terenuri ce revine chiriasului SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA. Mentionam, înca o data, ca orice litigiu pe tema impozitului si taxelor datorate altor institutii de catre SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA nu este de competenta M.Ap.N. – CSA „Steaua”, ci a organelor statului cu atributii în administrarea fiscala si a serviciilor finantelor publice locale.Orice alte scenarii vehiculate sunt pure fictiuni, lipsite de fundament legal si aduc prejudicii de imagine Armatei României si statului român", se arata în încheierea comunicatului.

Ministerul Apararii Nationale a anuntat, miercuri, într-un comunicat, ca FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile si conform întelegerii dintre cele doua parti, contractul este reziliat automat.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca vrea sa-si recupereze toate investitiile facute la Stadionul Steaua si va încerca pe cât posibil ca baza sportiva sa fie lasata în paragina dupa mutarea echipei "ros-albastre" la Buzau.

"Trebuie sa-mi recuperez investitiile, sa mi le iau. Trebuie sa demontez toata tribuna, sa ramâna doar peretii, ca ei numai peretii au. Trebuie sa demontez nocturna si dupa aia sa ia ce are, un stadion în paragina, ceea ce a si avut. Sunt unele pe care nu le pot lua, am facut protocol de predare-primire. Voi lasa cât pot eu baza aia în paragina. Si scaunele le voi lua, sunt "ros-albastre", le duc la Buzau. Ma poate scoate din Ghencea daca vine Gabi Oprea cu tancul si vine cu o mitraliera. E posibil sa ma scoata asa, altfel nu se poate, legal nu se poate. Acolo sunt niste investitii facute. Sa vedem ce o spune instanta, am facut investitii, sa zicem de sapte milioane, si îmi spune ca mai am de primit patru", a spus Becali.

Directorul Departamentul Licentiere din cadrul Federatiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca FC Steaua trebuie sa prezinte pâna la 31 mai un contract pentru un stadion omologat pentru Liga I si Liga Europa, în caz contrar punându-se "problema nelicentierii".



Onlinesport


Pace aparenta intre MApN si Steaua. Becali joaca tare: "Sunt zero sanse sa jucam in Ghencea"