FCSB

MAPN a reziliat contractul cu FC Steaua

Ministerul Apararii Nationale precizeaza, într-un comunicat, ca FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile si conform întelegerii dintre cele doua parti, contractul este reziliat automat.

"Potrivit contractului încheiat pentru perioada 07.01.2010–07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA are obligatia contractuala sa achite lunar suma aferenta chiriei, iar în cazul în care societatea comerciala (chiriasul) întârzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de închiriere se considera reziliat de drept, fara somatie si fara a apela la instantele judecatoresti. Precizam ca, în momentul de fata, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA înregistreaza întârzieri la plata mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezinta chiria neachitata pentru lunile martie, aprilie 2010 si penalitatile aferente, în prezent contractul de închiriere fiind reziliat. Totodata, chiriasul mai are de achitat utilitati restante catre CSA Steaua, în cuantum de aproximativ 20.000 lei", se mentioneaza în comunicatul M.ApN.

"Ca urmare a derularii, în perioada septembrie–decembrie 2009, a licitatiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri în suprafata totala de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului si administrarea M.Ap.N. prin CSA Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat în domeniu. Din echivalentul în lei al acestei sume, 50 la suta se varsa la bugetul de stat si 50 la suta se vireaza CSA Steaua. Referitor la informatia aparuta în presa marti, 18 mai, potrivit careia M.Ap.N. ar fi marit la 65.000 euro suma pe care o are de platit SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, precizam foarte clar ca, pe timpul derularii contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzele contractului si nici nu a marit cuantumul chiriei", se mai precizeaza în comunicatul M.ApN.



MAPN a reziliat contractul cu FC Steaua