FCSB

Peluza Sud acuza firma de securitate pentru incidentele de la meciul cu Timisoara

Un lider al galeriei Peluzei Sud a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca incidentele de la sfârsitul meciului Steaua - FC Timisoara au fost amplicate de actiunea fortelor de ordine care au intervenit în forta în sectorul ocupat de fani fara sa se opreasca nici dupa ce situatia se calmase.

"Pe fond de tensiune, spre sfârsitul meciului, a fost împins un gard despartitor. Cei de la firma de securitate au intervenit în forta între noi si au început sa foloseasca spray-urile din dotare. Când situatia se calmase, ei continuau sa foloseasca spray-urile, chiar daca lumea nu avea nimic de împartit cu ei. S-a generat o stare si mai mare de tensiune si s-a ajuns unde s-a ajuns. Nu e normal sa se foloseasca o forta disproportionata, în tribuna erau oameni batrâni, copii, femei", a spus unul dintre liderii Peluzei Sud sub protectia anonimatului.

El a precizat ca situatia a degenererat si pentru ca galeria Stelei de la Peluza Nord a vazut la ce sunt supusi colegii lor de la Tribuna a II-a si au sarit în ajutorul lor. "Cei de la Peluza Nord au încercat sa ne ajute. Erau aproape si vedeau ce se întâmpla, la ce tratament eram supusi. Nu ne-au evacuat jandarmii din stadion, am plecat noi, iar afara au continuat incidente regretabile pe fondul de tensiune generat de firma de securitate", a explicat acesta.

Reprezentantii Peluzei Sud, care nu au putut fi interzisi de club si care puteau sa-si achizitioneze bilete, au stat la meciul Steaua - FC Timisoara, scor 3-3, într-un sector al Tribunei a II-a. Conducatorii FC Steaua au împrejmuit zona ocupata de acestia cu forte de ordine de la firma de securitate Shelter. Dupa golul de 3-2 al timisorenilor, între fanii Peluzei Sud si reprezentantii fortelor de ordine a izbucnit un conflict, continuat apoi cu interventia jandarmilor si cu incidente si în afara stadionului Steaua. Fanii de la Peluza Nord ai Stelei au intervenit în ajutorul celor de la Peluza Sud când au observat ca acestia au un conflict cu fortele de ordine prezente la stadion si au aruncat cu o torta în dreptul jandarmilor.

Purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca zece persoane au fost retinute dupa meciul Steaua - FC Timisoara, scor 3-3, în Liga I, ca urmare a incidentelor din timpul si de la finalul partidei.

La locul incidentelor s-a deplasat si purtatorul de cuvânt al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, care a afirmat ca au fost avariate si doua masini de politie. El a afirmat ca politia nu se va opri pâna când nu-i va prinde pe autorii faptelor.

Formatia Steaua Bucuresti a terminat la egalitate, scor 3-3 (1-0), meciul sustinut, duminica seara, pe teren propriu, în compania echipei FC Timisoara, în derbiul etapei a XXIX-a a Ligii I.

Mediafax



Peluza Sud acuza firma de securitate pentru incidentele de la meciul cu Timisoara