FCSB

Absenta efedrinei, secretul decaderii lui Cristi Tanase?

Decaderea intr-un timp atat de rapid a lui Cristi Tanase pune la indoiala calitatile acestuia. Adus cu surle si trambite in Ghencea, Tanase nu a mai beneficiat din partea staff-ului medical de efedrina, substanta dopanta care, conform procurorilor DNA, i-ar fi dat aripi in perioada in care evolua pentru FC Arges.
Cumparat pentru 1.8 milioane de euro de la FC Arges, Tanase a sosit accidentat in Ghencea. Nici in startul acestui sezon evolutiile sale nu au rupt gura targului, ba dimpotriva. El a ajuns singurul fotbalist din lotul lui Stoichita fluierat de public, iar calitatile sale sunt puse la indoiala.

Suspiciunile sunt alimentate de procurorii DNA, care au gasit, in timpul unei descinderi la Hypermarketul lui Cornel Penescu, 190 de fiole a cate 5 mililitri de efedrina fiecare, aceasta fiind o substanta din categoria precursorilor de droguri.

Conform procurorilor DNA, jucatorii echipei FC Arges ar fi primit in mod constant efedrina, substanta care mareste substantial cantitatea de adrenalina din organism, creste frecventa cardiaca, tensiunea arteriala, accelereaza frecventa respiratiei, mareste atentia si starea de agitatie. Substanta creste performantele, fiind din acest motiv interzisa la sportivi.

Semne de indoiala asupra adevaratelor calitati ale lui Cristi Tanase au existat inca din momentul in care transferul sau in Ghencea era doar la stadiul de ipoteza.

La acea vreme, finantatorul echipei FC Timisoara, Marian Iancu, a afirmat ca nu este interesat de transferul lui Tanase, lasand sa se inteleaga ca motivul refuzului este datorat de substantele dopante pe care jucatorii lui FC Arges le-ar fi primit.

Onlinesport


Absenta efedrinei, secretul decaderii lui Cristi Tanase?