FCSB

Steaua l-a vandut pe Ghionea. "Las in urma cea mai frumoasa perioada"

Capitanul Stelei, Sorin Ghionea, a semnat, miercuri seara, un contract cu formatia rusa FC Rostov, condusa de Oleg Protasov si a parasit seara cantonamentul echipei din Turcia. Steaua va incasa 100 de mii de euro in schimbul lui Ghionea.
Fundasul central a semnat un contract pe o perioada de 3 ani, in care va incasa un salariu de 900 de mii de euro.

Sorin Ghionea este al doilea fundas central care paraseste Steaua in aceasta iarna, dupa Ionut Rada, plecat la Al-Nasr.

"Imi vine foarte greu sa plec de la Steaua in acest moment, deoarece am petrecut aici atatia ani minunati, in care m-am bucurat de trofee si de performante mari in cupele europene. Simt ca las in urma cea mai frumoasa perioada din viata mea si pot spune ca inima mea va ramane intotdeauna alaturi de Steaua. Stiam ca va veni si acest moment si am simtit ca este timpul sa fac pasul spre o experienta in fotbalul din strainatate", a spus Ghionea pentru site-ul oficial al Stelei.

Ghionea a precizat ca a contat in decizia lui de a evolua pentru FC Rostov faptul ca formatia ruseasca este antrenata de Oleg Protasov. "Faptul ca Oleg Protasov este antrenor la Rostov a contat destul de mult, deoarece am lucrat foarte bine cu el in perioada in care a antrenat la Steaua si este un tehnician foarte capabil", a mai spus el.

Fundasul are incredere ca Steaua va reusi sa castige titlul in Liga I si fara el. "Sper sa fiu sanatos si sa am rezultate cat mai bune cu noua mea echipa. In ceea ce-i priveste pe fostii mei colegi, le doresc din tot sufletul sa aiba un sezon care sa onoreze blazonul Stelei si ii rog sa-mi pastreze si mie o medalie de campion la vara”, a mentionat Sorin Ghionea.

International roman a tinut sa precizeze ca suporterii stelisti vor ramane in inima lui. "Le multumesc tuturor celor care activeaza la club, incepand de la conducatori, antrenori sau jucatori si pana la ingrijitorii terenurilor pentru faptul ca au contribuit la afirmarea mea ca jucator si pentru ca mi-au oferit onoarea de a lucra alaturi de ei. De asemenea, le multumesc in mod special suporterilor care au fost alaturi de mine si de echipa si ii asigur ca ii iubesc si vor fi mereu in inima mea. Forza Steaua!", a concluzionat Sorin Ghionea.

Sorin Ghionea si-a luat ramas bun, miercuri seara, de la membrii delegatiei steliste din Antalya.

Sorin Ghionea a semnat, miercuri, un contract pe trei ani cu gruparea din prima liga a Rusiei, FC Rostov.

Sorin Ghionea, 31 de ani, a fost transferat pentru prima data de Steaua in 2002. Dupa un imprumut la echipa de unde a provenit, Otelul Galati, Ghionea s-a reintors la Steaua in sezonul 2004/2005. Ghionea a cucerit doua titluri de campion al Romaniei cu Steaua si a facut parte din echipa care a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA in sezonul 2005/2006.

FC Rostov este antrenata de tehnicianul ucrainean Oleg Protosov. Acesta a pregatit formatia Steaua in 2005, din lotul stelist facand parte si Ghionea. In sezonul precedent, Rostov a ocupat pozitia a 14-a in clasamentul primei ligi din Rusia, salvandu-se de la retrogradare.

FC Rostov va juca, in 23 ianuarie, un meci amical cu Gloria Bistrita, in Antalya.


Steaua a mai adus un fundas central la inceputul acestui an, pe Jivko Jelev de la Oteul Galati, sosit la schimb cu Razvan Ochirosii.

FC Rostov a terminat ultimul sezon pe locul 14 in prima liga din Rusia, salvandu-se cu greu de la retrogradare.


Steaua l-a vandut pe Ghionea. "Las in urma cea mai frumoasa perioada"