FCSB

Expertiza psihiatrica: Becali, aproape de paranoia

Comportamentul lui Gigi Becali din ultima perioada a fost disecat de specialisti in psihiatrie. Verdictul acestora a fost unul dur fata de patronul Stelei, care nu mai are mult si va deveni nebun cu acte in regula.
"Gigi Becali este un om care a pierdut contactul cu realitatea. Traieste in propria lume, o lume a iluziilor in care se crede atotputernic si atotstiutor. Are impresia ca nimeni nu poate sa-i stea in cale, ca poate sa umileasca pe oricine. Este greu ca un astfel de om sa mai revina cu picioarele pe pamant, are nevoie de un soc foarte puternic, dar sa stiti ca atunci Gigi Becali va fi cu totul alt om", a declarat Florin Tudose, seful Sectiei de psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucuresti, pentru EVZ.

Acesta a mai afirmat ca declaratiile si faptele lui Gigi Becali se resimt si in evolutiile jucatorilor umiliti de patronul Stelei.

"Jucatorii se plang degeaba, atata timp cat accepta sa fie calcati in picioare. Pe undeva, este de inteles, in criza este greu sa ai demnitate. Ei accepta aceste lucruri doar pentru bani si alte avantaje, asta e singura explicatie. Oricum, din cate imi dau seama, fotbalistii romani nu au excese de demnitate. Nu va ganditi insa numai la ei. Este o tara intreaga care suporta comportamentul grobian al lui Gigi Becali. Ba au fost unii care l-au si votat si l-au trimis sa ne reprezinte in Europa, sa ne faca de ras! Evident ca jucatorii sunt afectati de comportamentul patronului fata de ei. Sunt blocati psihic si nu se mai pot exprima pe teren la adevarata lor valoare, altfel nu aveau cum sa faca egal cu echipa hoardelor din Tiraspol. Cand tu il umilesti pe un fotbalist, cum sa te mai astepti ca el sa aiba personalitate pe teren?", a adaugat Tudose.

Psihologul Bogdan Lucaciu este mai optimist si spune ca Gigi Becali nu va ajunge intr-o stare de nebunie reala.

"In lumea domnului Becali exista o singura regula: cine are banul e mai smecher si ii comanda pe toti! Este un primitiv care nu poate avea alta viziune. Nu cred ca felul in care se comporta ar putea sa degenereze in nebunie. Domnul Becali nu sufera de nicio boala. Cauza comportamentului sau este o trasatura de caracter. Asa intelege el sa se comporte in conjunctura financiara pe care i-a oferit-o destinul", crede Lucaciu.

Onlinesport


Expertiza psihiatrica: Becali, aproape de paranoia