FCSB

E negru pe Semedo si Zapata

Dorinel Munteanu are acceptul lui Becali sa faca ordine la echipa si sa ii indeparteze pe jucatorii slabi, in special strainii, fara sa se atinga de gasca lui Radoi. La finalul partidei cu Lyon, Munteanu s-a uitat in zona mixta la reluarea primului gol si, vazand clar gafa lui Zapata, a dat din mana a lehamite si plecat mai departe. Incepand de la meciul cu Rapid, din etapa a XIV-a a Ligii I, va apela si la jucatori care nu au fost trecuti pe lista UEFA.
Semedo, unul dintre favoritii lui Becali, a fost scos in minutul 81 al meciului de la Lyon, desi intrase abia la pauza. Dupa partida, Munteanu l-a criticat dur pe aceasta, alaturi de Zapata.

Munteanu si Semedo nici macar nu s-au privit in momentul schimbarii, portughezul mergand direct catre banca, fara sa mai dea mana cu antrenorul.

Semedo si Dorinel Munteanu nu sunt la primul conflict, divergentele dintre ei pornind inca din vremea cand se aflau la CFR Cluj. „L-am inlocuit pe Semedo pentru ca n-am fost multumit de el. Am asteptat sa aduca un plus de viteza in repriza a doua, dar n-a reusit nimic“, a declarat Munteanu.

Eroarea lui Zapata costa scump

Nici portarul Robinson Zapata n-a scapat de critici. Dupa o serie de gafe facute in meciurile din campionat, columbianul a recidivat cu Lyon si a gresit grav la golul prin care Juninho a deschis scorul, acesta fiind considerat momentul psihologic al intalnirii.

„Trebuie sa vad si reluari, ca sa imi dau seama cat de grava e eroarea lui Zapata. Oricum, o sa am o discutie cu el si cu antrenorul de portari, pentru ca astfel de erori ne costa scump. Daca intram cu egal la pauza, meciul era altul“, a declarat Dorinel Munteanu la conferinta de presa.

In momentul iesirii de la vestiare, antrenorul s-a oprit in fata unui televizor de la zona mixta, acolo unde se derula rezumatul meciului. Imediat dupa ce a vazut faza golului lui Juninho, cu un sut trimis direct pe centrul portii, Dorinel a dat din mana a lehamite si a plecat in viteza spre autocar.

Alti jucatori vor intra in carti

"La fotbal, bucuriile si supararile trec repede, deja ne gandim la meciul cu Rapid. Vrem sa ne linistim, sa vedem ce am facut bine si ce am facut rau. Probabil ca vor fi si schimbari in echipa, dar acum nu stiu exact ce si cum. Nu m-am gandit ce se va intampla cu Zapata. A gresit la primul gol, dar inca ma mai gandesc. Tatarusanu e din vara al Stelei, nu stiu exact situatia lui. Am incredere ca jucatorii isi vor reveni din toate punctele de vedere dupa aceste doua jocuri. Voi incepe sa apelez si la jucatorii care n-au fost introdusi pe lista UEFA. Totul depinde numai de ei", a spus Munteanu.

Pe lista trimisa la UEFA nu fac parte jucatorii Cosmin Vatca, Ionut Rada, Abel Moreno, Adrian Neaga, Andrei Ionescu, Razvan Ochirosii si Ricardo Pedriel.

Dorinel Munteanu a mai spus ca nu a luat inca o hotarare privind jucatorii de care se va desparti in iarna, dar a mentionat ca Bogdan Stancu "nu a intrat suta la suta in jocul cu Lyon".

Ce le-a spus jucatorilor

Dorinel Munteanu a dezvaluit ce le-a spus jucatorilor la finalul meciului cu Olympique Lyon: "Le-am zis ca au facut o partida buna, mai ales in repriza intai, cand jocul a fost echilibrat. In partea a doua am incercat sa revenim, cred ca am avut si o posesie mai buna, dar din pacate am primit iar gol pe final de repriza. Lyon este foarte puternica, dar nivelul jucatorilor mei nu este cel din meciul de aseara. In multe faze arbitrajul ne-a dezavantajat. Lupta pentru locul trei e singurul obiectiv al nostru acum, mai sunt doua meciuri si ne jucam sansa. Depinde insa si de celelalte rezultate".

Crede ca se putea mai mult

Antrenorul Stelei ramane la parerea ca vicecampioana putea obtine o remiza in meciul pierdut pe Stade Gerland, scor 0-2, cu Olympique Lyon.

"Se putea mai mult, chiar daca am avut in fata o echipa foarte puternica. Cu putina sansa, puteam obtine un rezultat de egalitate. Au fost si lucruri negative, pe care le putem rezolva cat de curand. Ma bazam pe organizarea jocului si pe o posesie a mingei si pe contraatac. Daca organizarea a fost buna, de posesie si de contraatac nu am fost multumit", a afirmat Munteanu.

Audiente tv

1,6 milioane de romani s-au uitat la partida CFR - Bordeaux, disputata marti, in Grupa A din Liga Campionilor. Ardelenii au reusit o performanta rara - sa invinga la audienta un meci al stelistilor. Esecul „ros-albastrilor“ la Lyon (0-2) a fost urmarit miercuri de 1,55 milioane de telespectatori.


E negru pe Semedo si Zapata